Természetbe öltözve

Természetbe öltözve

Egyre távolodunk a karanténhangulattól, kezdünk újra visszatérni régi, megszokott napi rutinjainkhoz. Azért néhány jó dolog velünk maradt a bezártságból, például talán először sütöttünk kenyeret, megfőztük első levesünket, nekifogtunk kertészkedni, növényeket nevelni és jobban odafigyelni közvetlen környezetünkre. A Printa, ihletet merítve az otthonülős időszakból, új kapszulakollekciót alkotott. Mutatjuk!

A HERBS nevet viselő kollekció szín- és formavilágát az otthoni kertészkedés inspirálta. A könnyed, lágy és kényelmes ruhadarabok, illetve egyéb kiegészítők a földszínek árnyalatait viselik és fűszernövényeket megjelenítő grafikákkal egészülnek ki. Rozmaring, zsálya, bazsalikom, menta és kakukkfű fedezhető fel elnagyolt, absztrakt vonalas rajzokban a pólókon, ruhákon, illetve a kollekciót kiegészítő falgrafikákon és párnahuzatokon.

Szerettem volna beilleszteni a növénymintákat a kollekciónkba, de nem a már megszokott módon. A fűszernövények körülvesznek, ezért jutott eszembe, hogy a fűszernövényformák milyen frissen hathatnak, az illatokat és az ízeket juttatva az eszünkbe. Egyszerűen csak kimentem a kertbe, téptem egy ágacskát és leskicceltem. A rajzoknál fontos volt, hogy gyorsan elkészüljenek a laza, esetleges hatás miatt” – meséli Majoros Zita a Printa blogján.

Az új kollekció nemcsak ruhatárunkba, hanem egész lakásunkba is becsempészi a természet hangulatát: a HERBS kapszulakollekcióban len tányéralátétet, szalvétát, waffle konyharuhát és pamutból vagy lenből készült, rozmaringmintás kötényt is találhatunk.

A pamutwaffle-anyagból nagyméretű pléd is készült, amelyet akár fürdőlepedőként, ágytakaróként vagy kirándulós plédként is használhatunk. Ha pedig bevásárolni támadna kedvünk, egy növénymintás len shoppertáskát is beszerezhetünk.

A kert szerelmeseinek a Printa csapata egy nagykarimás jutapamut-kalapot és egy kerti zsebes övet is tervezett.

Hogy teljes legyen a koncepció, a tárgy- és modellfotók is személyes, meghitt környezetben, Zita otthonában készültek.

Ha szeretnétek beszerezni ti is néhány új kiegészítőt, vagy felfrissítenétek ruhatáratokat, a HERBS kollekció darabjai már elérhetők a márka webshopján. Ajánljuk még figyelmetekbe a Printa legutóbbi Scribbles and stones kollekcióját is, amelyből néhány darabot most kedvezményes áron is beszerezhettek.

Fotók: Majoros Zita, The Hungrians

Printa | Web | Facebook | Instagram

továbbiak
Diplomakiállítás végtelennek tűnő terekben | MOME
design

Diplomakiállítás végtelennek tűnő terekben | MOME

A járvány közbeszólt, ezért a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem idei diplomakiállítását frissen elfoglalt új campusa helyett a virtuális térben rendezte meg. Az egyetem 121 mesterszakos végzőse mutatja be diplomamunkáját a Sziklak Virtuális Galéria [https://www.instagram.com/sziklak_vg/] által készített, számítógépes játékok világát idéző virtuális térben. A járványügyi helyzet nem
Ortodox templomból könyvesbolt Sanghajban
architecture

Ortodox templomból könyvesbolt Sanghajban

> „Az igazság olyan, mint a költészet. És a legtöbb ember ki nem állhatja a költészetet.” – idézet A nagy dobás című filmből. Egykor templomként működő épületekről, amelyek új funkciót kaptak, már korábban is tettünk említést [https://hypeandhyper.com/fa-templomban-rejtozo-urmuzeum-ukrajnaban/], és nem teszünk másképp a Wutopia Lab [http://www.wutopialab.com] stúdiójának
Generációk, ha beszélgetnek | Róma Ételbár x Hitka Viki
design

Generációk, ha beszélgetnek | Róma Ételbár x Hitka Viki

A legendás budai étkezde, a Róma Ételbár újranyitásának kapcsán Hitka Vikivel beszélgettünk, aki a felújítás során a hely stylingjáért felelt. Harminckét évig töretlenül üzemelt Csalogány utca ikonikus helye, a Róma Ételbár. A hagyományos magyar ételekkel üzemelő étterem tulajdonosa, Cica néni, azaz Sebestyénné Földes Ilona két évvel ezelőtt bezárta a Róma