Emerald Hotel | Szervita tér

Emerald Hotel | Szervita tér

A napokban mutatták be az egykori Távbeszélő Központ helyén épülő új luxusszálloda, az Emerald Residence belsőépítészeti terveit. Ahogy azt sejteni lehetett, az elegancia és a magas minőség a Szervita téri hotel mindenegyes négyzetcentiméterén visszaköszön majd. Nézzük!

A szomszédos Szent Anna templommal szoros építészeti egységben megvalósuló apartmanház és boutique hotel belső tereit az Este’r Partners álmodta meg. Radnóczy Eszter, vezető tervező így nyilatkozott a projektről:

“Az Emeraldban egy kozmopolita, ugyanakkor nívós, lágy és némileg egzotikus hangulatú belsőt alakítottunk ki az amúgy modern épületnek.”

Az Este’r Partners csapata már többször bizonyította szakmai rátermettségét: a The Loft Budapest és Mamaison Hotel Andrássy Budapest hotelek belsőépítészeti koncepciójának kialakításáért is ők feleltek.

Itt, az Emerald Residence-nél a tőlük megszokott magas minőséget hozzák ismét – elegáns, nemes anyagok (márvány, bársony), egyedi megoldások jelennek meg a hotel falai között. Az egyik fő árnyalat az Emerald színe, a méregzöld lesz. Ezek mellett a natúr diófa használata és a különféle tükrök játéka jellemzi majd a szálloda tereit.

továbbiak
A tusfürdős flakonoktól a mélytengeri élővilágig
design

A tusfürdős flakonoktól a mélytengeri élővilágig

A MOME Tárgyalkotó Tanszékének hallgatói rendhagyó performansz keretében mutatták be ékszereiket 2019. december 18-án, az új campus Filmstúdiójában. A megszokott féléves kipakolás helyett egy experimentális tárgybemutatón vehettünk részt. Viski Noémi írása STAGE – hat fiatal tervező merész koncepciók alapján és kísérletező attitűddel nyúlt az anyagokhoz, így az esemény sokkal inkább volt
HYPE | Heti programajánló
design

HYPE | Heti programajánló

Habár a január már a végéhez közelít, az év még csak most kezd igazán beindulni, programok szempontjából legalábbis biztosan. Erre a hétre minden napra jut valami: táskakészítő workshopok, kiállítás-megnyitó a Ludwig Múzeumban, beszélgetés az etikus designról és a külföldi freelancer-életről, betekintés a kollázskönyvek világába a MaDok Program szervezésében, lapszám- és
HFDA design SPEED X HYPE | Viaplant
design

HFDA design SPEED X HYPE | Viaplant

A HFDA a neves olasz Istituto Europeo di Designnal (IED) közösen indította el design SPEED nevű mentorprogramját a nyár végén, olyan már stabil, akár külföldi tapasztalattal is rendelkező hat magyar formatervezőnek, akik elkötelezettek cégük további fejlesztése érdekében. Január végéig minden héten egy-egy újabb mentoráltat ismerhettek meg egy kicsit közelebbről itt,