fbpx
Nyomj Entert

Bemutatjuk a legújabb Hype-posztert – egyéves a Széllkapu

Kerek egy éve ültették el az utolsó növényeket Budapest legújabb és legmodernebb parkjában, a Millenáris Széllkapu Parkban. Azóta a tervezők álma valóra vált, a park Buda igazi pihenő- és találkozópontja lett.

A TSPC Mérnökiroda tervei alapján felépült park közel 35 ezer négyzetméteren terül el és három egységre osztható. A tájépítészek a sűrűbben ültetett, buja erdővel, a vadvirágos mezővel és a központi helyet elfoglaló hatalmas tóval a magyar természet és élővilág egy szeletét igyekeztek a nyüzsgő városba csempészni. A zajos Margit körút és a közeli bevásárlóközpont kihívást jelentett a tervezők számára, de a 350 tonnás acélszerkezetre illesztett függőkert biztos védelmet nyújt a parkban pihenők számára amellett, hogy tetejéről szokatlan szemszögből csodálhatjuk Budapestet.

A régi Ganz-gyár és az egykori Gazdasági és Közlekedési Minisztérium gigantikus épületeinek helyén létesített park szélcsatornaként engedi át a Budai hegyek felől érkező friss levegőt a belváros irányába. Így nemcsak a parkba látogatók, hanem a város valamennyi lakója gazdagodott egy hamisítatlan szabadidős, rekreációs térrel.

Szerkesztőségünk és a HypeandHyper csapata több szállal kapcsolódik ehhez az új zöldfelülethez, nemcsak annak építését, hanem első évét is figyelemmel kísértük. Ezért hát az évfordulóra egyedi, limitált kiadású poszterrel készültünk, melyet ITT találtok meg a Hype store-ban:

Tervező: Bárdos László

Millenáris Széllkapu Park | Web | Facebook

Forrás: sajtóközlemény

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük