Színek és formák szabad játéka alakította ezt a krakkói lakásenteriőrt

Színek és formák szabad játéka alakította ezt a krakkói lakásenteriőrt

A krakkói Podgórze kerületben található lakóház már messziről feltűnik élénk rózsaszín homlokzatával, valamint sötétvörös ablakaival és erkélyeivel. Ebben a karakteres épületben a lengyel Mistovia stúdió tervezett új lakásenteriőrt.


A 57 négyzetméteres lakás elrendezésének karakterét egy kényelmes és nyitott közösségi tér adja, amit a konyhasarok és a hálószoba közötti eredeti fal eltávolítása eredményezett. A tér további jellegzetes megoldásai közé tartozik az ívelt fal mögött rejlő minimalista hálószoba is, ahonnan – a tulajdonos kényelme érdekében – egy öltöző és egy fürdőszoba is megközelíthető. Ez utóbbi hangulatát a falakat borító, nagy méretű kék olasz csempék adják. A nappalit a tágas, a tulajdonos által megálmodott moduláris kanapé uralja, amit a Mistovia építészei által tervezett, diófa furnérból készült szekrény tesz teljessé.

A tulajdonos otthonának további jellegzetes elemeit az épület sajátos homlokzata ihlette. Ilyen többek között a tér részleteiben feltűnő vöröses, rózsaszínes hangsúlyok, vagy a kifejezetten ehhez az enteriőrhöz tervezett kör alakú, vörös üvegből készült falilámpa, továbbá a lengyel Lexavala márka pasztellrózsaszín Misalliance Ex lámpája. Ez utóbbi geometrikus formája szépen ellensúlyozza az alatta található étkezőasztal és székek kerekded alakját. A látszólag nagyon különböző dohányzóasztalokat is ez a fajta geometria és színekkel való játék köti össze.

Mistovia | Web | Instagram

Forrás: Design Alive

továbbiak
Tojáshéjon táncoló alkotások | Maria Bartuszová a Tate Modernben
design

Tojáshéjon táncoló alkotások | Maria Bartuszová a Tate Modernben

Az egyik legismertebb szlovák képzőművész életművét a legendás londoni kortárs múzeumban állítják ki. A londoni Tate Modern a világ egyik legfontosabb kortárs központja, így igen nagy szó, ha valakinek önálló kiállítása nyílik az intézményben. Bár Maria Bartuszová (1936–1996) már nem érhette meg műveinek bemutatását, a retrospektív tárlat az egész
Álomautóval éledt fel a cseh márka
design

Álomautóval éledt fel a cseh márka

A teherautóiról és motorjairól ismert Praga szintet lépett, és már a legnagyobb sportkocsigyártókkal versenyezne. A cseh járműmárka, a Praga története a 19. században indult, és a kontinens első autógyárai közé tartozott. A szocialista időkben nem meglepő módon a haszonjárművek felé terelődött az útja, mára pedig szinte teljesen feledésbe merült a
A Magyar Zene Háza lett az év épülete
design

A Magyar Zene Háza lett az év épülete

Ezúttal a világ egyik legrangosabb építészeti díját, az Architectural MasterPrize-t hozta el Sou Fujimoto budapesti épülete. Az amerikai alapítású Architectural MasterPrize Architectural Design of the Year kategóriájában a szakmai zsűri az év elején megnyílt Magyar Zene Házát szavazta meg a legjobbnak, tehát az építészeti fődíjat hozta el a budapesti középület.