Cseh design a Costa Rica-i dzsungelben_03

Cseh design a Costa Rica-i dzsungelben_03

Tündérmesébe illő látképet varázsolt a Playa Hermosa-i dzsungelbe, két luxusvilla közé az Archwerk építésziroda. Cseh design a Costa Rica-i dzsungelben, harmadik rész.

Az Art Villas Resort két, monolitikus luxusvillája után a meglepetés erejével hat a komplexum harmadik szelete. Az Atelier Villa és az Art Villa pazar épületei mögött bújik meg a domboldalon az Archwerk építészstúdió CoCo nevű kunyhóiból álló minifalu.

Martin Kloda és Hana Procházková, az Archwerket alkotó cseh építészek öt darab, kúpszerű kunyhót (CoCo) terveztek a területre, melyek mellé Martin A. Tomas építésszel kiegészülve egy izgalmas tetőszerkezettel ellátott pavilon került. Utóbbi a Wing nevet viseli, és közösségi térként funkcionál a privát luxussátrak között.

Az enteriőrdesign ez esetben is a Formafatalt vezető Dagmar Stěpánová munkája. A tervező úgy gondolt a feladatra, mint egy kényelmes madárfészek megtervezésére, és babzsákfotelekkel, függőágyakkal, kültéri kádakkal tette a relaxáció tökéletes helyszínévé a házikókat és teraszaikat.

Archwerk | Facebook

Formafatal | Facebook | Instagram

BOYSPLAYNICE | Facebook |  Instagram

Art Villas Resort Costa Rica | Facebook | Instagram

továbbiak
Bútorkollekció pálmaolajból | Nataša Perković
design

Bútorkollekció pálmaolajból | Nataša Perković

Reclaimed Oil Palm, vagyis pálmaolaj melléktermékeiből készült bútorkollekció, a lehető legkevesebb alapanyag felhasználásával. A boszniai Nataša Perković [https://natasaperkovic.com/] a pálmaolajipar káros hatásait szeretné csökkenteni speciális designtárgyaival. A pálmaolaj a leggyakrabban használt és leginkább keresett olajféleség világszerte. Felhasználják energiaforrásként, mosószerek összetevőjeként, kozmetikai cikkekhez, de főzőolajban, margarinban, pizzában, jégkrémben, kenyérben,
Természetbe öltözve
divat

Természetbe öltözve

Egyre távolodunk a karanténhangulattól, kezdünk újra visszatérni régi, megszokott napi rutinjainkhoz. Azért néhány jó dolog velünk maradt a bezártságból, például talán először sütöttünk kenyeret, megfőztük első levesünket, nekifogtunk kertészkedni, növényeket nevelni és jobban odafigyelni közvetlen környezetünkre. A Printa [https://printa.hu/], ihletet merítve az otthonülős időszakból, új kapszulakollekciót alkotott. Mutatjuk!
Átlátszó szellemautó | 1939 Pontiac Deluxe Six Plexiglas
design

Átlátszó szellemautó | 1939 Pontiac Deluxe Six Plexiglas

Amerika első átlátszó autóját még 1939-ben hozták létre. De hogyan alakult a jármű története? Az egyedülálló 1939 Pontiac Deluxe Six Plexiglast a General Motors szervezésében létrejött 1939-es New York-i World’s Fair Highways and Horizons kiállításon leleplezték le a nagyközönség előtt. A speciális módon összeszerelt autó egy akkoriban nagy újdonságnak