Belső tájakon: Hu-Yang Kamilla szürreális világa

Belső tájakon: Hu-Yang Kamilla szürreális világa

Még egy napig megtekinthető Hu-Yang Kamilla Belső tájakon című kiállítása a budapesti FISE Galériában. A fiatal művész mélylélektani-filozófiai kalandra invitál minket. Tarts velünk!


Kamilla a Képző- és Iparművészeti Szakgimnázium grafika szakán kezdte tanulmányait, majd a Glasgow School of Art Kommunikációs Design szakán végzett, grafika specializációval. A jelenleg Budapesten élő és alkotó művész életében mindig is fontos szerepet játszottak a különböző vizuális médiumok, illetve az irodalom, így nem meglepő, hogy végül a grafika és az illusztráció világában találta meg hivatását.

Balról jobbra: Határ határtalan (részlet); With those voids to fill; Útvonalak (részlet)

Kamillát különösen foglalkoztatja a narráció, a verbalitás és a képiség kapcsolata, ugyanis számára a képekben való alkotás egy mélyebb megértés felé vezető utat jelent, illetve lehetővé teszi a gondolatok szabadabb áramlását. Alkotói folyamatát elsősorban pszichológiai-filozófiai megközelítés jellemzi, amely szürrealista, rétegzett jelentéstartalmú képeiben köszön vissza.

A Belső tájakon című kiállítás képei különböző terekbe kalauzolnak el bennünket, amikben olyan szembenállások jelennek meg, mint a kint és bent, a rész és az egész, illetve az egyén és a társadalom kapcsolata. Azonban ezekben a fogalompárokban megjelenik egymásrautaltságuk is, ugyanis egyik sem létezhez a másik nélkül.

Balról jobbra: Belső tér, A változás állandósága, Útvonalak

Kamilla tudatosan játszik a képein megformált terekkel, amelyek között felismerhetjük a természetet, de az ember által alkotott világ részleteit is, a közöttük lévő feszültséggel együtt. Elsőre mégis arra figyelhetünk fel, hogy mindegyik képet a kék szín dominálja, ami annak gazdag szimbolikája folytán a művész részéről szintén egy szándékos döntés.

A kék árnyalatai egyrészt a kontemplatív-melankolikus embertípushoz, így a befelé figyeléshez az önmegismeréshez is köthető. Emellett a minket körülvevő természeti szubsztanciák, mint a víz vagy az ég színe is egyben, amely további szimbólum-rétegekre utal. „Kamilla rizográf printjei a lélek rezdüléseit sűrítik monokróm jelenetekbe, egyedüllétünk, próbálkozásaink, kéréseink és bánataink mind helyet kapnak a filozofikus érzékenységű, fénnyel szabdalt és felhőkkel terhes világban” – fogalmazta meg Fazekas Ildikó design- és művészetmenedzser.

Összhang

Borítókép: Rétegek

Hu-Yang Kamilla | Web | Facebook | Instagram | Behance

Forrás: Sajtóanyag

továbbiak
Retró mesék Kelet-Európából | TOP 5
lifestyle

Retró mesék Kelet-Európából | TOP 5

Különleges fordulat következett a II. világháború lezárását követő ingerszegény hétköznapokban. Aranyos, tanulságos mesék születtek a gyerekeknek, amelyeken az egész X és Y generáció felnőhetett. Hangulatuk teljesen magával ragadó, hatásuk a mai napig maradandó. Nézzünk rajzfilmeket, amiket nem csak gyerekeknek ajánlunk! Mézga család | Magyarország Elfogultság nélkül kijelenthetjük, hogy a Mézga család
150 év alatt Budapest körül Bardóczi Sándorral
lifestyle

150 év alatt Budapest körül Bardóczi Sándorral

Emberek, szavak, épületek, történetek és hangulatok – ebből és még sok minden másból jött létre az elmúlt 150 év során az a Budapest, amit ma ismerünk. Az évforduló kapcsán olyan embereket kérdezünk a magyar főváros múltjáról, jövőjéről, illetve a Budapesthez fűződő személyes kapcsolatukról, akik ezer (de legalábbis százötven) szállal kötődnek hozzá.
A gasztronómia fellegvára a csillagok alatt – Platán
lifestyle

A gasztronómia fellegvára a csillagok alatt – Platán

Ahhoz, hogy igazán komplex gasztronómiai élményben legyen részünk, nem kell az Óperencián túlra menni – elég csak elhagyni Budapestet és kicsit több, mint 50 km múlva megérkezni Tatára, a híres Esterházy-kastély szomszédságába. A Platán komplexuma felkínál mindent, amiről egy megpihenni vágyó utazó álmodhat, sőt, még annál is többet. Mindez pedig tavaly