A világ legkreatívabb országai | World Design Rankings

A világ legkreatívabb országai | World Design Rankings

A World Design Rankings minden évben közzéteszi a design-világranglistáját az alapján, hogy hány nemzetközi designdíjat zsebelhettek be egyes országok.


A legkreatívabb ország kiválasztása valójában lehetetlen feladat lenne, nincs egy általános formula, ami alapján meghatározhatnánk. A szervezet célja ennek értelmében nem is ez, hanem az, hogy betekintést nyújtson újságírók és közgazdászok számára az egyes országok iparművészeti helyzetébe, ezzel is hozzájárulva a design általános fejlődéséhez.

Ebben az évben 144 országot elemeztek abból a szempontból, hogy a tervezői hány A' design díjat vittek haza. Az elismeréseket további öt kategóriára osztották, a platinum besorolást a legnívósabbak kapták meg, ez ebben a rendszerben plusz hat pontot jelent a végleges eredmény tekintetében, ezzel szemben a vas besorolású díjak például csak kettőt.

Íme az első tíz helyezett: Kína, USA, Japán, Olaszország, Hong Kong, Egyesült Királyság, Taiwan, Törökország, Németország és Portugália.

Magyarország a 22. helyen végzett, a régióból a legjobb helyet elfoglalva a listán. Az alábbi infografika illusztrálja, hogy melyik ország milyen értékelést kapott: minél zöldebb a színe, annál több pontszáma van.

World Design Rankings | Web | Instagram | Facebook

Forrás: worlddesignrankings

továbbiak
Színek és formák szabad játéka alakította ezt a krakkói lakásenteriőrt
design

Színek és formák szabad játéka alakította ezt a krakkói lakásenteriőrt

A krakkói Podgórze kerületben található lakóház már messziről feltűnik élénk rózsaszín homlokzatával, valamint sötétvörös ablakaival és erkélyeivel. Ebben a karakteres épületben a lengyel Mistovia stúdió tervezett új lakásenteriőrt. A 57 négyzetméteres lakás elrendezésének karakterét egy kényelmes és nyitott közösségi tér adja, amit a konyhasarok és a hálószoba közötti eredeti fal
Eltérő valóságok feltörekvő hazai fotósok tükrén keresztül | TOP 5
lifestyle

Eltérő valóságok feltörekvő hazai fotósok tükrén keresztül | TOP 5

Yasmin komment: borítónak nem tudtam melyik ideális, szóval cseréhető felőlem
Tegnap elkezdték forgatni a Dűne előzménysorozatát Budapesten
lifestyle

Tegnap elkezdték forgatni a Dűne előzménysorozatát Budapesten

A Dune: The Sisterhood sorozatot a kétszeres Emmy-díjas Johan Renck rendezi számos sztár közreműködésével. „A mai a napon kezdetét veszi a Dune: The Sisterhood forgatása az HBO Max számára. A mindenki által ismert történet előtt évezredekkel lezajlott machinációkon keresztül leszállunk abba a szövetségbe, amely egy nap a Bene Gesserit nevet