fbpx
Nyomj Entert

Debrecen új hotspotja: Pizza, Kávé, Világbéke

Az encsi testvérpáros, az Anyukám mondta és a Pizza, Kávé, Világbéke Miskolc sikerei után nemrég Debrecenben nyitottak új vendéglátóhelyet. A PKV Debrecen koncepciójában a miskolci nagytestvérére hasonlít: kézműves római pizza és minőségi kávé, funky környezetben.

Az enteriőr designért Matisz Aliz és Baráth Judit feleltek. Alizt kérdeztük.


Milyen koncepcióval kerestek meg téged a tulajdonosok, és mennyire kaptál szabad kezet a munka során?

A debreceni Világbéke előzménye a miskolci Világbéke volt, tehát nem a nulláról indultunk, viszont a tulajdonosok -néhány dedikált elemtől eltekintve- nem szerettek volna a másik bisztróval megegyező designt. A koncepció egy római stílusú pizzéria és kávézó megalkotása volt egy váratlan és merész enteriőrben, amihez teljesen szabad kezet kaptam a kiszolgálási és fogyasztási funkciók szabályainak betartása mellett. Általában képtelen vagyok sztereotíp, trendi stílusokra redukálni az elképzeléseimet, azonban ezúttal maga a tér kínálta a stíluskoncepció inspirációját.

Milyen atmoszféra teremtése volt a célod?

Elsőként egy kortárs brutalista környezetet álmodtam meg, betonig visszabontott pillérekkel és falakkal,amit a falak korábbi festékrétegeinek visszacsiszolása követett volna a festőibb atmoszféra érdekében. Ezt végül csak a konyhában, egy falszakaszon sikerült megvalósítani, és egy másik koncepció lett a végleges, miszerint a helyet két tartalmi egységre bontottuk. A vendégek terének múzeumi hangulatot szerettünk volna kölcsönözni, a konyharészt pedig műhélyként fogtuk meg, predesztinálva ezzel a pizza, a kenyér, és a kávé készítésének műveszetét. Ehhez a múzeumok és múzeumi kávézók hangulata szolgált inspirációként, olasz érzéssel megfűszerezve, valamint a Hortobágy élővilágából és népviseletéből is merítettem. 

Miket tartasz a hely legfontosabb enteriőr elemeinek?

A stílusteremtés elsődleges eleme a falfelület képzése volt, majd a műtermi ablak, ami a kenyér és pizza készítésének titkaiba enged betekintést. Fontosak továbbá a szobrok, a két személyes és közösségi asztalok munkaasztal jellege, a ”textil báránybőr” kárpitozású sky fotelek, a  Dolce Vita neon feliratok, valamint Stark Attila falfestménye, aki az imént felsoroltakat egy képbe sűrítette.

Pizza, Kávé, Világbéke Debrecen | Web | Facebook | Instagram

Matisz Aliz | Web | Instagram

Tervezők: Matisz Aliz, Baráth Judit, Világítástervezés: Solinfo, Varga Dóra,

Renderek: Sarnyai Hella

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük