Beltéri édenkert díszíti a Poetizer prágai irodáját

Beltéri édenkert díszíti a Poetizer prágai irodáját

Prága egyik nyűzsgő utcájában, a First Republic épületének negyedik emeletén kapott helyet a költészet szerelmesei számára létrehozott közösségi oldal, a Poetizer irodája. A tér közepén egy több mint száz növényfajt felvonultató mesterséges édenkert kapott helyet, ami Claude Lévi-Strauss antropológus gondolataira rímel. A szimbolikus és minimalista enteriőr terveiért Johana Sedláčková Vamberská tervező és Tomáš Císař építész feleltek. Mutatjuk!

A Poetizer a világ legnagyobb költészeti témájú közösségi oldala, több mint 120 országból posztolnak verseket felhasználói. A startup víziója a kiadói ipar forradalmasítása: nemrégiben útjára indított ökologikus szellemiségű platformjuk demokratizálja a publikálás folyamatát, így bárki számára lehetővé teszi, hogy verseit megossza és értékesítse. Prágai irodájuk is ezt a szellemiséget hivatott közvetíteni: a Johana Sedláčková Vamberská és Tomáš Císař által megálmodott enteriőr tervét a környezetvédelem iránti felelősség, illetve a minimalista szellemiség határozza meg.

A tér középpontjában egy növényekkel betelepített, pavilonszerű szerkezet áll, vagyis „egy vad dzsungel, egy mitikus Éden, egy terület, amely kifejezi a vad gondolkodás koncepcióját” – írják a tervezők. A térelem Claude Levi-Strauss gondolatait idézi meg: a francia antropológus az intuitív és asszociatív gondolkodást a gazdag őserdők ökoszisztémájához hasonlította, amelyet szembeállított a szigorúan racionális gondolkodással. Ősi felmenőink és a kortárs költészet egyaránt ilyen struktúrák szerint működik: a Poetizer irodájának hangsúlyos téreleme szintén ezt a szabadságot jelképezi.

A több mint 170 növényt felvonultató növényház az informális összejövetelek helyszíne, amely otthont ad a versfelolvasások streamelésére, de pihenőhelyként is szolgál. Az irodatérben továbbá két szigetszerűen kialakított munkaállomás is található, ahol a napi munka és különféle megbeszélések zajlanak. Innen egy konyha és egy erkély is nyílik. A bejárati fogadótérből további két tárgyalóterem és egy elmélyült munkára alkalmas szeparált helyiség is megközelíthető.

Az enteriőrben alkalmazott színek és anyagok az egyes terek funkcióját tükrözik: a koncentrált munkára kialakított helyiségek színe a fehér, ami a papírlap szimbóluma. A kommunikációra vagy kapcsolatok megszületésére használt helyiségekben pedig a sötétzöld válik hangsúlyossá, amit a Poetizer arculatához igazítva helyenként narancssárga színfoltok gazdagítanak.

Fotók: BoysPlayNice
Poetizer | Web | Facebook | Instagram

Forrás: Linka.News

továbbiak
Hogyan spórolhatunk az infláció és az energiaválság kereszttüzében?
business

Hogyan spórolhatunk az infláció és az energiaválság kereszttüzében?

A rekordmagas infláció és energiaválság igencsak arcon csapta a társadalmat, ám a valódi kihívás, vagyis a tél még előttünk áll. Mára a lakosság nagyrészének szembe kellett néznie a ténnyel, miszerint csak tudatos döntésekkel, spórolással fogják átvészelni a következő időszakot. Habár számos takarékoskodási módszer már széles körben ismert: mind tudjuk, hogy
Kincseskamra desszerteknek – megnyílt a Mon Petit Dessert Boutique
lifestyle

Kincseskamra desszerteknek – megnyílt a Mon Petit Dessert Boutique

Gondoltál már valaha egy desszertre a legféltettebb kincsedként? Egy sütemény lehet több néhány édes falatnál, különösen, ha méltó környezetbe kerül – ezért örömteli, hogy a Mon Petit Dessert Boutique nemrég a belváros legújabb ékköveként kezdett tündökölni. Sámson Zsófi arcát talán még nem ismerik olyan sokan, a neve és a tortakölteményei azonban
Neves magyar alkotók képeire licitálhatunk jótékony célból
lifestyle

Neves magyar alkotók képeire licitálhatunk jótékony célból

A budapesti Heti Betevő immár hetedik alkalommal szervez képzőművészeti aukciót, hogy a bevételt a rászorulók élelmezésére fordítsa. Idén csaknem 90 művész ajánlotta fel egy vagy akár több alkotását is, hogy kalapács alá kerüljön a Heti Betevő online aukcióján, köztük Alföldi Róbert, Bihari Ágnes, Eifert János, Féner Tamás, Havadtőy Sámuel, Horváth