Ázsiai kézműves termékekre fókuszál az IKEA új kollekciója

Ázsiai kézműves termékekre fókuszál az IKEA új kollekciója

A svéd bútoróriás új darabjaival olyan érzést szeretne kelteni, mintha csak egy távol-keleti piacon böngésznénk.

Azért az IKEA sem csak laposra csomagolt bútorlapokat árul: limitált kollekcióihoz rendszeresen kézműves alkotók segítségét kéri, legutóbb pedig az Annie Leibovitz-cal induló művészeti rezidenciaprogramról számoltunk be. Az új darabokhoz az inspiráció ezúttal Ázsiából jött: kifejezetten azt az érzést szeretnék utánozni, mintha valamilyen egzotikus ország helyi piacán vásárolgatnánk. Az utóbbi évtizedben több etikusan működő ázsiai vállalattal is kapcsolatba lépett az IKEA Indiától egészen Vietnámig, hozzájuk fűződnek most az új, kézzel készített darabok is.

A termékek fejlesztését még a 2021-es lezárások és beutazási tilalmak idején kezdték meg, ami tovább nehezítette a nyelvi akadályok miatt egyébként sem egyszerű folyamatot. A végeredmény azonban magáért beszél: a lakberendezési kiegészítők egytől-egyig kézzel, hagyományos technológiákkal készültek, környezetbarát módon. A boltok polcaira júniusban kerülnek a MÄVINN elnevezésű termékek, melyek közt találunk fonott lámpákat, kosarakat, szőnyegeket, párnahuzatokat, alátéteket.

Forrás: Clever
Fotók: IKEA

továbbiak
Lehetsz másként önmagad – Henteslány
lifestyle

Lehetsz másként önmagad – Henteslány

Mindenben meg lehet találni a művészetet. Ha az ember eléggé alázatos, nem fél tanulni, kellőképp figyel a részletekre és tiszteli az anyagot, amivel foglalkozik, valamint tudja és meri a saját stílusára formálni, akkor a leghétköznapibb dolgokból is lehet valami különleges. Akkor is, ha a fényképezőgép mögül egy húspult mögé áll.
Mesterséges intelligencia: kockázat, vagy lehetőség?
strategy

Mesterséges intelligencia: kockázat, vagy lehetőség?

Az MI, vagyis a mesterséges intelligencia az elmúlt időszak alighanem legnagyobb robbanása. Az OpenAI mesterséges intelligenciával ellátott chatbotját, a ChatGPT-t mostanra bárki használhatja szinte bármire, legyen az egy esszé megíratása, vagy akár szerelmi tanácsadás. A chatbot egyelőre jó mókának tűnik, ami nemigazán befolyásolja az átlagember mindennapjait, azonban természetesen szép számmal
Itt az első AI segítségével készített képregényalbum
design

Itt az első AI segítségével készített képregényalbum

A kiadvány tizenegy novella gyűjteménye, amelyek az 1990-es évek elejének-közepének Kelet-Európájában játszódnak. A mű azoknak az átmeneti éveknek a rideg szépségét és drámaiságát idézi fel, amikor Kelet-Európában a demokrácia kialakulóban volt, és amikor a szerző elkezdett magára találni felnőttként. Adam Trachtman 1994-ben hagyta el Philadelphiát, hogy az újonnan létrejött kelet-európai