fbpx
Nyomj Entert

Egy lengyel startup innovációja segíthet megteremteni a nyugodt irodai légkört

A határidők betartása, a gyors meetingek, a potya feladatok, a túlórák és a céges hierarchia kereszttüzében számtalan stresszhelyzettel kell szembenéznie a 21. század munkavállalóinak, ami a feszített tempójú, gyors világunk diktálta tempóban néha lehetetlen kihívásnak tűnik. Szerencsére a kortárs gondolkodásmódunk egyre nagyobb hangsúlyt fektet a mentális jóllétre, így teret nyernek az állatbarát és alternatív munka- és közösségi terek. Hasonló ötlettel rukkolt elő egy lengyel startup, az Enzo is, amely sajátos, meditatív kabinokat álmodott meg a nyugtalan munkanapok csökkentésére.


Az Enzo egy modern, interaktív fülke, amely lehetővé teszi a dolgozók számára, hogy rövid, de hatékony gyakorlatokat végezzenek, amelyek ellazítják, regenerálják és javítják közérzetüket. Az irodában vagy közösségi térben elhelyezve lehetővé teszi számukra, hogy mind fizikailag, mind mentálisan felfrissüljenek.

De vajon hogyan működhet ez a valóságban? Legyünk éppen egy fontos feladat leadása vagy egy komoly konferencia előtt, ahelyett, hogy a közeli kávézóban vagy a tetőteraszon tennénk egy gyors látogatást, több programból választhatunk a kabinban, melyek mind segítik a pihenést és a koncentrálást: az Enzo egy jól megtervezett tér, amelyben egy tapasztalt oktató által vezetett gyakorlatot végezhet a kiegyensúlyozottság, az energia és a regeneráció helyreállítása érdekében.

A kabinba belépve több gyakorlatból választhatunk, akár a több ezer éves hagyományos módszerektől kezdve a most divatos megoldásokig: keleti és nyugati gyógymódok, jóga, légzőgyakorlatok és meditáció segíti az arra rászorulókat. A gyakorlatok céljai is különbözőek lehetnek értelemszerűen, legyen az pihenés, kikapcsolódás vagy egy konkrét feladatra összpontosítás. Igényektől függően a légzéssel dolgozhat, ellazíthatja a vállát, pihentetheti a szemet, vagy olyan mozgásgyakorlatokat végezhet, amelyek növelik az energiaszintet vagy a koncentrációs képességet. A programokat szisztematikusan frissítik új típusú technikákkal és gyakorlatokkal, ami lehetővé teszi, hogy mindenki megtalálja kedvenc feladatait és rutinszerűen csepegtesse be az életébe az egészséges mentális jólléthez szükséges praktikákat.

Az Enzo egyaránt előnyös a munkáltatók és az alkalmazottak számára is, hiszen egyszerűen megfogalmazva: a boldog munkaerő, jó eredményeket hoz magával. A munkavállalók gyorsan regenerálódhatnak koncentrációhiány vagy fáradtság esetén és hatékony technikákat sajátíthatnak el, melyek egészséges életvitelt eredményeznek, míg a munkáltatók emelik a munkahely nívóját és gondoskodhatnak az üzlet legfontosabb részéről – az alkalmazottakról. Így megfogalmazhatjuk, hogy az Enzo kölcsönös pozitivitást nyújt mindkét fél felé.

Az Enzo egy lublini startup, amely egy különleges ötletet valósított meg egy hétköznapi céllal: „ Az Enzo-t azért hoztuk létre, mert tudjuk, hogy egy rohanó, kihívásokkal teli világban sokunknak szüksége van egy helyre, ahol megállhatunk egy kicsit, és vigyázhatunk magunkra. Nemcsak az ünnepek alatt vagy hétvégén, hanem amikor a legnagyobb szükségünk van rá – minden nap.”

A formatervezés biztosítja a természetközeliséget, ami szintén sokat jelent a nyugodt légkör kiépítésében. A formákat, a faszerű anyagokat és a természetes színeket tekintve a biofil design elve alapján alkalmazták, ami a Studio Rygalikkal való együttműködés eredménye. A kabin az egyedi dizájnnak köszönhetően a modern irodák dísze is lehet, olyan hellyé varázsolva azt, ahova szívesen fárad be az ember nap mint nap.

Enzo | Web

Forrás: Design Alive

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük