Családi ház egy régi kertben | kaa-studio

Családi ház egy régi kertben | kaa-studio

Prága közelében, a Berounka folyótól délre kapott helyett ez a családi ház gyönyörű kilátással a Brdy-hegységre. Az intim hangulatú épület, amelynek kialakításáért a cseh kaa-studio felelt, a természetes anyagok iránti vágyat helyezi a középpontba.

A ház megrendelői a mindennapokban mesterséges terű irodában dolgoznak, így a természetes anyagok használatát és az intimitást fogalmazták meg sorvezetőként. További kérésként merült fel még az is, hogy a gyerekszobák könnyedén elválaszthatók legyenek a többi tértől, előrelátóan felkészülve arra az időre, amikor a gyerekek felnőnek.

Az épület fő tömege a telekviszonyokat és szomszédos házakat figyelembe véve a lehető legmagasabban helyezkedik el, hogy a házból a legjobb kilátás nyíljon a tájra. Amikor az építészek úgy döntöttek, hogy a házat ennek megfelelően a telek közepére helyezik el, két kertet is létrehoztak: egy déli, napos gyümölcsöst és egy északi, árnyas ligetet.

A tervezés során a ház funkcióinak nagy része a könnyű megközelítés érdekében a földszinten kapott helyet, a két gyerekszobát pedig az emeleten alakították ki. Anyaghasználat szempontjából a földszintet szilárd kerámiablokkok, a mennyezetet pedig beton jellemzi. A földszinti egységet tetőkert fedi, ezen helyezkedik el a gyerekszobák számára kialakított könnyű faszerkezet. A ház mögött egy szaunával ellátott kis kerti ház is található.

Fotók: BoysPlayNice

kaa-studio | Web

továbbiak
Kelet-Európa legmenőbb napszemüvegei | TOP 5
divat

Kelet-Európa legmenőbb napszemüvegei | TOP 5

Fatale, Memento Mori, Pista, Aurora és Amelie – segítség nélkül sokáig találgathatnánk, mi köti össze a fenti neveket: mind a négy egy-egy szemüveg fantázianeve. Közeleg a jó idő, ez pedig tökéletes ok arra, hogy megmutassuk Kelet-Európa legmenőbb napszemüvegeit. OO eyewear | Románia Az OO Eyewear szemüvegek minden funkcionális és vizuális igényt kielégítenek.
Moduláris ruhadarabok a CUKOVY új kollekciójában
divat

Moduláris ruhadarabok a CUKOVY új kollekciójában

Moduláris megoldásokkal hív játékra a CUKOVY új kollekciója: lecsatolható ujjak és kapucnik teszik sokoldalúvá a magyar márka őszi-téli szezonra tervezett steppelt kabátjait. A CUKOVY merész, kísérletező tervezői hozzáállással vágott bele idei őszi-téli kollekciójának elkészítésébe. A designerek rugalmas és praktikus megoldásokban gondolkodtak, így született meg az AETHERIC EASE kollekció, amelyben lecsatolható
Ez lenne a Lego fenntarthatóbb alternatívája? | Mokulock
design

Ez lenne a Lego fenntarthatóbb alternatívája? | Mokulock

Ilyen lenne a Lego, ha fából készülne: a jól ismert műanyag építőkockákat fából készült változatokkal idézi meg a Mokulock. A Mokulock japán cég játékai a legó elvén működnek azzal a különbséggel, hogy fenntarthatóbb megoldással készülnek, mint a dán világmárka termékei. A Mokulock olyan faanyaggal dolgozik, melyet már kitermeltek, ám nem