fbpx
Nyomj Entert







Családi ház egy régi kertben | kaa-studio

Prága közelében, a Berounka folyótól délre kapott helyett ez a családi ház gyönyörű kilátással a Brdy-hegységre. Az intim hangulatú épület, amelynek kialakításáért a cseh kaa-studio felelt, a természetes anyagok iránti vágyat helyezi a középpontba.

A ház megrendelői a mindennapokban mesterséges terű irodában dolgoznak, így a természetes anyagok használatát és az intimitást fogalmazták meg sorvezetőként. További kérésként merült fel még az is, hogy a gyerekszobák könnyedén elválaszthatók legyenek a többi tértől, előrelátóan felkészülve arra az időre, amikor a gyerekek felnőnek.

Az épület fő tömege a telekviszonyokat és szomszédos házakat figyelembe véve a lehető legmagasabban helyezkedik el, hogy a házból a legjobb kilátás nyíljon a tájra. Amikor az építészek úgy döntöttek, hogy a házat ennek megfelelően a telek közepére helyezik el, két kertet is létrehoztak: egy déli, napos gyümölcsöst és egy északi, árnyas ligetet.

A tervezés során a ház funkcióinak nagy része a könnyű megközelítés érdekében a földszinten kapott helyet, a két gyerekszobát pedig az emeleten alakították ki. Anyaghasználat szempontjából a földszintet szilárd kerámiablokkok, a mennyezetet pedig beton jellemzi. A földszinti egységet tetőkert fedi, ezen helyezkedik el a gyerekszobák számára kialakított könnyű faszerkezet. A ház mögött egy szaunával ellátott kis kerti ház is található.

Fotók: BoysPlayNice

kaa-studio | Web

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük