Bauhaus inspirálta jászósátor | HAUS

Bauhaus inspirálta jászósátor | HAUS

Kerestél már játszósátrat az interneten? A legtöbb modell helyigényes, nehezen összeszerelhető és nem hagy sok teret a gyerekek kreativitásának. A HAUS ötlete a Covid alatt született azzal a céllal, hogy kellemesebbé és változatosabbá tegye az otthonlétet. János Stone hiánypótló játékeszköze üres vászon a képzeletnek.

A játszósátor vékony és könnyű dossziéban érkezik, pillanatok alatt összeállítható. Teljes mértékben újrahasznosítható műanyagból készül, ami tartós, praktikus és vízálló. Újra és újra kifesthető, majd letörölhető, így kedv szerint díszíthető és alakítható.

Stone nagyszülei, György és Juliet Kepes tagjai voltak a Bauhausnak, ez a szellemi hagyaték lett a HAUS kiindulópontja: a tervező a játékot készségfejlesztő eszközként értelmezi, maximális teret adva a felfedezésnek és a kísérletezésnek. A mobil kuckó lehetővé teszi a gyerekek számára, hogy kapcsolatba kerüljenek környezetükkel, miközben saját, független terükben játszhatnak, kedvükre alakítva azt.

HAUS | Web

Forrás: Design Milk

továbbiak
Elmélyedni a természet erejében | 55Architekci
poland

Elmélyedni a természet erejében | 55Architekci

A lengyel 55Architekci építész iroda által tervezett kilátó és híd a természet erejét hangsúlyozza, miközben lehetővé teszi, hogy különböző nézőpontokból fedezzük fel annak szépségét és változatosságát. A projekt Bobrowisko településén, egy volt kavicsbánya helyén jött létre: a területet újra birtokba vette a természet, amit szerettek volna hozzáférhetőbbé tenni az ott
Szállodává alakítják Breuer Marcell brutalista épületét
architecture

Szállodává alakítják Breuer Marcell brutalista épületét

A magyar származású építész, Breuer Marcell tervezte azt a connecticuti brutalista épületet, amelyet most egy Bauhaus-rajongó építész-fejlesztő hotellá szeretne alakítani. Az 1970-ben átadott épületet Breuer Marcell eredetileg az Armstrong Rubber Co. gumigyártó cég felkérésére tervezte, majd 1998-ban a Pirelli vásárolta meg azt. 2003-ban az IKEA tulajdona lett, de kihasználatlan maradt.
Családi ház egy folyó partján | Bogdanova Bureau
architecture

Családi ház egy folyó partján | Bogdanova Bureau

A ukrán Vinnicja városának közelében, a Déli-Bug folyó partján található ez a családi ház, amelynek esztétikai koncepcióját a festői táj ihlette. A Vin House kialakításáért a Bogdanova Bureau építész iroda felelt. A Vin House egy olyan család számára készült, melynek tagjai a városi közegből kiszabadulva szerettek volna közelebb kerülni a