fbpx
Nyomj Entert

Egy magyar-indiai festőnő lett az AERON új kollekciójának múzsája

Áron Eszter budapesti designer védjegye, hogy kollekcióihoz szezonról szezonra erős női karaktereket választ inspirációként, hogy ruhái aztán szintén erős nőket inspirálhassanak és szabadíthassanak fel hétköznapi gátlásaik alól. A legfrissebb Prefall 2021-es kollekció ihletője nem más, mint Amrita Sher-Gil kalandos életű magyar-indiai festőnő.

Az AERON márka alapítója, Áron Eszter több generációs szabó és szövetkereskedő családból származik, így már kiskorában magába szívta az anyagok, a ruhák és kézműves technikák szeretetét. Ez a szellemi örökség a bázisa a 2011-ben alakult brandnek, amely a magas minőségű textíliák, a lokális gyártás és a kézműves technikák integrálása mellett köteleződött el.


A Prefall 2021 múzsája, Amrita 1913-ban született Budapesten, majd tragikusan korán, huszonnyolc éves korában hunyt el Indiában. Óriási alkotási vágy, a női egyenjogúságért folytatott küzdelem és a szexuális tabuk döntögetése jellemezte életét. Posztexpresszionista alkotásai két távoli kultúrát kapcsolatak össze a nőiség kérdéseire fókuszálva. Bár Amrita életműve Indiában hatalmas népszerűségnek örvend, itthon kevésbé cseng ismerősen a neve. Ezért is fontos lépés, hogy egy hazai és nemzetközi körökben is népszerű divatmárka hívja fel rá most a figyelmet.

Eszter Amrita képeinek tiszta vonalaihoz és erőteljes színvilágához nyúlt: földszínek, a rozsda és a sötétzöld árnyalatai dominálják a kollekciót. A márkától eddig is megszokhattuk, hogy a maszkulinitás és a feminitás határmezsgyéjén mozog, és most sincs ez másként: a helyenként férfias szabászati megoldásokat mélyről fakadó nőiesség hatja át, aminek eredményeképpen érzéki power dressing születik. Selyem, bőr, kötött, lenge és szigorúan szabott darabok elegyednek tökéletes harmóniában.

AERON | Web | Facebook | Instagram

Fotók: Anton Gottlob

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük