Természetbe öltözve

Természetbe öltözve

Egyre távolodunk a karanténhangulattól, kezdünk újra visszatérni régi, megszokott napi rutinjainkhoz. Azért néhány jó dolog velünk maradt a bezártságból, például talán először sütöttünk kenyeret, megfőztük első levesünket, nekifogtunk kertészkedni, növényeket nevelni és jobban odafigyelni közvetlen környezetünkre. A Printa, ihletet merítve az otthonülős időszakból, új kapszulakollekciót alkotott. Mutatjuk!

A HERBS nevet viselő kollekció szín- és formavilágát az otthoni kertészkedés inspirálta. A könnyed, lágy és kényelmes ruhadarabok, illetve egyéb kiegészítők a földszínek árnyalatait viselik és fűszernövényeket megjelenítő grafikákkal egészülnek ki. Rozmaring, zsálya, bazsalikom, menta és kakukkfű fedezhető fel elnagyolt, absztrakt vonalas rajzokban a pólókon, ruhákon, illetve a kollekciót kiegészítő falgrafikákon és párnahuzatokon.

Szerettem volna beilleszteni a növénymintákat a kollekciónkba, de nem a már megszokott módon. A fűszernövények körülvesznek, ezért jutott eszembe, hogy a fűszernövényformák milyen frissen hathatnak, az illatokat és az ízeket juttatva az eszünkbe. Egyszerűen csak kimentem a kertbe, téptem egy ágacskát és leskicceltem. A rajzoknál fontos volt, hogy gyorsan elkészüljenek a laza, esetleges hatás miatt” – meséli Majoros Zita a Printa blogján.

Az új kollekció nemcsak ruhatárunkba, hanem egész lakásunkba is becsempészi a természet hangulatát: a HERBS kapszulakollekcióban len tányéralátétet, szalvétát, waffle konyharuhát és pamutból vagy lenből készült, rozmaringmintás kötényt is találhatunk.

A pamutwaffle-anyagból nagyméretű pléd is készült, amelyet akár fürdőlepedőként, ágytakaróként vagy kirándulós plédként is használhatunk. Ha pedig bevásárolni támadna kedvünk, egy növénymintás len shoppertáskát is beszerezhetünk.

A kert szerelmeseinek a Printa csapata egy nagykarimás jutapamut-kalapot és egy kerti zsebes övet is tervezett.

Hogy teljes legyen a koncepció, a tárgy- és modellfotók is személyes, meghitt környezetben, Zita otthonában készültek.

Ha szeretnétek beszerezni ti is néhány új kiegészítőt, vagy felfrissítenétek ruhatáratokat, a HERBS kollekció darabjai már elérhetők a márka webshopján. Ajánljuk még figyelmetekbe a Printa legutóbbi Scribbles and stones kollekcióját is, amelyből néhány darabot most kedvezményes áron is beszerezhettek.

Fotók: Majoros Zita, The Hungrians

Printa | Web | Facebook | Instagram

továbbiak
A GUNIA Project új kollekciója gyermekkori emlékeinket idézi meg
design

A GUNIA Project új kollekciója gyermekkori emlékeinket idézi meg

A GUNIA Project 2023-as újévi kollekciójának fókuszában a nyúl áll. Az ukrán márka most is friss és divatos tárgyak formájában éleszti újjá az ukrán kézműves hagyományokat. Az alapítókat az új kollekcióról, a nyúl szimbólumáról és kedvenc tárgyukról is megkérdeztük. A GUNIA Project újévi kollekciója kerámiákat, illatos gyertyákat, asztali textíliákat és
Tokiótól Varsóig – A japán UNIQLO pop-up üzletet nyitott Lengyelországban
uniqlo

Tokiótól Varsóig – A japán UNIQLO pop-up üzletet nyitott Lengyelországban

Az egyszerű vonalvezetésű, megfizethető árú és jó minőségű ruhák között minden alapdarab megtalálható, amire szükség lehet egy gardrób összeállításához. Ez a titka az ázsiai szigetország legismertebb ruházati márkájának, a UNIQLO-nak, amely világszerte közel több mint 2400 üzletet üzemeltet. A lengyel fővárosban, a Marszałkowska utcán haladva nehéz eltéveszteni a cég jellegzetes
A modern nő tíz arca | Anka X Hajdú Anett
design

A modern nő tíz arca | Anka X Hajdú Anett

Bemutatkozik az ANKA ART limitált, kézzel készült legyezőkollekciója, amelyet tíz női karakter inspirált. A darabok különleges divatkiegészítőként és egyedi lakásdekorációként is funkcionálnak. Az Anka legyezőmárka egyedi, évente új kollekcióval és egyben együttműködéssel megjelenő művészeti almárkája, az ANKA ART első limitált darabjait Hajdú Anett illusztrátor álmodta meg. Anett 2011-ben diplomázott a