Egy egyszerű konyhai eszköz inspirálta ezt a menő lengyel irodát

Egy egyszerű konyhai eszköz inspirálta ezt a menő lengyel irodát

A jó design mindig személyre szabott – vagy nem is személyre? A SPACELAB egy konyhai keverőkanálra alapozta terveit ennél a modern poznańi irodánál.


Egy lengyel cég, a műanyagtárgyakat gyártó FORMSON új poznani irodája megálmodásával Agnieszka Deptułát és csapatát, a SPACELAB-et bízta meg. A feladat része volt, hogy műanyagtermékeiket olyan módon mutassák meg az enteriőrben, hogy azok egyben reklámként is szolgáljanak, ha egy potenciális új ügyfél lép be az ajtón, de egyben ötletesen beépüljenek az enteriőrbe. A csapat végül egy spatulában találta meg az inspirációt: kék szilikoneszközök ezreivel borították be a falakat, amely körül aztán szép lassan összeállt a design többi eleme is. A spatula élénk, elektromos kék színe határozza meg a palettát, ami mellé bátor húzásként Pantone-színeket, pirosat és fekete-fehér csíkokat párosítottak. Az összkép működik, a FORMSON-irodát kifejezetten nehéz elfelejteni! Belépéskor a cég spatuláival dekorált fal üdvözli a vendégeket, piros HELLO felirattal.

Az íves formájú, kék falak beépített szekrényeket rejtenek, amik több funkciót is kaptak, ugyanis innen nyílnak a mosdók, és egy kávézósarkot is találunk benne. A mosdók belülről is vibrálóak, és hozzák a korallos színvilágot.

Egy másik, meglepő helyen is bevetették a FORMSON egy termékét. Nehéz lenne elsőre megmondani, hogy ezeket a szürke paneleket eredetileg nem falborításnak gyártották, hanem igazából edényalátétek – méghozzá jó sok, szorosan összeillesztve.

Azért a tervezők időnként hagyják a szemet megpihenni, így a konyha és a kisebb irodák nyugalmas, monokróm, indusztriális hangulatot árasztanak.

Forrás: DesignMilk
Fotók: Moiz

továbbiak
Kelet-Európa legszebb fürdői | Top 5
architecture

Kelet-Európa legszebb fürdői | Top 5

Nagyon várjuk már, hogy a karantén és a járványhelyzet után egy kellemes fürdőben pihenhessük ki az elmúlt időszak fáradalmait. Toplistánk öt látványos helyszínt mutat be a régióból a fürödni vágyóknak. Ez a cikk eredetileg 2021. március 3-án jelent meg. Orhidelia Wellness | Podcetrtek, Szlovénia Az Enota tervezőiroda a szlovéniai wellnessközpont tervezésekor
Láttad már? Itt van Budapest antivárosnéző füzete!
east

Láttad már? Itt van Budapest antivárosnéző füzete!

Az útikönyvekben bemutatott turistalátványosságok szinte kivétel nélkül „csodásak”, „különlegesek”, és gyakran még „a világért se hagyjuk ki!” felszólítás is szerepel a nevezetességek mellett. De mi történik, ha saját otthonunk utcáin szeretnénk turistáskodni egy kicsit, méghozzá rendhagyó módon – elfogultság- és ömlengésmentesen? Ebben segít nekünk Gáspár Balázs antivárosnéző füzete, ahol – többek között
Alapításának 700. évfordulóját ünneplik Vilniusban
lifestyle

Alapításának 700. évfordulóját ünneplik Vilniusban

Egy 1323-as feljegyzésben említették először a litván fővárost, így egész 2023-ban ünnepi programokkal emlékeznek meg a születésnapról. Gediminas litván nagyfejedelem egy 1323. január 25-én keletkezett levelében nevezte meg először Vilniust, és bátorította a környező országok lakóit, hogy telepedjenek le Litvánia földjén. Innen datálják a város létezését, és mint legfőbb dokumentumot,