A világ legkreatívabb országai | World Design Rankings

A világ legkreatívabb országai | World Design Rankings

A World Design Rankings minden évben közzéteszi a design-világranglistáját az alapján, hogy hány nemzetközi designdíjat zsebelhettek be egyes országok.


A legkreatívabb ország kiválasztása valójában lehetetlen feladat lenne, nincs egy általános formula, ami alapján meghatározhatnánk. A szervezet célja ennek értelmében nem is ez, hanem az, hogy betekintést nyújtson újságírók és közgazdászok számára az egyes országok iparművészeti helyzetébe, ezzel is hozzájárulva a design általános fejlődéséhez.

Ebben az évben 144 országot elemeztek abból a szempontból, hogy a tervezői hány A' design díjat vittek haza. Az elismeréseket további öt kategóriára osztották, a platinum besorolást a legnívósabbak kapták meg, ez ebben a rendszerben plusz hat pontot jelent a végleges eredmény tekintetében, ezzel szemben a vas besorolású díjak például csak kettőt.

Íme az első tíz helyezett: Kína, USA, Japán, Olaszország, Hong Kong, Egyesült Királyság, Taiwan, Törökország, Németország és Portugália.

Magyarország a 22. helyen végzett, a régióból a legjobb helyet elfoglalva a listán. Az alábbi infografika illusztrálja, hogy melyik ország milyen értékelést kapott: minél zöldebb a színe, annál több pontszáma van.

World Design Rankings | Web | Instagram | Facebook

Forrás: worlddesignrankings