Egy nem mindennapi kávézó | Bawić Bawialnia

Egy nem mindennapi kávézó | Bawić Bawialnia

Cikkünkben Varsó szívébe látogatunk el, hogy megismerjük a kávézót, ahol a család minden tagja jól érezheti magát. Kukkants be!

A kávézó két tulajdonosa – Patrycja és Bartosz – olyan helyet szerettek volna létrehozni, ahol a gyerekek és a felnőttek egyaránt elmerülhetnek a játék és az együttlét örömében. A kávézó neve is ezt sugallja, ugyanis a Bawić szó jelentése az, hogy szórakoztatni. Angelika Fedorczuk belsőépítésznek már az első találkozásukkor megfogalmazták mit is szeretnének tulajdonképpen: „egy semmihez sem hasonlítható játszószobát.”

Olyan teret szerettek volna létrehozni, ami nyugtatóan hat az érzékekre, elcsendesít ahelyett, hogy felborzolná az idegeinket, ami valljuk be, a játszóházak vagy más gyerekeknek tervezett helyek esetében sokszor megesik. Általában az ilyen helyeket rikító neonszínek, rengeteg műanyag és őrületes ricsaj jellemzi. Ezzel szemben a tulajdonosok egy olyan kávézót álmodtak meg, ahol puha formák, fajátékok és pasztellszínek dominálnak.

Patrycja és Bartosz a projekt minden elemét különös körültekintéssel választotta ki, szinte egész Lengyelországot bejárták olyan berendezés és játékok után kutatva, amelyek megfeleltek az elképzeléseiknek. Szerencsére segítségük is akadt, két és fél éves kisfiuk személyében, aki készséggel tesztelt le minden játékot, majd később a kávézóban kialakított játszórészt is.

A kávézót és játszórészt egy függöny választja el egymástól, így bár megvan a játék intimitása, a felnőttek mégis folyamatosan szemmel tarthatják a lurkókat. A tulajdonosok az egész belső teret nagyon koherensre szerették volna, így a két részben visszatérő formákkal és színekkel találkozhatunk. A teret jellemzően a gömb alakú, lekerekített tárgyak és felületek uralják, ezáltal az összehatás puha és feminin, de mégis letisztult.

Ahogy már korábban is említettük, a kontrasztos, rikító színek helyett tompább, finomabb kék, bézs és zöld árnyalatok jellemzik az enteriőrt. A kávézó egyik leghangsúlyosabb eleme egy nagy kék medence csúszdával és labdákkal.

„Az ENTERTAIN egy rendkívül fontos és nagy projekt számunkra. Olyan helyet szerettünk volna létrehozni, ahol a gyerekek és a szüleik is jól érzik magukat, mert mind ugyanannyira fontosak vagyunk" – foglalta össze a tulajdonos.

Bawić Bawialnia | Instagram

Forrás: labelmagazine

továbbiak
Kelet-Európa legszebb fürdői | Top 5
architecture

Kelet-Európa legszebb fürdői | Top 5

Nagyon várjuk már, hogy a karantén és a járványhelyzet után egy kellemes fürdőben pihenhessük ki az elmúlt időszak fáradalmait. Toplistánk öt látványos helyszínt mutat be a régióból a fürödni vágyóknak. Ez a cikk eredetileg 2021. március 3-án jelent meg. Orhidelia Wellness | Podcetrtek, Szlovénia Az Enota tervezőiroda a szlovéniai wellnessközpont tervezésekor
Láttad már? Itt van Budapest antivárosnéző füzete!
east

Láttad már? Itt van Budapest antivárosnéző füzete!

Az útikönyvekben bemutatott turistalátványosságok szinte kivétel nélkül „csodásak”, „különlegesek”, és gyakran még „a világért se hagyjuk ki!” felszólítás is szerepel a nevezetességek mellett. De mi történik, ha saját otthonunk utcáin szeretnénk turistáskodni egy kicsit, méghozzá rendhagyó módon – elfogultság- és ömlengésmentesen? Ebben segít nekünk Gáspár Balázs antivárosnéző füzete, ahol – többek között
Alapításának 700. évfordulóját ünneplik Vilniusban
lifestyle

Alapításának 700. évfordulóját ünneplik Vilniusban

Egy 1323-as feljegyzésben említették először a litván fővárost, így egész 2023-ban ünnepi programokkal emlékeznek meg a születésnapról. Gediminas litván nagyfejedelem egy 1323. január 25-én keletkezett levelében nevezte meg először Vilniust, és bátorította a környező országok lakóit, hogy telepedjenek le Litvánia földjén. Innen datálják a város létezését, és mint legfőbb dokumentumot,