fbpx
Nyomj Entert

Bécs és London hangjainak ötvözése – Interjú Cid Rimmel

A Cid Rim néven alkotó Clemens Bacher Bécsben nőtt fel, ahol apja révén már korán a zene közelébe került. Fiatalon megtanult dobolni és zongorázni, bandákban játszott, később pedig a Bécsi Zene- és Előadóművészeti Egyetemen jazzdobosnak tanult. Bécsi barátaival és zenésztársaival saját kiadót is alapítottak Affine Records néven, melyet a mai napig visznek. Clemens 2012-ben adta ki első lemezét a Cid Rim név alatt, ahol jazz, hiphop és elektronikus elemeket felhasználva alakított ki érdekes és egyedülálló hangzásvilágot. Innentől kezdve rendszeresen koncertezett a világ különböző országaiban, zenéi a rádiókból is szóltak, és többször készített remixeket illetve működött közre olyan előadókkal mint a Petit Noir, a The 1975 vagy a Django Django. 2017-ben Londonba költözött, hogy kiadja Material című debut lemezét, ezzel megszerezte a BBC Radio 6 Album of the Day címét is.


Márciusban jelent meg legutóbbi kislemezed, de min dolgozol jelenleg?

Jelenleg a következő projektemen dolgozom, ami a harmadik nagylemezem lesz.

Egy korábbi interjúban említetted, hogy meglepően sok helyen dolgoztál „Songs of Vienna” című lemezeden. Mi a helyzet a legutóbbi projekteddel, mi a legfurább hely ezek közül?

Valóban elég sok helyen, főleg stúdiókban dolgoztam. Azt hiszem a legfurcsább a gyerekkönyv részleg volt a londoni Bethnal Green könyvtárban.

A „Song of Vienna” című lemezed egy „Songs for Vienna” címre hallgató EP követte, mi a kapcsolat köztük?

A „Songs of Vienna” egy nagyon bécsi szemlélettel született. Ezzel szemben, az ezt követő EP egy külső perspektívából íródott, már Londonban. Főleg a honvágyat és az új hely megszokását dolgozza fel.

fotó: Bodnár Márton – Cid Rim

Jelenleg Kelet Londonban élsz, de Bécsben születtél. Az erősebb zenei perspektíva miatt költöztél oda? Mit nyújt neked a londoni élet?

Érzelmileg mindig is szorosan kötődtem az Egyesült Királyság zenei színteréhez, már egészen tinédzser korom óta. A karrierem során ezek a kötődések csak erősebbek lettek, 10 éve szerződtem le az Angol LuckyMe zenei kiadóhoz. London nagyjából ötször akkora mint Bécs, végtelen felfedezni valóval. Ez jó inspiráció a művészethez, a londoni zeneipar pedig számtalan lehetőséget kínált már számomra.

A weboldaladon szerepel, hogy jelenleg Sega Bodega zenésszel osztozol egy studión. Hogyan támogatjátok egymást zeneileg?

Néha-néha lejátszunk pár zenét egymásnak, egy másik perspektívát adunk a másik éppen készülő munkájáről.

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük