DORKA S. Jewelry | Ékszer és építészet

DORKA S. Jewelry | Ékszer és építészet

Időtlen ékszerdarabok, amelyek a női energiát, függetlenséget és viselőjük személyiségét hangsúlyozzák. A DORKA S. Jewelry kollekcióiban felfedezhető az építészet iránti rajongás: a márka legújabb DOORS ékszereinek formavilágában különböző kapuk, ajtók részletei köszönnek vissza. Mutatjuk!

Kovács Dóra kezdetben festészetet tanult, végül közgazdász lett. Több mint 10 éves reklámipari pályafutása után New York-ba költözött, ahol lassan visszatalált a tervezés és az alkotás öröméhez, majd megalapította saját ékszermárkáját, a DORKA S. Jewelry-t. Kézzel készített darabjaira jellemző a letisztult vonalvezetés, a szoborszerű formák használata, amelyek mélyebb jelentéssel bírnak viselőjük számára.

Traveler

Legújabb DOORS kollekciójában az egyes ékszerdarabok régi ajtók és azok építészeti részleteinek jellegzetességét ültetik át a márkára jellemző letisztult, minimalista formavilágba. Az ékszerek fő inspirációs forrásai olyan történelmi városok, mint Róma, Párizs, London, Budapest és New York.

„A múltat idéző-, illetve a kortárs építészet iránti szeretetem a gyerekkoromhoz vezethető vissza. Édesapám építész volt, így gyerekként rengeteg időt töltöttem mellette, és figyeltem, ahogy rajzol. A családi vakációk úti céljai is elsősorban nagyvárosok voltak, ahol azok jellegzetes épületei, műemlékei szerepeltek a látnivalóink listáján. Imádtam fényképezni, és a részleteket az emlékeimben is rögzíteni. Az ajtók, azok rusztikus, mégis légies részletei, a történetük mindig is szerves részét képezték ezeknek a fotóknak. Édesapám már nem lehet velünk, de az évek során összegyűjtött közös emlékek mindig velem maradnak. Az urbánus építészet, mint fő inspiráció, azóta is minden kollekciómra jellemző” – részletezi Dóra.
Paris, Rome
Rome
Pearl
Open Door
Budapest

Az új ékszerkollekció darabjai már online előrendelhetők.

Fotó: Fejér Bernadette
Haj és make-up: Keserű Barbara
Styling: Tankó Tekla

Web | Facebook | Instagram

továbbiak
Vonzó apokalipszis
vélemény

Vonzó apokalipszis

Nem tudjuk még hol a vége, és azt sem, hogy miben pusztulunk majd el: vírusfertőzésben, világválságban vagy a mindezeket követő gazdasági átrendeződésből fakadó harmadik világháborúban? Ma már nem tűnik olyan szórakoztatónak a Holnapután, a 28 nappal később, a Másnap vagy a Legenda vagyok, ugye? Hogy lehet az, hogy egy átlagos
Odett X CsaK | Fehér fény
digitális

Odett X CsaK | Fehér fény

Márciusban vették volna fel a klipet az új dalhoz, de a koronavírus-járvány miatt sajnos le kellett mondani a forgatást. Így történt, hogy végül a cuki GIF-jeiről ismert Klement Csaba készíthette el Odett Fehér fény című számához az Alice Csodaországban ihlette animációt – a lehető legjobb másik „A” verzió. Polgár Odett [https:
NÉGYSZÖGLET – Esterházy Péter
art

NÉGYSZÖGLET – Esterházy Péter

Megbillent a föld, éles szögben húzott tusfeketék rajzolnak határt, a szigorú vonalakon talán egy sál lilája. Ha fölöttem, ha alattam, mint egy sziget az égben. Itt lakom én. Budapest. Forrai Ferenc [http://forraiferenc.hu/] sorozata. 1950. április 14-én született Esterházy Péter. HASNYÁLMIRIGYNAPLÓ 2015. június 3., szerda Okvetlenül le akartam írni