Élj tudatosan, tervezz kreatívan!

Élj tudatosan, tervezz kreatívan!

Töltsd meg úgy kreatív tartalommal a Westend logóját, hogy az a fenntarthatóságot hirdesse!

Te át szoktad gondolni, hogy mit veszel le az áruházak polcairól, mire van igazán szükséged, mi legyen azokkal a használható dolgaiddal, amelyek feleslegessé váltak? Hogyan takarékoskodhatsz az erőforrásokkal? Mit tegyél, hogy a háztartásodban keletkező hulladékból ne csak szemét legyen? Milyen megoldásokat kínálnak neked, amelyekkel fenntarthatóbban tudsz élni?

Ma már e kérdések mellett nem lehet elmenni, hiszen rendkívüli időket élünk, és talán sosem volt még ennyi eszközünk, de ekkora kihívásaink sem a jövőt illetően. Erre hívja fel a figyelmet a Westend Élj tudatosan! szlogenű kampánya, ami három nagy területre koncentrál: az élelmiszerpazarlás megállítására, a használt ruhák újrahasznosítására és azokra a digitális megoldásokra, amelyek használata a fenntarthatóbb működést segíti elő valamilyen módon. Élj tudatosan! szlogennel jelennek meg egész októberben a bevásárlóközpont digitális és online felületein a népszerűsítő felhívások. A Fogyassz tudatosan! alszlogen az élelmiszerpazarlás elleni fellépést sürgeti. A Vásárolj tudatosan! arra buzdít, hogy a feleslegessé váló, de mások számára még használható darabjainkat adjuk le a külön erre a célra a Westendben kialakított gyűjtőhelyre, a ReStore-ba. A Parkolj tudatosan! pedig arra biztatja a látogatókat, hogy ha már nem két keréken vagy közösségi közlekedéssel érkeztek a bevásárlóközpontba, hanem autóval, akkor legalább a parkolást intézzék papírmentesen a Westend saját applikációjával.

És mivel az októberi kampányhoz egy dizájnpályázat is társul, minden kreatív szakembert és önjelölt dizájnert arra biztatunk, hogy induljon el rajta és töltse meg új tartalommal a Westend logóját a fenntarthatóság jegyében! A kiírás szerint úgy kell áttervezni digitálisan az ikonikus nagy W betűt, hogy az a leglátványosabban hirdesse a fenntarthatóságot, a tudatos váráslást és fogyasztást, továbbá a papírmentes parkolást a bevásárlóközponthoz kötődően.

A pályázati anyagokat november 4-ig kell feltölteni a westend.hu/designpalyazat oldalra, ahol a részletes pályázati kiírás is szerepel. A beérkezett pályaműveket egy rangos szakmai zsűri bírálja el, az eredményt pedig november 17-én teszik közzé. A zsűri tagjai: Winkler Nóra, rádiós és televíziós műsorvezető, művészeti újságíró, árverésvezető, Balázs Nikolett, a MŰTŐ kollektíva tagja és nemzetközileg aktív művész, valamint Pátkai Marcell, az Artkartell vezetője. Ők ítélik oda az első, második és harmadik helyezettnek járó 300 000, 200 000 és 100 000 forint értékű Westend ajándékkártyát. A szakmai zsűrin kívül a Westend három bérlője, a Desigual, a Westend Leroy és a Cinema City Westend különdíjjal jutalmazza az általuk legkiválóbbnak tartott pályázókat és lesz online közönségszavazás is. Az eredményhirdetés napján a legjobb 40 pályaműből kiállítás nyílik a bevásárlóközpontban, ami egészen jövő január közepéig látható lesz.

Inspirációul álljanak itt a tavalyi legjobb alkotások. Akkor a bevásárlóközpontban zajló közösségi élet és az ott együtt eltöltött idő volt a téma. Olyan pályaműveket vártak, amik kifejezően tükrözték, hogy kinek, mit jelent a Westend, mint közösségi tér.

III. helyezett - Ónodi-Belenta Lara
II. helyezett - Szabó Éva Evu
I. helyezett - Giczi Gyöngyi

Most egy nem kevésbé színes és ráadásul húsbavágóan fontos témában lehet tiéd a pálya! Gondold át, mit jelent neked a fenntarthatóság és mutasd meg, milyen az, amikor a tudatosság kreativitással párosul!

live-consciously-and-plan-creatively

továbbiak
Ismét Kelet-Európa ritmusa Budapesten!
lifestyle

Ismét Kelet-Európa ritmusa Budapesten!

A Budapest Showcase Hub október 19. és 21. között immár hetedik alkalommal hozza el a legújabb és legizgalmasabb kelet-európai előadókat Budapestre. Nappal zenei szakemberek beszélgetéseit hallgathatjuk meg a Fészek Klubban, este pedig hazájukban sikeres előadók zenéire táncolhatunk különböző klubokban és helyszíneken a Balkántól a Baltikumig terjedő felhozatalra. Részletes program itt.
Hamarosan kezdődik a Baltikum legnagyobb biztonságpolitikai konferenciája
east

Hamarosan kezdődik a Baltikum legnagyobb biztonságpolitikai konferenciája

A NATO keleti szárnyának egyik kritikus területe a Balti térség, különösen az orosz-ukrán háború kitörése óta. A Hype&Hyper élő közvetítéssel fog jelentkezni a hamarosan kezdődő 2022-es Rigai Konferenciáról, a Baltikum legnagyobb biztonságpolitikai eseményéről. A minden évben megrendezett kül- és biztonságpolitikai találkozót, a Rigai Konferenciát, idén október 21-én és 22-én
Hova fektessek be válság idején?
business

Hova fektessek be válság idején?

Ezek a hónapok nagyobb hatásúak, mint az elmúlt 15 év – mondja egy befektető és igaza van. Az előttünk álló évtized az életünket és a fogyasztásunkat is átalakítja. Mégis hogyan fektessünk be ilyen helyzetben? Miután három egymást követő évben kiemelkedő részvénypiaci hozamot tapasztaltunk, a 2022-es év a nagy gazdasági világválság óta