Bemutatjuk a legújabb Hype-posztert – egyéves a Széllkapu

Bemutatjuk a legújabb Hype-posztert – egyéves a Széllkapu

Kerek egy éve ültették el az utolsó növényeket Budapest legújabb és legmodernebb parkjában, a Millenáris Széllkapu Parkban. Azóta a tervezők álma valóra vált, a park Buda igazi pihenő- és találkozópontja lett.

A TSPC Mérnökiroda tervei alapján felépült park közel 35 ezer négyzetméteren terül el és három egységre osztható. A tájépítészek a sűrűbben ültetett, buja erdővel, a vadvirágos mezővel és a központi helyet elfoglaló hatalmas tóval a magyar természet és élővilág egy szeletét igyekeztek a nyüzsgő városba csempészni. A zajos Margit körút és a közeli bevásárlóközpont  kihívást jelentett a tervezők számára, de a 350 tonnás acélszerkezetre illesztett függőkert biztos védelmet nyújt a parkban pihenők számára amellett, hogy tetejéről szokatlan szemszögből csodálhatjuk Budapestet.

A régi Ganz-gyár és az egykori Gazdasági és Közlekedési Minisztérium gigantikus épületeinek helyén létesített park szélcsatornaként engedi át a Budai hegyek felől érkező friss levegőt a belváros irányába. Így nemcsak a parkba látogatók, hanem a város valamennyi lakója gazdagodott egy hamisítatlan szabadidős, rekreációs térrel.

Szerkesztőségünk és a HypeandHyper csapata több szállal kapcsolódik ehhez az új zöldfelülethez, nemcsak annak  építését, hanem első évét is figyelemmel kísértük. Ezért hát az évfordulóra egyedi, limitált kiadású poszterrel készültünk, melyet ITT találtok meg a Hype store-ban:

Tervező: Bárdos László

Millenáris Széllkapu Park | Web | Facebook

Forrás: sajtóközlemény

továbbiak
A töltött káposzta újjászületése |  Jeremy Salamon és az Agi’s Counter Brooklyn
east

A töltött káposzta újjászületése | Jeremy Salamon és az Agi’s Counter Brooklyn

Egy fiatal séf, akit már gyerekként alig lehetett elzavarni a tűzhely mellől – a Dél-Floridában született Jeremy Salamon a főzés szeretetét többek között a nagymamájától, Ágitól örökölte, aki történetesen az ’50-es években menekült Nyugatra Magyarországról és építette újra az életét a semmiből. Bár a magyar gyökereivel sokáig nem foglalkozott behatóbban, felnőve
Alma mater az Opálka Designtól
architecture

Alma mater az Opálka Designtól

Nem mindennapi intézményeknek ad otthont egy nem mindennapi épület Prágában. A gyönyörű, ősfás környezetben található Hostavice kastély szolgál otthonul a prágai Be Open magánfinanszírozású általános iskolának, illetve a Be Happy óvodának. A gyönyörű neoreneszánsz épület szinte belenő a vadregényes tájba. A külső és belső terek összhangjáért az Opálka Design felelt.
Egy cseh sportcsarnok, ami mer mértékletes lenni
architecture

Egy cseh sportcsarnok, ami mer mértékletes lenni

A cseh Modřice városában új sportcsarnok épült, amelynek nem titkolt célja, hogy a helyi közösség új központja legyen, teret adva a változatos rekreációs tevékenységeknek és sporteseményeknek. A prágai bázisú BOD Architekti szándékosan tartotta távol magát a megalomán megoldásoktól, tiszteletben tartva a kisvárosi léptékű település méreteit. A sportcsarnok Modřice szélén, az