Kék konyha, sárga fürdő – eklektikus orosz enteriőr

Kék konyha, sárga fürdő – eklektikus orosz enteriőr

Kontrasztos színek, meleg és hideg textúrák, modern és vintage elemek és praktikus tértágító megoldások vegyülnek az Unnamed stúdió által tervezett orosz enteriőrben.

A orosz bázisú kreatív stúdió névválasztásai a 20. század absztrakt festményeinek neutrális címeit idézik: sem a design-és építészeti iroda neve (Névtelen stúdió), sem projetjeik (Lakás 1, Lakás 2 és a többi) nem említenek konkrétumot, nyitva hagyják a lehetőséget a szabad asszociációkra. A most bemutatott, Rosztov-na-Donban található Lakás 2 névre hallgató projektjük egy csupán 46 négyzetméteres magánlakás.


A kis alapterület miatt a legnagyobb kihívás a tárolórendszerek praktikus és esztétikus kialakítása volt. Ennek a leglátványosabb eleme a párnaszerű elemekből álló, puha tapintású fali tároló a hálószobában. A moduláris textilszekrény Szarkisz Arqeljan, az Unnamed studio tervezőjének munkája, egyben nemsokára debütáló bútorkollekciójuk része. A tároló négyzetes tagoltsága és a belsejéből felsejlő kék polcrendszer rímel a konyha fehér csempéjére és kék szekrényeire. A téroptimalizálás miatt a tervezési folyamat során két fő zónát különböztettek meg: a hálószobát egy tejüvegből készült tolóajtó választja el a közösségi tértől. A magánszféra így fehér dobozként határolódik el a lakás többi részétől. A közösségi tér egyetlen átlátható, hosszúkás alaprajzú tér a pihenésre, a főzésre és a vendégfogadásra. A többi ajtó a fallal megegyező színt kapott, amitől tágasabbnak tűnik a térélmény.

Az enteriőr színpalettája az alapszínekre épít: kék, sárga, piros, fekete és fehér dominál a berendezési tárgyakon, amelyeket a növények zöldje egészít ki. A élénkkék konyha az első, húszas évekbeli beépített frankfurti konyha szín-és formavilágát idézi, amely praktikus okokból kapta az akkor rendhagyó kék színt azzal a céllal, hogy távol tartsa a bogarakat. A fürdőszoba ezzel ellentétben napsárga színben pompázik.

Míg a konyhákban inkább meleg árnyalatokhoz, addig a fürdőszobákban általában hideg színekhez szoktunk. Ebből zökkent ki az Unnamed stúdió.

Unnamed Studio | Behance | Instagram

továbbiak
A görög mitológia inspirálta a Burning Man jövő évi látványosságát
architecture

A görög mitológia inspirálta a Burning Man jövő évi látványosságát

A Burning Man fesztivál temploma ikonikus szimbólum, melyet minden évben elégetnek az eseménysorozat zárásaként a nevadai sivatagban. Mutatjuk a jövő évi templomot! A Holon Templom névre hallgató épületet a Fernando Romero Enterprise, egy New York-i és mexikóvárosi központú építész iroda tervezte. Az épület közepén egy oltárszerű, a templom külsejére reflektáló
A Volocopter légitaxija megtette első nyilvános útját
tech

A Volocopter légitaxija megtette első nyilvános útját

A négyperces tesztrepülés során először próbálták ki a gépet személyzettel egy amerikai repülőshow keretében. Florian Reuter, a Volocopter vezérigazgatója szerint bármennyit is beszélünk az alacsony károsanyag-kibocsátásról és a légitaxik egyéb előnyeiről, nincs semmi olyan meggyőző erejű érv, mint egy nyilvános repülés, melyen most bemutatták a Volocoptert. A wisconsini Experimental Aircraft
Terülj-terülj asztalkám | TOP 5
gasztronómia

Terülj-terülj asztalkám | TOP 5

Ínycsiklandó borok és finomabbnál finomabb falatok: elengedhetetlen hozzávalói egy kellemes nyárestének. Legyen szó baráti összejövetelről, randevúról vagy akár könnyed vacsoráról, a felsoroltakból jobb, ha nem szenvedünk hiányt. Valószínűleg nem csak a férfi szívéhez vezet a gyomrán keresztül az út, hiszen ki ne csábulna el egy-egy finom falat láttán? Mai válogatásunk