Designerek testközelből | Húnfalvi András

Designerek testközelből | Húnfalvi András

Tervezett már díjnyertes kézhigiéniai szkennert, okos és helytakarékos talicskát, és újragondolta az ikonikus Tisza Cipő SPORT névre keresztelt lábbelijét is. Húnfalvi András formatervező, a Flying Objects design stúdió egyik alapító tervezőjének munkásságáról hazai és nemzetközi design orgánumok is beszámoltak már az elmúlt évek során – ezúttal nem projektjeiről, hanem többek között személyes kedvenceiről és vágyott tárgyairól kérdeztük a designert. Mi tetszett neki leginkább Nápolyban és környékén, melyik magyar divattervező fashion showjára látogatna el, és hogyan magyarázná el nagymamájának, mivel is foglalkozik pontosan? A kérdéscunami legvégén pedig arra kértük, adja tovább a stafétát. Designerek testközelből, első rész!


1. Egy tervezőtársad, kollégád által tervezett tárgy, amit szívesen birtokolnál (vagy netalán már birtokolsz is).

Hevesi Annabella (lineandround.io) bútorainak nagy rajongója vagyok, az új kollekciójukból, a „Burnt Geometry”-ből bármi jöhetne. Talán leginkább egy geometrikus zománclámpát, vagy egy Dedas kanapét szeretnék – csodálatosak. Alapítótársam, Laufer Feri új sideprojektje, a „Relief” cserépkályha csempék is elég menők, azt is szívesen nézném a nappalimban.

2. Kedvenc kávézód vagy gasztrohelyed, ahol nagy eséllyel összefuthatunk veled.

Nem vagyok egy igazi gourmet, és sokszor lusta vagyok elhagyni a 8-9. kerületet. Szerencsére van a közelben rengeteg jó hely: sokszor vagyok a Cintányérosban, a tökéletes sushi a teljesen lehetetlen helyen lévő Kicsi Japánban van. Szeretem a Vas Mancit, a környék legjobb pizzáját pedig a SALVE-ban lehet enni.

3. Ki lenne az a magyar építész, akit örömmel kérnél fel, hogy tervezzen neked házat vagy lakást?

Ha házat akarnék építeni, akkor szerintem a BIVAK-osokkal nem járnék rosszul (Máté Tamás és Vass-Eysen Áron).

4. Egy guilty pleasure vagy giccstárgy, amiért rajongsz. (Itt az idő, hogy eláruld!)

Nagyon sok van. De úgy az igazi, ha az ember nem iróniából szereti: olasz popzene a canzone napoletanatól az italo discoig, (innen egyenes út vezet a ’80-as évekbeli német schlagerekig) szeretem a modernista porcelán nippeket, a modell kisautókat és makettrepülőgépeket.

5. Egy magyar (tervezésű) könyv, amit már csak a borító miatt is szívesen beszereznél magadnak.

Mártonffy Melinda: „Franciaudvaros bérházak Budapesten I-II.” Ha nem érdekelne a téma, akkor is meg akarnám venni.

6. Ha a nagymamádnak kellene elmagyaráznod, mivel is foglalkozol, mit mondanál?

Azt mondanám, hogy olyan dolgokat tervezek, amitől jobban érzi magát az ember. Gondoljon például a csodaporszívójára, vagy a WMF Wagenfeld só- és borsszóróira, amiket nekem adott. Szerencsére a nagyi elég jól érti, hogy mit csinálok, jó ízlése van, és mindig volt érzéke a tárgykultúrához.

7. Melyik az a régió, város, városrész, amit szerinted mindenképp érdemes felfedezniük az építészet szerelmeseinek Magyarországon?

Ferencvárosnak a tömbrehabilitált része, a körúttól kifelé: csomó kísérletező posztmodern épülettel vannak az utcák teleszórva, amik így 15-20 év távlatából már sokkal izgalmasabbak, mint újonnan. Érdemes néha felfele nézni, egy-egy épületre fókuszálva az ember egész könnyen érezheti magát Berlinben, de Észak-Koreában is.

Ha elhagyjuk Budapestet, akkor a kis nógrádi falvak a kedvenceim, ahol a klasszikus palóc építészet maga a tökéletes funkcionalista design, ráadásul az ország legszebb tájai veszik körbe.

8. Legutóbb mivel leptél meg valakit?

Egy Alvar Aalto vázával. Sikeres volt.

9. Milyen parfümöt használsz?

Bvlgari Aqua Marine. Most éppen kifogyóban van, lehet, hogy nemsokára valami más lesz. Előtte 15 évig használtam a Versace Eau Fraiche-t, imádtam, lehet, hogy visszatérek hozzá.

10. Legszívesebben melyik magyar tervező fashion show-ján foglalnál helyet az első sorban?

Györök Bori bemutatóján. Csodálom a munkásságát, pedig sokszor nem értem a divatot. Ez szakmai ártalom, egy formatervező sokkal inkább gondolkozik ruhákan, mint divatban. Borinak szuper ruhái vannak.

11. Mi a legnagyobb tévhit a designerekkel kapcsolatban, ami egyáltalán nem igaz?

A designer megtervezi a terméket hogy „szép legyen”. A designer valójában azért felel, hogy valami használható, szerethető és eladható legyen. Az, hogy esztétikus, az ezeknek a következménye. Sok hasonló tévhit van még, de látok pozitív változásokat.

12. Mi volt a jeled az oviban?

Dominó. Választásom nem volt, középsősként kerültem az oviba, addigra ez maradt. Kerékgyártó Andrásnak, ovis csoporttársamnak, aztán MOMÉ-s kollégámnak, (és nagyszerű bútortervezőnek) úgy rémlik valami menőbb jel jutott.

13. Mi az a három tulajdonság, ami fontos neked, hogy meglegyen egy designerben?

Kritikai érzék, kíváncsiság, rugalmasság.

14. Nemrég Nápolyban és környékén jártál. Mi töltött fel leginkább, mi tetszett legjobban?

Először a holtszezonbeli, kicsit álmos Amalfi Coast, és annak a totális ellentéte, a teljesen excentrikus és sokrétegű Nápoly, ahol imádtam sétálni, egyszerűeket enni és a Lungomarén negronizni.

+ 1. Kinek adnád tovább a stafétát és mit kérdeznél most tőle?

Ha már vele kezdtünk, akkor legyen Hevesi Annabella: Mutassa meg melyik a kedvenc dísztárgya, és miért az?


Örömmel számolunk be tervezőink sikereiről és friss projektjeiről, de ennél sokkal többre is kíváncsiak vagyunk velük kapcsolatban. Sorozatunkban meglepő, váratlan vagy épp nagyon is kézenfekvő és személyes kérdéseket intézünk a designszakma képviselőihez, s egyúttal arra kérjük őket, adják tovább a stafétát egy kollégájuknak.

továbbiak
Kontextus a tervezésben: a várostól a tárgyig és vissza
community

Kontextus a tervezésben: a várostól a tárgyig és vissza

A következő írás alapjául egy New York-i tudományos eseményre tervezett konferenciaelőadás kivonata szolgált, mely előadást Probstner Petra építész, illetve Kulcsár Géza jegyzi. Céljuk, hogy egy vállaltan kezdeti és tapogatózó, de egyetemes elvi igénnyel megfogalmazott designprogram keretében egyszerre legyenek képesek megmutatni a tervezési folyamatok mögött meghúzódó, gyakran rejtve maradó alapelveket, illetve
2028-ra repülő tömegközlekedést indít a Hyundai
news

2028-ra repülő tömegközlekedést indít a Hyundai

„Néhány éven belül a csúcsforgalom a múlté lehet” – áll a Supernal debütáló videójában. A Hyundai Motor Group részeként 2021 novemberében indult Supernal küldetése, hogy mindenki számára elérhetővé és megfizethetővé tegye a légi mobilitást. Az első kereskedelmi célú eVTOL repülését 2028-ban tervezik, amihez partnerséget kötöttek Miamival a város fejlett légi mobilitásának
Rajzfilmszerű kabinok épültek egy osztrák erdőben
architecture

Rajzfilmszerű kabinok épültek egy osztrák erdőben

A Precht stúdió négy, egyedi formájú erdei kabint készített egy osztrák étterem vendégeinek és személyzetének. A házak a Bert, egy moduláris szerkezet első négy iterációi, amit a BaumBau nevű, apró házakkal foglalkozó startuppal közösen dolgoztak ki, hogy minimális alapterületű épületet tervezzenek. Mindegyik szerkezet előregyártott elemekből áll össze, amelyeket keresztsíkosított fából