Bauhaus és természet szintézise | Alma Vetlényi

Bauhaus és természet szintézise | Alma Vetlényi

Geometrikus formák keveredése finom és lágy anyagokkal, avagy a Bauhaus szín- és formavilágának találkozása a nyers természettel. Itt van az Alma Vetlényi ruhamárka őszi-téli kollekciója!

Vetlényi Alma tervezői szemléletének középpontjában  a fenntarthatóság, a hulladékmentesség, azaz a zero waste és az etikus előállítás állnak. Kollekcióira jellemző az időtállóság, mely által különböző életkorú nők gardróbjainak örök darabjaivá válhatnak ruhái.

A márka legújabb őszi-téli kollekciója is ezt a megközelítést képviseli és a magyar Bauhaus szellemiségéből inspirálódik. A kollekció részét képző ruhák, felsők és nadrágok a Bauhaus védjegyeként ismert egyszerű, geometrikus formavilágot ültetik át a ruhadarabokra, amelyeken a tűzpiros, a napsárga és a kobaltkék színárnyalatok dominálnak. A Bauhaus jellegzetes forma- és színvilága mellett a természetesség is főszerepet kapott, ami az anyaghasználatban érhető tetten: az egyes ruhadarabok hernyóselyem, len, pamut és gyapjú felhasználásával készültek.

„A kollekció megtervezésekor a Bauhaus eszméje foglalkoztatott, az a képzési és alkotási módszer, melyben a művész meg tudja találni azt a köztes utat, amivel az ipari társadalomban el tudja foglalni a helyét. Ez inspirált arra, hogy vizuális téren visszanyúljak a Bauhaus forma- és színvilágához, melyet egy kis vidéki hangulattal ötvöztem, ami a ruhadarabok sziluettjeiben fedezhető fel. Utóbbit azért tartottam fontosnak beemelni, mert érdekesnek tartom, ahogyan a szögletes, ipari formák hatnak a vidéki látképre. A ruhadarabok nyelvére lefordítva pedig az is foglalkoztatott, hogy a szögletes formák használata hogyan hat egy-egy lágyabb esésű alapanyagra, illetve ezek ötvözése hogyan képez érdekes végeredményt” – mondta el Alma.

Az új Alma Vetlényi-kollekció további különlegessége, hogy a márka történetében ez az első igazán őszi-téli kollekció. Ha szeretnétek ti is élénk színeket becsempészni őszi-téli ruhatáratokba, a kollekció darabjait előrendeléssel tudjátok megvásárolni.

Alma Vetlényi | Web | Facebook | Instagram


A teljes Bauhaus-ruhakollekció a Budapest Central European Fashion Weeken debütált, emellett pedig Magyarország képviseletében bejutott a kijevi szervezésű, International Young Designer Contest 2020 döntős kollekciói közé.

továbbiak
Általános iskola | Split, Horvátország
east

Általános iskola | Split, Horvátország

A spliti Žnjan-Pazdigrad Általános Iskola épülete akkor is figyelemre méltó lenne, ha nem rendelkezne teraszos, tengerre néző focipályával. PACE X HYPEANDHYPER sorozatunkban a Fenntartható közösségi építészet kategória befejezéseként most ezt az épületet mutatjuk be. A legmagasabb színvonalú építészettel járult hozzá a közösségi élet megszervezéséhez Split egyik külvárosi kerületében a Žnjan-Pazdigrad
Hirdetőtáblából mobilfertőtlenítő-állomás
news

Hirdetőtáblából mobilfertőtlenítő-állomás

A kézfertőtlenítés talán már mindenki napi rutinjába beépült, de van egy dolog, amiről még mindig hajlamosak vagyunk megfeledkezni: hogy fertőtlenítsük azt az eszközt, amihez a nap folyamán a legsűrűbben nyúlunk, azaz a mobilunkat. Finnországban közösségi megoldást találtak a problémára. A Terveystalo, egy finn gyógyászati termékeket fejlesztő cég az utcákon, bevásárlóközpontokban
Újra kapható a Bang & Olufsen gyönyörű klasszikusa
news

Újra kapható a Bang & Olufsen gyönyörű klasszikusa

A kilencvenes évek után most először árul újra bakelitlejátszót a Bang & Olufsen, ráadásul egy 1972-es modellt újítottak fel. A dán Bang & Olufsen céget 1925-ben alapították, nevük nagyjából azóta jelent egyet a high-end minőségű hangszórókkal. A hatvanas évektől a geometrikus formavilág és az egyszerű kezelőfelület jellemzi minden terméküket, ide értve az