Belvárosi romantika, a lassúság jegyében | Dash Interiors

Belvárosi romantika, a lassúság jegyében | Dash Interiors

A varsói Mokotów lakónegyed a város egyik legtrendibb része, ami elsősorban zöld területei miatt lett népszerű. Itt rendezte be otthonát Natalia és Krzysiek is, akik olyan lakást szerettek volna, aminek enteriőrje kiállja az idő próbáját.


Daria Wachowicz és Martyna Kupis, a Dash Interiors tervezői olyan lakást szerettek volna megalkotni a fiatal pár számára, ami ellenáll a gyorsan változó trendeknek, azonban könnyen átalakítható, ha a lakók éppen valamilyen változatosságra vágynának.

A lakás alapterülete hatvankét négyzetméter, amely az átépítés előtt a következőképpen festett: a nappalit egy sarokkonyha egészítette ki, amit a tervezők később is meghagytak, azonban a lakásban található két – korábban különálló – hálószobát lényegesen átalakítottak. Az egyikből dolgozószoba lett, a másikat pedig egybenyitották a nappalival. A falakat üvegre cserélték, így a háló egyszerre különül el a nappalitól, mégis nyitott marad, így egy tágasabb tér illúzióját kelti.

Ahogy már korábban is említettük, Natalia és Krzysiek – a lakás tulajdonosai – olyan alapmegjelenést szerettek volna, amelyet egyrészt a nyugalmas és lassú élet jegyében terveznek meg, másrészről pedig olyat, ami igény szerint könnyen ötvözhető új elemekkel, ha szeretnének valami frissességet csempészni az otthonukba.

Éppen ezért az egész lakást valamiféle nemes egyszerűség jellemzi, ami megmutatkozik a fehér és bézs színekben, illetve az anyagok természetességében is, ugyanis a textilek mellett legtöbbször fás színek köszönnek vissza a designban. Ezeknek köszönhetően az egész enteriőr otthonosságot és kényelmet áraszt.

Az időtlenség jegyében visszatérő elemei a lakásnak a különböző klasszicizáló részletek is, mint például az ókori időket felelevenítő női gipszszobrok és a különböző márvány felületek. Nem beszélve az Eero Saarinen által tervezett ikonikus „Tulip” asztalról, illetve a Thonet-székekről, amelyek a konyhában találhatóak. A hálószoba fala, amely a jellegzetes wabi-sabi technikával készült szintén régies és ezáltal időtálló hatást kelt.


Dash Interiors | Facebook | Instagram

Forrás: label magazine

továbbiak
Ahol megtalálod a számításaidat – Csemege
lifestyle

Ahol megtalálod a számításaidat – Csemege

A legtöbben szeretik felfedezni az újdonságokat, de néha komfortosabb az, ami ismerős. Amikor tudod, hogy ahová mész, ott nyitott ajtó, jó hangulat, meleg vendégszeretet vár ínycsiklandó fogásokkal, na meg olyan kávé, ami máshol is bizonyított már. Ami olyan, akár egy jó szomszéd – ismer téged, ezért tudja, hogy mennyire lephet meg.
Itt a NASA új űrruhája!
design

Itt a NASA új űrruhája!

Az újgenerációs űrruha első prototípusát a következő holdra szálláshoz fejlesztették ki. Bill Nelson, a NASA vezetője szerint az új űrruhák „minden eddiginél több ember számára nyitnak lehetőséget a Hold felfedezésére és tudományos kutatására”. A ruhák áramvonalasabbak és rugalmasabbak, mint a korábbiak, nagyobb mozgástartományt és jobb illeszkedést biztosítanak. Úgy tervezték, hogy
Ma hirdetik ki az Európai Év Fája nyertesét
lifestlye

Ma hirdetik ki az Európai Év Fája nyertesét

Az Európai Év Fája versenyen 2011 óta keresik a legérdekesebb történettel rendelkező európai fákat. A 2023-as nyertest ma, március 21-én hirdetik ki. Az Európai Év Fája versenyt, amelyet a népszerű cseh Év Fája verseny inspirált, 2011 óta rendezik meg minden évben. A döntő a nemzeti fordulók győzteseiből áll. A tizenhat