Amikor a csempe erotikussá válik

Amikor a csempe erotikussá válik

Karla Sutra francia művésznő szerelmeskedő figurákat ábrázoló alkotásai a gondtalan, forró nyarak túlfűtöttségét árasztják magukból, egyszerre zavarba ejtőek és felszabadítóak. Street art csempéivel a világ különböző pontjain, Párizsban, Tokióban, Firenzében és Lisszabonban is találkozhatunk.

Karla igazi utazó: Párizsban született, majd Dél-Franciaországban tanult, később visszatért a francia fővárosba divattervezést tanulni, amit egy New York-i időszak, majd egy világkörüli út követett. A 2016-ban született Karla Sutra projekt változatos utazásaiból és különböző kulturális behatásokból merít inspirációt: a mediterrán  építészet, a modern művészet, a japán hentai és a Káma Szútra mind fontos referenciák számára.


Karla az érzékiség ábrázolásával és a falikerámia vizuális ritmusán alapuló érzéki csalódások segítségével szeretne meglepő és intim hatást gyakorolni a nézőre. „Az érzékiség számomra a vágy kifejeződése. Vágy az élet, az elengedés és a találkozások után. Ez tükröződhet gesztusokban, testek között, tekintetek által, vagy akár bennünk is maradhat. Az érzékiség ennek az erős, kontrollálhatatlan érzésnek a megnyilvánulása” – mesélte nekünk.

A projekt street art megközelítéssel indult, mivel Karla meg van győződve arról, hogy az embereknek égető szüksége van arra, hogy visszataláljanak az érzékiséghez. A szabadtéri médiumnak köszönhetően széles rétegek találkozhatnak alkotásaival különböző városok utcáin, kicsit kizökkenve a hétköznapok ritmusából.

Karla később kitanulta a kerámia fortélyait és edénykollekciót is tervezett. Az új médiumnak köszönhetően egyre jobban megfogalmazódott benne az étellel való kapcsolatunk érzéki jellege. Innen indult a kézműves kerámiaétkészlet ötlete, aminek kapcsán étteremekkel is együtt dolgozott. Kedvenc projektje a Social Food-nak készített tálkakollekció volt. Karla munkái mindezen túl selyemkendőkön is megjelennek, a jövőben pedig rengeteg új kollaboráció és médium van kilátásban.

Karla Sutra | Web | Instagram

továbbiak
A jelen megéléséről szólt Pakosz Anna experimentális kiállítása
east

A jelen megéléséről szólt Pakosz Anna experimentális kiállítása

Szeptember első napjaiban rendhagyó képzőművészeti eseményre kaptunk meghívást Balaton-felvidék festői lankáira, Káptalantótiba. Pakosz Anna egyestés kiállítása, a Szabadon nő a résztvevők minden érzékszervét bevonta az élménybe: a helyszín, a fények, a színek, a szagok, a hangok, az illatok és az ízek mind hozzasegítettek minket ahhoz, hogy a festészetet egészen máshogyan
Ízzé vált illat | Auguszt Cukrászda x 7scents
gasztronómia

Ízzé vált illat | Auguszt Cukrászda x 7scents

Egy sütemény sok mindenre képes. Mosolyra fakaszt, elgondolkoztat, emlékeket csalogat elő, ínycsiklandó élményt ad vagy segít abban, hogy megjutalmazzuk magunkat. Máskor pedig új kalandokra hív, akár egy trópusi szigetre repít minket, miközben megidézi egy izgalmas parfüm illatát. Az Auguszt Cukrászda és a 7scents találkozásának épp ez lett a gyümölcse. Hajlamosak
Varázslatos falvak Kelet-Európából | TOP 5
egyéb

Varázslatos falvak Kelet-Európából | TOP 5

Kelet-Európa bájos sajátossága, hogy az élet nem áll meg a városhatárokon túl sem. A legendás falusi romantika önmagában hordozza a hagyományok ápolását, a természettel való szimbiózist és vidéki virtust. Mai válogatásunkban olyan falvakat válogattunk össze, amelyek tökéletes példái annak, hogy ezeken a jellemzőkön túl a falvak még sokkal több kincset