A városi teherszállítás jövője | Mastiff Cargo Bike

A városi teherszállítás jövője | Mastiff Cargo Bike

Megbízható, strapabíró és környezetkímélő: a fenntartható közlekedés ösztönzésének és fejlődésének jegyében debütált a Mastiff Cargo Bike, azaz a magyar tervezésű és sorozatgyártású teherkerékpár. A hiánypótló Mastiff teherbringák a rövid- és középhosszúságú távon történő szállításban és közlekedésben váltják ki az autókat.

A Mastiff gondolata még 2017-ben fogalmazódott meg Varjú Tamásban, a márka ötletgazdájában. Tamás szociológusi háttérrel rendelkezik, így szakmai munkásságában korábban is fontos szerepet játszott a társadalmi szerepvállalás és a fenntartható fejlődés alapelve: elsősorban a kerékpáros közlekedés ösztönzésével, biztonságosabbá tételével és fejlesztésével foglalkozott. Fekete Dáviddal, a projekt vezető mérnökével karöltve három évvel ezelőtt vágtak bele a teherbringák fejlesztésébe, míg 2020 októberében meg nem született a végleges változat.

„A teherbringás történet onnan indult, hogy valamilyen társadalmilag hasznos dolgot szerettünk volna létrehozni, ami kilép a klasszikus keretekből. Hiszek benne, hogy a teherkerékpár jelenti a városi teherszállítás jövőjét, hiszen gyors, hatékony, alacsony költségű, egészséges és környezetbarát” – emelte ki Tamás.

A Mastiff Cargo Bike tulajdonképpen egy egynyomtávú, vagyis kétkerekű bicikli, amelynek több mint nyolcvan centiméteres rakodófelülete akár száz kilogrammnyi teher mozgatására is képes. A Mastiffokhoz különböző felépítményeket és szállítódobozokat is választhatunk, amelyekkel nemcsak különböző árukat hordozhatunk, hanem kisállatokat, gyerekeket vagy akár mozgásukban korlátozott fiatal felnőtteket is utaztathatunk.

A teherbiciklik a márka webshopjában érhetők el, vagy Debrecenben, a Mastiff Cargo Bike bemutatótermében személyesen is kipróbálhatjuk azokat. A márka jelenleg viszonteladói hálózatának kiépítésén is dolgozik, hogy a Mastiffok az ország más településein is elérhetővé váljanak.

Fotók: Mastiff Cargo Bike

Mastiff Cargo Bike | Web | Facebook | Instagram

továbbiak
„Egy falat jóakarat” | BeSweet Csokoládémanufaktúra
branding

„Egy falat jóakarat” | BeSweet Csokoládémanufaktúra

Karácsonyi kollekcióval jelentkezik a BeSweet Csokoládémanufaktúra, amelynél megváltozott munkaképességű emberek készítik a prémium édességeket. A szekszárdi Kék Madár Alapítvány missziója a megváltozott munkaképességű személyek munkahelyi integrációjának elősegítése. Az alapítvány éttermének munkatársai kezdetben kísérleti jelleggel dobtak a piacra különböző édességeket, az elmúlt években azonban támogatást kaptak egy saját csokimanufaktúra, valamint egy
Avantgárd mozgalmak vizuális világát idézi a Paperdeer új videóklipje
art

Avantgárd mozgalmak vizuális világát idézi a Paperdeer új videóklipje

Az alternatív elektronikus zenei formáció némi pihenő után új videóval rukkolt elő, mely egyben tavasszal érkező, új lemezük előfutára is. Itt az első ízelítő, a Gazsiafter, mely izgalmas animációs klipet is kapott. A 2012-ben indult Paperdeer formáció tagjai Biró Norbert és Kiss Benjámin producerek, akik több EP-t és remixet is
Részletektől az egész felé | Urban Geometry
architecture

Részletektől az egész felé | Urban Geometry

Izgalmas színkombinációk és léptékváltások, lélegzetelállító struktúrák – Andrés Gallardo Albajar, a Tallinban élő spanyol fotográfus kamerájával bejárta a világot, Bilbaótól Pekingig kapta lencsevégre néhány épület és környezete legizgalmasabb kompozícióit. Közel húsz város épületeit láthatjuk Andrés Gallardo Albajar fotográfus képein, amelyek arra sarkallnak, hogy mi is új nézőpontból szemléljük környezetünket. Albajar nem