A legegyedibb tetoválók Kelet-Európából | TOP 5

A legegyedibb tetoválók Kelet-Európából | TOP 5

A tetoválás az önkifejezés egyik legismertebb és legősibb formája, ráadásul mára szerencsére egyre inkább elfogadott, ha mintát viselünk a bőrünkön. Ennek következtében a tetoválószalonok is gombamód szaporodnak a nagyobb városokban, azonban igazán egyedi és igényes tetoválókat nem olyan egyszerű találni. Ha épp új tetováláson gondolkodsz, de nem tudod, kihez menj, akkor jó helyen jársz, hisz bemutatjuk öt kedvenc tetoválónkat Kelet-Európából. Bennük biztosan nem fogsz csalódni!

Rit Kit Tattoo

Az ukrán származású, jelenleg Balin élő Rita Zolotukina tetoválásaihoz az inspirációt a természetből nyeri: különböző leveleket, virágokat és ágakat használ stencilként, az ábrákat elképesztő részletességgel és realizmussal viszi fel a bőrre. A végeredmény nemcsak elképesztően dekoratív, de a megtévesztésig hasonlít is a friss növényekre. Tetoválásaival arra szeretné ösztönözni az embereket, hogy közelebbről is szemügyre vegyék a természetet, meglássák és megszeressék benne a tökéletlenségeket.


Bercsényi Balázs

Balázs igazán sajátos stílusát nehéz lenne leírni: munkáiban gyakran keveredik az absztrakt, a minimál, a geometrikus sítlus és a részletgazdag realizmus formavilága. Lenyűgöző munkáit leginkább a finom pontok és hibátlan vonalak jellemzik, mindig nagy figyelmet fordít a legapróbb részletekre is. Művészi munkásságára nagy hatással vannak az ősi gyakorlatok és rituálék, a spiritualitás, a szakrális geometria, az okkultizmus és a szobrászat.


Kudu Tattoo

A Varsóban működő Marta Kudu illusztratív, linómetszetszerű munkáira erősen hat a kubizmus formavilága, munkáiban gyakran használja a dotwork pontokból felépített, izgalmas hatását. Tetoválásait az teszi izgalmassá, ahogyan a különböző textúrákat keveri, skiccszerű mintáinak élénk színeit pedig hangsúlyos, fekete felületekkel emeli ki. Gyakran ábrázol természeti motívumokat és állatokat, de visszatérő motívum a nőiesség is munkáiban.


David Sz

A szlovák származású tetoválóművész sajátos formavilága a tradicionális vagy old school stílus gyökereihez nyúl vissza hangsúlyos, fekete körvonalakkal, melyeket merész színekkel ötvöz. Témái pszichedelikus, álomszerű, kozmikus jelenetek, melyeket nagy színfelületekkel és erős kontrasztokkal tesz még hangsúlyosabbá.


Patryk Chybowski

Bár Patryk eredetileg építésznek készült, már középiskolás korában megismerkedett a tetoválással, ami azóta hivatásává vált. Jelenleg Varsóban él és a Powidoki tetoválószalon tulajdonosa. Stílusára leginkább a blackwork és a dotwork jellemző, a textúrákkal és a kontrasztokkal szeret játszani, virtuóz módon használja a feketét, ami számára az eleganciát és az időtlenséget képviseli. Mindehhez szürreális, álomszerű jelenetek társulnak, így lesznek  munkái igazán unikálisak.

Rit Kit Tattoo | Web | Facebook | Instagram
Bercsényi Balázs | Web | Instagram
Marta Kudu | Web | Facebook | Instagram
David Sz | Facebook | Instagram
Patryk Chybowski | Web | Instagram

továbbiak
Kék konyha, sárga fürdő – eklektikus orosz enteriőr
design

Kék konyha, sárga fürdő – eklektikus orosz enteriőr

Kontrasztos színek, meleg és hideg textúrák, modern és vintage elemek és praktikus tértágító megoldások vegyülnek az Unnamed stúdió által tervezett orosz enteriőrben. A orosz bázisú kreatív stúdió névválasztásai a 20. század absztrakt festményeinek neutrális címeit idézik: sem a design-és építészeti iroda neve (Névtelen stúdió), sem projetjeik (Lakás 1, Lakás 2
A természet különleges formái inspirálta ékszerek
design

A természet különleges formái inspirálta ékszerek

Nőies és dekoratív ékszerek, melyekben mégis megvan az a plusz, amellyel rögtön megragadják a tekintetet: a Maar ékszerei tökéletes választást jelentenek azoknak, akik szeretik a klasszikus darabokat, de hiányzik nekik az a csavar, amivel ezek kitűnnek a hétköznapi ékszerek közül. A márka alapítói mind a ketten kreatív szakon végeztek, és
Terülj-terülj asztalkám | TOP 5
gasztronómia

Terülj-terülj asztalkám | TOP 5

Ínycsiklandó borok és finomabbnál finomabb falatok: elengedhetetlen hozzávalói egy kellemes nyárestének. Legyen szó baráti összejövetelről, randevúról vagy akár könnyed vacsoráról, a felsoroltakból jobb, ha nem szenvedünk hiányt. Valószínűleg nem csak a férfi szívéhez vezet a gyomrán keresztül az út, hiszen ki ne csábulna el egy-egy finom falat láttán? Mai válogatásunk