Egyedi lakás egy prágai szecessziós villában

Egyedi lakás egy prágai szecessziós villában

A prágai svobodová blaha építészeti stúdió egy szecessziós villa egyik emeletének belsejét újította fel. Egyedi megoldásokkal különleges, különálló lakást alakítottak ki.


A három fő átjárószoba koncepciójának megtartásával egy nappali-konyhát, egy dolgozószobát és könyvtárat, valamint két különálló öltözőszobát hoztak létre. A harmadik helyiséget egy hálószoba egészíti ki, amelyen keresztül a második fürdőszoba is elérhető.

A lépcsőházat elválasztó és arányait megváltoztató, bejárati ajtóval ellátott válaszfal komplex kialakítást eredményez, és különböző üveg- és tükörfajtákkal, valamint a sötétre festett mennyezeti gerendák színével működik együtt.

A szín, az anyagmegoldás és a beépített bútorok egyes darabjai művészi tárgyként jelennek meg. A szobákat például az eredeti mennyezetfestmények rétege élénkíti, amely az építkezés során került elő, és részben restaurálható volt. Máshol a mennyezeteket új festményréteg egészíti ki, amely atipikus és jellegzetes bútorokkal, acélkarzatokkal vagy boltíves mennyezetekkel keveredik, különböző karaktereket és hangulatokat teremtve az egyes helyiségekben.

A szekrénybútorokat pácolt és rétegelt lemezből tervezték, kiegészítve eredeti bútordarabokkal. Felületeiket a barna és a kékeszöld számos, szinte észrevétlenül különböző árnyalatában kombinálták.


svobodová blaha | Web | Instagram

továbbiak
Bécs első privát klubja egyszerre egzotikus és történelmi, dekadens és elegáns
design

Bécs első privát klubja egyszerre egzotikus és történelmi, dekadens és elegáns

Az Am Hof 8-ba csak fizetős tagok tehetik be a lábukat, cserébe viszont lenyűgöző design és kifogástalan szolgáltatások fogadják őket. Angliában már háromszáz évvel ezelőtt nyitott meg az ország első gentlemen’s clubja, de a kizárólag a tagok számára nyitva álló, komplex szolgáltatást nyújtó vendéglátóhelyek Amerikát is elözönlötték a 20.
Kifutóról az utcára #2 | A ruháinkkal is csak történeteket mesélünk
design

Kifutóról az utcára #2 | A ruháinkkal is csak történeteket mesélünk

Vajon a koncepció vagy a figyelemfelkeltés és a megjegyezhetőség a fontosabb? Hol van a művészi önkifejezés és a polgárpukkasztás határa? Milyen hatással van a közösségi média arra, hogy végül mi fog a boltok polcaira kerülni? Miután új sorozatunk első részében tisztáztuk a témakört érintő megkerülhetetlen fogalmakat, a másodikban azt szeretnénk
Ha Pozsonyban jársz, itt a helyed: Otto!
lifestyle

Ha Pozsonyban jársz, itt a helyed: Otto!

Ha a szlovák fővárosban jársz és egy olyan helyet keresel, ahol a helyi ételek érvényesülnek városi környezetben, az Otto! bisztró a biztos választás. A Grössinglová 26. szám alatt egy friss, fiatalos csapat szolgáltatja a nagymamánál töltött vakációk és a suli menzájának ízeit – a bisztró a pozsonyi régióra jellemző ételeket kínál,