Bécs és London hangjainak ötvözése  – Interjú Cid Rimmel

Bécs és London hangjainak ötvözése – Interjú Cid Rimmel

A Cid Rim néven alkotó Clemens Bacher Bécsben nőtt fel, ahol apja révén már korán a zene közelébe került. Fiatalon megtanult dobolni és zongorázni, bandákban játszott, később pedig a Bécsi Zene- és Előadóművészeti Egyetemen jazzdobosnak tanult. Bécsi barátaival és zenésztársaival saját kiadót is alapítottak Affine Records néven, melyet a mai napig visznek. Clemens 2012-ben adta ki első lemezét a Cid Rim név alatt, ahol jazz, hiphop és elektronikus elemeket felhasználva alakított ki érdekes és egyedülálló hangzásvilágot. Innentől kezdve rendszeresen koncertezett a világ különböző országaiban, zenéi a rádiókból is szóltak, és többször készített remixeket illetve működött közre olyan előadókkal mint a Petit Noir, a The 1975 vagy a Django Django. 2017-ben Londonba költözött, hogy kiadja Material című debut lemezét, ezzel megszerezte a BBC Radio 6 Album of the Day címét is.


Márciusban jelent meg legutóbbi kislemezed, de min dolgozol jelenleg?

Jelenleg a következő projektemen dolgozom, ami a harmadik nagylemezem lesz.

Egy korábbi interjúban említetted, hogy meglepően sok helyen dolgoztál „Songs of Vienna” című lemezeden. Mi a helyzet a legutóbbi projekteddel, mi a legfurább hely ezek közül?

Valóban elég sok helyen, főleg stúdiókban dolgoztam. Azt hiszem a legfurcsább a gyerekkönyv részleg volt a londoni Bethnal Green könyvtárban.

A „Song of Vienna” című lemezed egy „Songs for Vienna” címre hallgató EP követte, mi a kapcsolat köztük?

A „Songs of Vienna” egy nagyon bécsi szemlélettel született. Ezzel szemben, az ezt követő EP egy külső perspektívából íródott, már Londonban. Főleg a honvágyat és az új hely megszokását dolgozza fel.

fotó: Bodnár Márton – Cid Rim

Jelenleg Kelet Londonban élsz, de Bécsben születtél. Az erősebb zenei perspektíva miatt költöztél oda? Mit nyújt neked a londoni élet?

Érzelmileg mindig is szorosan kötődtem az Egyesült Királyság zenei színteréhez, már egészen tinédzser korom óta. A karrierem során ezek a kötődések csak erősebbek lettek, 10 éve szerződtem le az Angol LuckyMe zenei kiadóhoz. London nagyjából ötször akkora mint Bécs, végtelen felfedezni valóval. Ez jó inspiráció a művészethez, a londoni zeneipar pedig számtalan lehetőséget kínált már számomra.

A weboldaladon szerepel, hogy jelenleg Sega Bodega zenésszel osztozol egy studión. Hogyan támogatjátok egymást zeneileg?

Néha-néha lejátszunk pár zenét egymásnak, egy másik perspektívát adunk a másik éppen készülő munkájáről.

továbbiak
Új otthont találni a portugál tengerparton | Leaving the city SPECIAL
business

Új otthont találni a portugál tengerparton | Leaving the city SPECIAL

Ablakokban libegő, száradó wetsuitok, lépcsőknek támasztott szörfdeszkák, éjfélkor fürdőruhában fagyizó ötévesek és virágoktól roskadozó zsakaranda-fák – Lisszabontól 15 km-re délre, Costa da Caparicán járunk, a portugál óceánpart különös kisvárosában. Itt talált új otthonra Liptay Dávid és Liptay-Baráth Anna, a Blitz Pizza alapító házaspárja, akik nemhogy a várost, Budapestet, de az országot,
Több száz műtárgy érhető el jutányos áron két belvárosi galériában
art

Több száz műtárgy érhető el jutányos áron két belvárosi galériában

Nem mindennapi kiállítással és vásárral várja szeptember 1. és 23. között a látogatókat a Virág Judit Galéria, illetve a Bodó Galéria és Aukciósház. Németh Miklós festő- és grafikusművész több mint hatszáz műve kerül a piacra, lehetőséget biztosítva az érdeklődőknek, hogy elérhető áron kortárs festményekkel díszítsék falaikat. Németh Miklós (1934-2012) művészetét
Kívül-belül food design – különlegességek a konyhádban
fotográfia

Kívül-belül food design – különlegességek a konyhádban

Ha úgy érzed, hiányzik egy kis szín, egy kis fűszer a konyhádból, a megoldás se nem bonyolult, se nem elérhetetlen. Ugyanis egy kis utánajárással igazi kincsekre bukkanhatsz budapesti delikáteszekben, amelyek nemcsak esztétikailag mutatnak majd jól a polcon, hanem használatukkal az ételek is egészen új dimenzióba emelkednek majd. A legjobb ráadásul,