Színek és formák szabad játéka alakította ezt a krakkói lakásenteriőrt

Színek és formák szabad játéka alakította ezt a krakkói lakásenteriőrt

A krakkói Podgórze kerületben található lakóház már messziről feltűnik élénk rózsaszín homlokzatával, valamint sötétvörös ablakaival és erkélyeivel. Ebben a karakteres épületben a lengyel Mistovia stúdió tervezett új lakásenteriőrt.


A 57 négyzetméteres lakás elrendezésének karakterét egy kényelmes és nyitott közösségi tér adja, amit a konyhasarok és a hálószoba közötti eredeti fal eltávolítása eredményezett. A tér további jellegzetes megoldásai közé tartozik az ívelt fal mögött rejlő minimalista hálószoba is, ahonnan – a tulajdonos kényelme érdekében – egy öltöző és egy fürdőszoba is megközelíthető. Ez utóbbi hangulatát a falakat borító, nagy méretű kék olasz csempék adják. A nappalit a tágas, a tulajdonos által megálmodott moduláris kanapé uralja, amit a Mistovia építészei által tervezett, diófa furnérból készült szekrény tesz teljessé.

A tulajdonos otthonának további jellegzetes elemeit az épület sajátos homlokzata ihlette. Ilyen többek között a tér részleteiben feltűnő vöröses, rózsaszínes hangsúlyok, vagy a kifejezetten ehhez az enteriőrhöz tervezett kör alakú, vörös üvegből készült falilámpa, továbbá a lengyel Lexavala márka pasztellrózsaszín Misalliance Ex lámpája. Ez utóbbi geometrikus formája szépen ellensúlyozza az alatta található étkezőasztal és székek kerekded alakját. A látszólag nagyon különböző dohányzóasztalokat is ez a fajta geometria és színekkel való játék köti össze.

Mistovia | Web | Instagram

Forrás: Design Alive

továbbiak
Eltérő valóságok feltörekvő hazai fotósok tükrén keresztül | TOP 5
lifestyle

Eltérő valóságok feltörekvő hazai fotósok tükrén keresztül | TOP 5

Yasmin komment: borítónak nem tudtam melyik ideális, szóval cseréhető felőlem
Mit árulhat el a hang a jövőnkről?
cseh

Mit árulhat el a hang a jövőnkről?

A fent feltett kérdés első hallásra igencsak furcsának tűnhet, ám ez a valóságban egy nagyon izgalmas expedíció kiindulópontja. Egy cseh összművészeti projekt, pontosabban az igazán sokszínű karakterekből álló Future Landscapes, a klímaváltozás következő lépcsőfokait vizsgálja, aminek eszköze nem más, mint a hang. Az éghajlatváltozás és az emberekben kialakult klímaszorongás egyaránt
Michelin-csillagos éttermek Kelet-Európában | TOP5
lifestyle

Michelin-csillagos éttermek Kelet-Európában | TOP5

Beragyogják a képzeletbeli égboltot azok az éttermek, amelyeket a Michelin szakértői évről évre „csillagos” elismeréssel tüntetnek ki. Ráadásul külön öröm, hogy régiónk gasztronómiai világában is egyre többen kapják meg az elismerést. Ismerjük meg ámulatba ejtő konyhai tehetségüket! Babel | Magyarország A közel tizenöt éve alapított, majd egy teljesen metamorfózison átesett Babel