fbpx
Nyomj Entert

Breuer Marcell hetvenes évekbeli brutalista épülete újra megnyílt Hotel Marcel néven

Egy hetvenes évekbeli, Breuer Marcell által tervezett connecticuti brutalista épületet alakított szállodává a Becker + Becker építész stúdió. Bruce Becker fejlesztő terveiről korábban már írtunk – mutatjuk a végeredményt!

A connecticuti székhelyű Becker + Becker stúdió által megvásárolt, eredetileg irodaházként funkcionáló épület több mint húsz évig kihasználatlanul állt. Májusban azonban ismét megtelt élettel az épület, egy 165 szobás szálloda formájában. 

Bruce Becker célja a műemlékvédelem alatt álló épület értékeinek megőrzése volt, a fenntarthatóság mentén: így lett a Hotel Marcel az első szálloda az USA-ban, mely eléri a Passive House minősítést, ráadásul a LEED Platinum minősítés megszerzéséért is küzdenek. Több mint ezer napelem biztosítja a szerkezet teljes energiaellátását, és a természetes fény is nagyobb arányban jut be a helyiségekbe.

A felújítás során a homlokzatot megtartották, míg a belső tereket korszerűsítették a brooklyni Dutch East Design tervei alapján. A nyilvános és a privát tereket is leginkább fehér falak és minimalista – főleg helyi kézművesektől származó – bútorok jellemzik.


Fotók: Seamus Payne

Forrás: Dezeen

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük