fbpx
Nyomj Entert

Egy régi vágóhídból alakítanak ki kortárs galériát Csehországban

A lengyel bázisú KWK Promes építész iroda nyerte az ostravai vágóhíd átalakítására kiírt pályázatot. A jelenleg romosan álló épületbe a PLATO kortárs művészeti galéria költözik.

A KWK Promes az eredeti épület karakterének megtartása mellett új anyagok beemelésével szeretné jelezni, hogy az egykori vágóhíd történetében új fejezet kezdődik. Az épület leamortizált, nyitott részeit a korabeli tagozatokkal, de téglafal helyett forgatható betonpanelekkel töltenék fel. A zárt tér ezáltal könnyen nyithatóvá válik, ez a téri megoldás pedig a kiállító művészek számára is izgalmas kísérleti terepet biztosíthat.

Eredetileg az épület előtti térre is betont szántak, ezt fenntarthatósági szempontokból a tervekben inkább természetes alapanyagú, vízáteresztő felületekre cserélték, emellett sok zöld felületet is kialakítanának.

Forrás: Designboom

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük