fbpx
Nyomj Entert

Amikor a csempe erotikussá válik

Karla Sutra francia művésznő szerelmeskedő figurákat ábrázoló alkotásai a gondtalan, forró nyarak túlfűtöttségét árasztják magukból, egyszerre zavarba ejtőek és felszabadítóak. Street art csempéivel a világ különböző pontjain, Párizsban, Tokióban, Firenzében és Lisszabonban is találkozhatunk.

Karla igazi utazó: Párizsban született, majd Dél-Franciaországban tanult, később visszatért a francia fővárosba divattervezést tanulni, amit egy New York-i időszak, majd egy világkörüli út követett. A 2016-ban született Karla Sutra projekt változatos utazásaiból és különböző kulturális behatásokból merít inspirációt: a mediterrán  építészet, a modern művészet, a japán hentai és a Káma Szútra mind fontos referenciák számára. 


Karla az érzékiség ábrázolásával és a falikerámia vizuális ritmusán alapuló érzéki csalódások segítségével szeretne meglepő és intim hatást gyakorolni a nézőre. „Az érzékiség számomra a vágy kifejeződése. Vágy az élet, az elengedés és a találkozások után. Ez tükröződhet gesztusokban, testek között, tekintetek által, vagy akár bennünk is maradhat. Az érzékiség ennek az erős, kontrollálhatatlan érzésnek a megnyilvánulása” – mesélte nekünk.

A projekt street art megközelítéssel indult, mivel Karla meg van győződve arról, hogy az embereknek égető szüksége van arra, hogy visszataláljanak az érzékiséghez. A szabadtéri médiumnak köszönhetően széles rétegek találkozhatnak alkotásaival különböző városok utcáin, kicsit kizökkenve a hétköznapok ritmusából. 

Karla később kitanulta a kerámia fortélyait és edénykollekciót is tervezett. Az új médiumnak köszönhetően egyre jobban megfogalmazódott benne az étellel való kapcsolatunk érzéki jellege. Innen indult a kézműves kerámiaétkészlet ötlete, aminek kapcsán étteremekkel is együtt dolgozott. Kedvenc projektje a Social Food-nak készített tálkakollekció volt. Karla munkái mindezen túl selyemkendőkön is megjelennek, a jövőben pedig rengeteg új kollaboráció és médium van kilátásban.

Karla Sutra | Web | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük