Az alkotók kohéziós ereje - Ajándék Terminál 2023

Az alkotók kohéziós ereje - Ajándék Terminál 2023

Az Ajándék Terminál a design, a művészet és a gasztronómia találkozásának origója, az alkotók energiája, szellemisége, tehetsége a legfontosabb kohéziós erő.
A pop up vásárt évek óta életre hívó Hybridart Management célja, hogy a hazai tervezőket széleskörűen reprezentálja a közönség számára. Idén újdonságként két helyszínen, az ALLEE Bevásárlóközpontban és az ETELE plázában várja a kezdeményezés azokat, akik hazai terméket szeretnének karácsonyra.

Belépve az Ajándék Terminálba, azonnal a polcokon sorakozó designer termékek között találjuk magunkat, ahol az önkifejező darabokon túl humoros iróniával vagy könnyed hétköznapisággal tervezett tárgyakat is felfedezünk. A pop up vásár elsődleges célkitűzése, hogy felhívja a figyelmet a hazai tervezői és kézműves, gasztro szcéna egyre befolyásosabb jelenlétére, kiváló minőségű munkáikra és sokszínűségükre.

Őszi meglepetésként az Ajándék Terminál októbertől novemberig kreatív alkotóműhely foglalkozásokat indított, a workshopok lehetőséget biztosítottak saját design tárgy tervezésére és kivitelezésére, többek között szitázásra, molinóvarrásra és kerámia foglalkozásra.

A prominens kiállítók mellett idén a pályakezdő fiatalok bemutatkozási lehetősége kiemelt fontossággal bír a szervezők számára, 20 friss tervezővel bővült a közel 100 designer névsora. A két forgalmas plázában a vásárlók több száz gondosan szelektált magyar tervezői és kézműves termék, valamint kortárs képzőművészek művei közül válogathatnak egészen december 24-ig.

Az Ajándék Terminál a hét mindennapján elérhető az ALLEE Bevásárlóközpontban és az ETELE plázában, a bevásárlóközpontok üzleteinek nyitvatartási idejében.

továbbiak
Egy nap Beton.Hofival & Miki357-tel Budapesten
lifestyle

Egy nap Beton.Hofival & Miki357-tel Budapesten

Jelentősen több szervezést igényel ma egy közös napot eltölteni Ádámmal és Mikivel, mint három évvel ezelőtt – nem hiába, ez idő alatt két nagysikerű mixtape és félszáz megjelent trekk van Beton.Hofi rap előadói karrierje mögött, amely időszakban nemcsak alkotótársra, hanem barátra is talált Miki357 személyében. Végül, egy májusi napos reggelen
Az üveg a high-tech anyagok korában is aktuális | A cseh üvegjelenség
business

Az üveg a high-tech anyagok korában is aktuális | A cseh üvegjelenség

A világítótestek gyártása az egyik legerősebb szegmens a cseh üvegpiacon, aminek egyik megkerülhetetlen szereplője a Bomma üveggyár is. A progresszív márka monumentális, szoborszerű tárgyai és fényinstallációi jellegzetes hangulattal töltik meg a tereket. Az általuk képviselt minimalista, mégis bátor esztétikát a nemzetközi építészek és belsőépítészek is nagyra értékelik. De milyen jövő
Jegyzetek a holdbéli tájról
lifestyle

Jegyzetek a holdbéli tájról

Barbora Gábová útja Csehországból indult, majd egészen Fuerteventura szigetéig ért, ahol megtalálta mit jelent számára a valódi szabadság. Itt letelepedve egy farmot gondoznak testvérével és családjával, mély kapcsolatot ápolva a környező élővilággal. Séf lévén előszeretettel készít a farmon termesztett zöldségekből és gyümölcsökből vacsorát nem csupán maguknak, hanem az ide látogatók