Ezeket nézzük mi | A Hype&Hyper csapatának kedvenc YouTube-csatornái

Ezeket nézzük mi | A Hype&Hyper csapatának kedvenc YouTube-csatornái

Amikor felmerült az ötlet, hogy bármilyen konkrét témakör meghatározása nélkül osszuk meg egymással a kedvenc YouTube-csatornáinkat, akkor számítani lehetett rá, hogy biztosan lesznek eltérések, azonban annyira változatos és izgalmas lett a felhozatal, hogy szívesen megmutatjuk őket nektek is. Ugyanis van közöttük lakberendezés, életmód, emellett pedig fotógráfia, hihetetlen emberi történetek, sőt, manapság már retrónak számító technológiák is. Különösen aktuális mindez most, amikor a DIALOG tematikus hónapunk végéhez közeledünk, amely során azt vizsgáltuk, hogy milyen viszonyban vannak az analóg és digitális területei az életünknek a mindennapokban vagy a művészetekben. Mi más tudná olyan tökéletesen összekapcsolni ezeket a világokat, mint a videómegosztás?

Soft White Underbelly

A díjnyertes Los Angeles-i reklámfotósfotós, Mark Laita egy egyre népszerűbb, de olykor ellentmondásos YouTube-csatorna készítője, amely a társadalomban gyakran láthatatlan embereket állít a középpontba – hajléktalanokat, szexmunkásokat, szerhasználókat, bűnözőket, szegényeket és a betegeket. A videók alanyaitól olyan elképesztő emberi történetek bukkannak elő, amiket soha nem feltételeznénk a rájuk aggatott címkék mögött. Ezek az emberi sorsok észrevétlenül empátiára, alázatra, elfogadásra ösztönzik a videók nézőit. Iratkozzatok fel, mert érdemes néha kiszakadni a saját kényelmes és biztonságos világunkból!

Győri Sári, social media manager


Never Too Small

Egészen meditatív állapotba tudok kerülni, miközben nézem, hogy hogyan tudnak kihozni varázslatos dolgokat 30-50 négyzetméteres terekből. Erre a videók vizualitása és egész hangulata is rásegít, mert összességében minimalista stílusban újítják fel a lakásokat, és mindehhez lágy chill beat aláfestést tesznek.

Gyöngy Orsi, főszerkesztő


LGR

A csatorna heti rendszerességgel mutat be mára már retrónak számító technológiákat. Régi PC-ktől kezdve őskövület konzolokig összeszerel mindent, mindezt úgy, hogy eredeti alkatrészeket szerez be hozzájuk. Természetesen, a felújítás után ki is próbálja őket, telepíti a régi szoftvereket és mára már klasszikusnak számító játékokat is. Aki gyerekkorában átélte a számítógépek buherálását és sokat játszott rajtuk, egészen biztos élvezni fogja ezt a nosztalgikus csatornát.

Bárdos László, alapító, art director


Leah’s Fieldnotes

A 24 éves Leah Wei csatornájának célcsoportja elsősorban a Z generáció. Leah videói a felnőtté válás nehézségeiről szólnak, miközben őt is látjuk felnőni és megküzdeni ezzel az időszakkal. Azért ajánlanám – és nem csak Z generációnak – mert olyan komoly témákról hallunk tőle, mint a mentális betegségek vagy, hogy merre a következő lépés, mindezt úgy dokumentálva, mint egy őszinte naplóbejegyzés, ami komfortosan és frissítően hat egy olyan online világban, ahol nem sok valóságos életet bemutató tartalommal találkozunk.

Kaufmann Angéla, szerző


Willem Verbeeck

Nekem Willem Verbeeck youtube csatornája már régóta kedvencem. Egy belga fotográfus srác, aki Amerikában él. Mamiya analóg fényképezőgépével járja az államokat és dokumentál. Road tripjei alatt mindig változatos helyeken jár és lifescapes képeivel megmutatja az egyszerű dolgokban rejlő szépséget.

Gaál Dániel, fotós

továbbiak
Saját kanapéról nézni a Grand Canyont – tanulságok az otthon töltött vakációkról
business

Saját kanapéról nézni a Grand Canyont – tanulságok az otthon töltött vakációkról

„Hova utaznál el most legszívesebben?” – szólt a kérdés az egyik önismereti társasjáték kártyáján egy baráti találkozó során. A kérdező alapvetőnek veszi, hogy a modern ember nemcsak szereti, de meg is teheti, hogy utazzon. Így nem is tolakodó ilyen kérdést feltenni egy állásinterjún, egy első randin vagy baráti találkozón. Viszont, ahogy
A Budapest Central European Fashion Week-en mutatják be a magyar tervezők legújabb kollekcióikat
divat

A Budapest Central European Fashion Week-en mutatják be a magyar tervezők legújabb kollekcióikat

A nemzetközi divatheteket megelőzve a Magyar Divat & Design Ügynökség január 31. és február 6. között ismét megrendezi a Budapest Central European Fashion Weeket. Az Ügynökség idén a BCEFW Pre-Fall Collection során több mint 30 magyar és régiós tervező legújabb kollekciójának limitált válogatását tárja exkluzív keretek között a nemzetközi nagykereskedők és
Új művészeti vásárt indít az Art Basel Párizsban
art

Új művészeti vásárt indít az Art Basel Párizsban

Ha művészetről esik szó, érdemes lesz figyelmünket Párizs felé irányítani. Ugyanis itt veti meg lábát az Art Basel. Új művészeti vásárt indít, mely helyszínéül a 47 évig a FIAC kortárs művészeti vásárnak otthont adó csillogó Grand Palais szolgál majd. Svájc, Miami Beach és Hongkong után most újabb európai helyszínre terjeszkedik