fbpx
Nyomj Entert

Csehország ékszerdoboza | Cseh Svájc Nemzeti Park

Csehország és Németország határán, az Elba völgyében terül el Európa egyik leglátványosabb parkpárosa, a német Szász Svájc és ikertestvére, a Cseh Svájc Nemzeti Park. Nevüket az ide érkező tizennyolcadik századi svájci festőktől kapták, akik otthonukhoz hasonlították az elbűvölő tájat. Nem tévedtek, hisz a terület ma is nagyrészt érintetlen, vadregényes tájaival és gazdag látnivalókkal nyűgözi le a turistákat. Nézzünk is meg párat Cseh Svájc csodás kincsei közül!

Cseh Svájc fővárosaként a hangulatos Hřensko városát szokták emlegetni kellemes folyópartjával és régi, gerendavázas, sziklafalra támaszkodó házaival. A településről induló túraútvonal a Kamenice folyó mentén meredek homokkősziklák és hatalmas fenyőfák közt kanyarog. A festői szurdok vadregényes völgyein csónakkal lehet keresztüljutni.

A park szimbóluma a Pravčická brána, Közép-Európa legnagyobb sziklakapuja. Közvetlen mellette található a hangulatos, tizenkilencedik századi tölgyfakastély, a Sólyomfészek fogadó és múzeum.

Szintén érdemes megnézni a Dolský mlýn középkori malom romantikus maradványát, a Tiské stěny elképesztő kőlabirintusát, az eredetileg tűztoronyként funkcionáló Mária-kilátót és a tőle néhány kilométerre magasodó Rudolf-kő gyönyörű panorámáját.

Cseh Svájc Nemzeti Park | Web | Facebook | Instagram

Forrás: Miénk a Világ

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük