Breuer Marcell hetvenes évekbeli brutalista épülete újra megnyílt Hotel Marcel néven

Breuer Marcell hetvenes évekbeli brutalista épülete újra megnyílt Hotel Marcel néven

Egy hetvenes évekbeli, Breuer Marcell által tervezett connecticuti brutalista épületet alakított szállodává a Becker + Becker építész stúdió. Bruce Becker fejlesztő terveiről korábban már írtunk – mutatjuk a végeredményt!

A connecticuti székhelyű Becker + Becker stúdió által megvásárolt, eredetileg irodaházként funkcionáló épület több mint húsz évig kihasználatlanul állt. Májusban azonban ismét megtelt élettel az épület, egy 165 szobás szálloda formájában.

Bruce Becker célja a műemlékvédelem alatt álló épület értékeinek megőrzése volt, a fenntarthatóság mentén: így lett a Hotel Marcel az első szálloda az USA-ban, mely eléri a Passive House minősítést, ráadásul a LEED Platinum minősítés megszerzéséért is küzdenek. Több mint ezer napelem biztosítja a szerkezet teljes energiaellátását, és a természetes fény is nagyobb arányban jut be a helyiségekbe.

A felújítás során a homlokzatot megtartották, míg a belső tereket korszerűsítették a brooklyni Dutch East Design tervei alapján. A nyilvános és a privát tereket is leginkább fehér falak és minimalista – főleg helyi kézművesektől származó – bútorok jellemzik.


Fotók: Seamus Payne

Forrás: Dezeen

továbbiak
Plácido Domingo és Matteo Bocelli | A Virtuózok V4+ idei évadára a Hard Rock Hotel Budapest közösségi térré alakul át
community

Plácido Domingo és Matteo Bocelli | A Virtuózok V4+ idei évadára a Hard Rock Hotel Budapest közösségi térré alakul át

Július 10. és 23. között a nemrégiben megnyílt Hard Rock Hotel Budapest biztosítja a Virtuózok V4+ nemzetközileg elismert előadóinak és versenyzőinek a pihenését, illetve felkészülését: többek között Plácido Domingo, Matteo Bocelli, HAUSER és Pablo Sainz Villegas számára is. A Virtuózok az első magyar fejlesztésű komolyzenei műsor, mely 2014-ben indult a
Magazine

Magazine

Hype&Hyper is a Budapest-based Central and Eastern European magazine on trends in strategy, business, design and lifestyle. We aim to build our own narrative and context about our region, nations, and the strategies that can make this part of the world more visible and comprehensible. Our online magazine is
Mission

Mission

As a Budapest-based brand that speaks to the global community, we strive to support a strong and free, sovereign and open Central and Eastern Europe that provides a dignified and prosperous life for its people, a thriving market, and an innovative business environment and international, global perspectives for its companies.