Egyszerűen sokoldalú | Aura okoshangszóró

Egyszerűen sokoldalú | Aura okoshangszóró

A Kókai András formatervező által megálmodott, díjnyertes AURA okoshangszóró innovatív és stílusos módon szólaltatja meg kedvenc zenéidet.

Gyorsan terjednek a Bluetooth alapú hordozható vagy otthoni használatra alkalmas hangszórók, amelyekből számtalan verzió létezik. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen Formatervező mesterszakán végzett Kókai Andrásnak mégis sikerült olyan koncepciót megalkotnia, amellyel új lehetőségeket ad a zeneszeretők kezébe.


Az AURA átmenetet képez a statikus, csak hang- és zenelejátszási funkcióval bíró hangszórók és a mesterségesintelligencia alapú, okosrendszerekbe integrálható eszközök között.

„A formaalkotás során fontosnak tartottam, hogy a használati lehetőségek egy új zenelejátszó tárgykaraktert tegyenek indokolttá, átmenetet létrehozva ezzel a hangrendszerek és fejhallgatók világa között. Az elsőre szokatlan hatású tóruszból kialakított forma a technológiai innovációt emeli ki, egyben a tárgy fő karakterét is megadja” – mondja Kókai.

A különleges design nemcsak a szemet gyönyörködteti, hanem a zenehallgatás módját is újraértelmezi. A hangszóró fókuszált vagy megosztott, közösségi üzemmódban is használható. Az üzemmódok és az ultrahangszórók vezérlését a beépített mesterséges intelligencia végzi, melyről a hallgató a gyűrű OLED-kijelzője segítségével kap visszajelzést. Plusz funkcióként az eszköz AR-felületként is használható a hangszóróhoz fejlesztett alkalmazással.

Bár az AURA projekt egyelőre még nem valósult meg, a diplomamunkaként bemutatott koncepció már a szakma előtt is debütált – András ötletét ArtHungry díjjal is jutalmazták. Reméljük, hallunk még az AURA-ról és hamarosan élőben is tesztelhetünk egy modellt. Az ambiciózus projektről bővebb infókat IDE kattintva kaphattok.


Forrás: Diploma.mome.hu

továbbiak
Elmosódott határvonalak | TRAUMA / NOSTALGIA III.
design

Elmosódott határvonalak | TRAUMA / NOSTALGIA III.

A Symposion hiánypótló kiadványa a régiós emlékezet útvesztőibe kalauzol el minket. A Symposion egy szerbiai székhelyű független kiadó, ami – ahogy a neve is sugallja – különböző médiumokban igyekszik körbejárni a posztszovjet országok történelmét és jelenét. Repertoárjukban megtalálhatók popkulturális antológiák, albumok és konceptkönyvek egyaránt. A TRAUMA sorozatot megelőzően három korábbi tematikus számuk
Budapesti Horror | Interjú Szöllősi Gézával
design

Budapesti Horror | Interjú Szöllősi Gézával

Cikkünkben Szöllősi Géza képzőművésszel beszélgetünk, aki sokak számára a Taxidermia mozifilm (2006) látványtervezőjeként ismert, azonban művészete ennél mégis jóval sokrétűbb. Gyere és merülj el a budapesti horror világában! Alapvetően tervezőgrafikát végeztél. Hogyan jutottál el odáig, hogy szerves anyagokból készíts műalkotásokat? Pesti külvárosi gyerekként a nyolcvanas években a képzőművészet úri huncutságnak
Alkot az ipszilon – Batykó Róbert és Keresztes Zsófia önálló kiállítása Budapest szívében
design

Alkot az ipszilon – Batykó Róbert és Keresztes Zsófia önálló kiállítása Budapest szívében

Az acb Galéria legfrissebb kiállításai között két olyan kortárs magyar képzőművészt ismerhetünk meg, akikkel igazán érdemes képbe kerülni. Az Y-generációs alkotók munkáival izgalmas vizekre evezhetünk: míg Keresztesit monumentális, nőiséget megtestesítő mozaikszobrai jellemzik – ezúttal egy kis csavarral kiegészülve –, addig Batykó egy élénk színű, konzumerista elemekre épülő papírkollázs sorozatot mutat be. Mindketten