HYPE | Heti programajánló

HYPE | Heti programajánló

Habár a január már a végéhez közelít, az év még csak most kezd igazán beindulni, programok szempontjából legalábbis biztosan. Erre a hétre minden napra jut valami: táskakészítő workshopok, kiállítás-megnyitó a Ludwig Múzeumban, beszélgetés az etikus designról és a külföldi freelancer-életről, betekintés a kollázskönyvek világába a MaDok Program szervezésében, lapszám- és kiadvány-bemutatók, illetve kalligráfia workshop kezdőknek. Lássuk a részleteket!

Viski Noémi írása

London calling! Bence Csernák and Ethics for design

A Designer Movie Nights egy remek kezdeményezés arra, hogy egymástól tanuljunk, és a design területén rejlő karrierlehetőségekről első kézből értesüljünk. Az esemény menete nagyjából így zajlik: egy-egy ilyen estre elhívnak egy előadót, aki inspiráló beszámolót tart a szakmájáról, ezt pedig közös filmnézés követi, amely témája lazábban vagy szorosabban kapcsolódik az előadás által érintett designproblémákhoz. A következő DMN esten Csernák Bence freelancer designer mesél a Londonban szerzett tervezői és üzleti tapasztalatairól, ehhez kapcsolódóan pedig a felelősségteljes, etikus tervezésről szóló Ethics for Design filmet nézzük meg.

Mikor: 2020. január 20. hétfő, 19:30-22:30

Hol: Bem Mozi

Bővebben: Esemény


Tigris a múzeumban 05 – Nemzet és varázslás

Egy újabb MaDok-program, azaz egy újabb Tigris a múzeumban a Lumen Kávézóban. A programsorozat eseményeit mindig bátran ajánljuk, mert tudjuk, hogy olyan témákról lesz szó, amelyek mindig egy kicsit közelebb hoznak ahhoz, hogy megértsük, mi ma a múzeumok szerepe. Frazon Zsófia ezúttal a kollázskönyvek világáról és azok múzeumi gyűjteményekhez kapcsolódó aspektusairól beszélget Csejdy Borka, Hitka Lili és Istvánkó Bea kurátorokkal és Keserue Zsolt képzőművésszel.

Mikor: 2020. január 20. hétfő, 18:00-20:00

Hol: Lumen Kávézó

Bővebben: Esemény


Activist Tote Bag Design

A Közkincs Könyvtár feminista könyvtárként és a kritikus gondolkodás helyeként aposztrofálja magát. Ennek szellemében a következő eseményükön egy olyan üzenetközvetítő tárgy kerül a fókuszba, amely árulkodik a viselője érdeklődési köréről, politikai álláspontjáról. Január 21-én este a Közkincs Könyvtár mindenkit vár, aki az aktivizmus jegyében unalmas vászontáskáját szeretné feldobni, vagy egy egészen új statement darabot készíteni.

Mikor: 2020. január 21. kedd, 19:00-22:00

Hol: Közkincs Könyvtár

Bővebben: Esemény


Ragyogj! Divat és csillogás – könyvbemutató

Je Suis Belle, USE Unused, Péterfy Bori és Medveczky Ilona fellépőruhái – csak néhány példa a Kiscelli Múzeum Ragyogj! Divat és csillogás című időszaki kiállításából, amit – ha eddig nem tettük volna – március 15-ig még megtekinthetünk. A tárlat hívószava a ragyogás, a fény jelenléte és szerepe a divatban, célja pedig, hogy bemutassa, a különböző korok és társadalmi rétegek öltözékeiben miként és miért kapott fontos szerepet a csillogás. A kiállításhoz tartozó katalógus bemutatója január 22-én lesz a Kiscelli Múzeumban, az eseményen Dobos Evelin színész-műsorvezető, Eleni Korani műkereskedő és -gyűjtő, valamint Szatmári Judit Anna divattörténész beszélget a tündöklő ruhákról. A magyar kultúra napja alkalmából a múzeumot 16 órától ingyenesen látogathatjuk!

Mikor: 2020. január 22. szerda, 17:00-18:30

Hol: Kiscelli Múzeum

Bővebben: Esemény


Kiállításmegnyitó | The Dead Web – The End

Elképzelted már valaha, hogy milyen lenne a világ internet nélkül? Habár lehet, hogy a világháló előtti időkre még emlékszel, és emiatt a feladat nem tűnik lehetetlennek, azóta az internethasználat beleivódott a mindennapjainkba. Egyik pillanatról a másikra történő megszűnése komoly gazdasági és politikai következményekkel járna, nem beszélve az élet számos egyéb területére kiterjedő befolyásáról. A héten nyílik a Ludwig Múzeum The Dead Web – The End című kiállítása, amely az internetről, és annak hiányáról vázol fel izgalmas elképzeléseket québec-i, svájci és hazai művészek munkáinak bemutatásával.

Mikor: 2020. január 23. csütörtök, 18:00-21:00

Hol: Ludwig Múzeum

Bővebben: Esemény


Artlocator » Húszas éveink

Az Artlocator különleges estével készül a nagyközönség számára: az új évtized beköszönte a kortárs művészeti magazin számára is egy új fejezetet indít. Pénteken 18 órától a Négyszoba Galériában erről tudhatunk meg többet, emellett pedig az Esterházy-díj 2019 egyik jelöltjének, Süttő Anikónak az installációját tekinthetjük meg. Az új, limitált példányszámú Artlocator kiadvány megvásárolható lesz az eseményen.

Mikor: 2020. január 24. péntek, 18:00-21:00

Hol: Négyszoba Galéria

Bővebben: Esemény


Kistáska workshop a Közben

A 2019. áprilisában alakult Közben egyszerre showroom és műhely: a KELE Clothing, RisoPlant, Vanda Berecz és a NÓWA márkák közös alkotó- és bemutatótereként működik. Most szombaton sem csupán  szemlélődésre, hanem egy kreatív kalandra is invitálja a Közben azokat, akik szeretnék a gardróbjukat egy saját készítésű kistáskával bővíteni. A bőrös workshopon Berecz Vanda és Wakabayashi Noémi (a NÓWA tervezője) kalauzolnak el bennünket az anyagok világában, és segítenek a tervezéstől kezdve az utolsó öltésekig valami igazán egyedit létrehozni.

Mikor: 2020. január 25. szombat, 11:00-18:00

Hol: Közben

Bővebben: Esemény


Kezdő kalligráfia workshop

Hétzárónak egy tökéletes vasárnap délutáni program a Plante Budapest kezdő kalligráfia workshopja, ahol a mártogatós toll használatát és a szépírás alapjait sajátíthatjuk el. Hogy kinek lehet ez hasznos? Nagyjából mindenkinek, aki szeretne az írásképén javítani, saját készítésű üdvözlőkártyákkal köszönteni a szeretteit, vagy éppen a vállalkozásához (például rendezvényszervezéshez, vendéglátáshoz) szükséges grafikai anyagokat kívánja igényesebbé és egyedivé tenni.

Mikor: 2020. január 26. vasárnap, 17:30-21:30

Hol: Plante Budapest

Bővebben: Esemény

továbbiak
Buszpályaudvar | Nyitra
architecture

Buszpályaudvar | Nyitra

A különféle pályaudvarok, vonatállomások, villamosmegállók tervezésével és kivitelezésével foglalkozó cseh mmcité+ ezúttal a szlovákiai Nyitra városába tervezett buszpályaudvart. Mutatjuk. A közel 30 éves szakmai tapasztalattal rendelkező designcité+ kreatív stúdió tervei nyomán készült el az új, elegáns és modern pályaudvar a városlakók és a környező településekről ingázók nagy örömére. A kivitelezési
HYPE | Heti programajánló
community

HYPE | Heti programajánló

BUÉK! Túl vagyunk az ünnepeken, újult erővel vágtunk neki az új évnek és talán még a fogadalmaink is kitartanak: idén több programra járunk majd, mostantól tényleg elkezdünk sportolni és új hobbikat szerzünk. Ezekben támogatva benneteket állítottuk össze az idei első programajánlót, amelybe modern építészetet, retrospektív kiállítás tárlatot, zenés underground kiállítás
Downtown One I Tirana
architecture

Downtown One I Tirana

Tirana már az előző évtizedben is híres volt arról, hogy ha szűkösen is álltak, akkor is próbálták élhetővé tenni a várost olyan apróságokkal mint a színesre festett házfalak, vagy egyszerű street art projektek. Nem csoda, ha most is szívesen látnak egy 8-bites homlokzatot, 140 méterrel Tirana fölé magasodni. A Downtown