Egyszerűen sokoldalú | Aura okoshangszóró

Egyszerűen sokoldalú | Aura okoshangszóró

A Kókai András formatervező által megálmodott, díjnyertes AURA okoshangszóró innovatív és stílusos módon szólaltatja meg kedvenc zenéidet.

Gyorsan terjednek a Bluetooth alapú hordozható vagy otthoni használatra alkalmas hangszórók, amelyekből számtalan verzió létezik. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen Formatervező mesterszakán végzett Kókai Andrásnak mégis sikerült olyan koncepciót megalkotnia, amellyel új lehetőségeket ad a zeneszeretők kezébe.


Az AURA átmenetet képez a statikus, csak hang- és zenelejátszási funkcióval bíró hangszórók és a mesterségesintelligencia alapú, okosrendszerekbe integrálható eszközök között.

„A formaalkotás során fontosnak tartottam, hogy a használati lehetőségek egy új zenelejátszó tárgykaraktert tegyenek indokolttá, átmenetet létrehozva ezzel a hangrendszerek és fejhallgatók világa között. Az elsőre szokatlan hatású tóruszból kialakított forma a technológiai innovációt emeli ki, egyben a tárgy fő karakterét is megadja” – mondja Kókai.

A különleges design nemcsak a szemet gyönyörködteti, hanem a zenehallgatás módját is újraértelmezi. A hangszóró fókuszált vagy megosztott, közösségi üzemmódban is használható. Az üzemmódok és az ultrahangszórók vezérlését a beépített mesterséges intelligencia végzi, melyről a hallgató a gyűrű OLED-kijelzője segítségével kap visszajelzést. Plusz funkcióként az eszköz AR-felületként is használható a hangszóróhoz fejlesztett alkalmazással.

Bár az AURA projekt egyelőre még nem valósult meg, a diplomamunkaként bemutatott koncepció már a szakma előtt is debütált – András ötletét ArtHungry díjjal is jutalmazták. Reméljük, hallunk még az AURA-ról és hamarosan élőben is tesztelhetünk egy modellt. Az ambiciózus projektről bővebb infókat IDE kattintva kaphattok.


Forrás: Diploma.mome.hu

továbbiak
Ahol a tudás születik | Kecskemét CAMPUS
east

Ahol a tudás születik | Kecskemét CAMPUS

A kecskeméti Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kar új épületegyüttesének első oktatási épülete tavaly ősszel készült el. A campus nemcsak a jelen igényeit szolgálja ki, hanem azoknak az elvárásoknak is megfelel, melyek várhatóan intenzíven jelen lesznek az oktatás jövőjében, oktatási funkciói mellett pedig a helyi közösségi élet meghatározó színtere is kíván
Kelet-Európa legszebb kilátói | TOP 5
architecture

Kelet-Európa legszebb kilátói | TOP 5

Mai válogatásunk főszereplői kilátók lesznek: izgalmas terep ez, mely a természet és az ember alkotta építmények közvetlen kapcsolatáról szól. A környezettel való párbeszéd kialakításán túl egy kilátó megtervezése számos kihívást állít a tervezők elé, hisz a szerkezeti stabilitás, a megfelelő anyaghasználat és az időtálló konstrukció egyaránt fontosak. Jelentésteli panoráma | Devínska
Vizuális felüdülés az alkalmazott animációban | Krakout Film
digitális

Vizuális felüdülés az alkalmazott animációban | Krakout Film

Huszár Dániel néhány évvel animációs diplomájának megszerzése után testvérével indította el a Krakout Film stúdiót. Portfóliójukban klasszikus, kétdimenziós animációs és stop-motion technikával készült rövidfilmek, reklámfilmek szerepelnek. Állandó ügyfelük a Paramount és az OTP, de készítettek már kisfilmet Lucas Cranach festőről is a Szépművészeti Múzeum számára. Interjú. 2008-ban szereztél diplomát a