Ezekkel újít idén a Sziget fesztivál

Ezekkel újít idén a Sziget fesztivál

Fenntarthatóbb, látványosabb és kényelmesebb lesz idén a szervezők ígérete szerint a régió legnagyobb zenei rendezvénye.

A Sziget a kezdetek óta folyamatosan szépült, fejlődött, évről évre különböző területeken hozott újításokat. Azonban – a két év kihagyás után – tavaly már annak is örültünk, hogy sikerült túlélni a sokakat el is lehetetlenítő, több fronton támadó nehézségeket” – utalt vissza a korábbi évekre a Sziget főszervezője, Kádár Tamás a 2023-as fesztivál sajtótájékoztatóján. Idén azonban sokkal többre törekszenek a túlélésnél: továbblépni és újra fejlődni szeretnének a rendezvénnyel.

Lényegesen látványosabb lesz a Sziget, több helyszín új dizájnt kap, és a hang- és fénytechnikájuk is fejlődik. Visszatér a rendkívül népszerű és nemzetközi szinten is egyedi Art Of Freedom, lenyűgöző alkotásaival, látványos térinstallációk vizuális erejével színesítve a Sziget izgalmas világát. A vendégek kényelmét szem előtt tartva pedig mindenhol rendes WC-kre cserélik a Toitoi-okat, illetve több intézkedést is tettek, hogy a tavalyi óriási por idén már ne lepjen be mindent és mindenkit. A food courtokban is számíthatunk újításra: ugyan a klasszikus fesztiválételek megmaradnak, több neves magyar étterem is kitelepszik majd, illetve bevezettek egy budget-fogást is: minden vendéglátóhelyen kell lennie minimum egy ételnek, amit maximum 2500 forintért lehet megvásárolni. Alapvető cél az is, hogy kisebb karbonlábnyom mellett elkészülő ételeket kínáljanak. Zöldítés tekintetében pedig a szervezők igyekeznek elektromos járműveket használni, ahol lehet. A helyi flóra védelmében lezárnak egy partmenti erdei szakaszt, tovább csökkentik a hulladékmennyiséget, ezzel arányosan pedig növelik újrahasznosításának mértékét.

A Szigetre érkező legnagyobb nevek közt ott lesz a Florence + the Machine, Imagine Dragons, David Guetta, a Mumford & Sons, Lorde, Macklemore vagy Billie Eilish, de híresebb magyar előadókat is meghallgathatunk majd, mint a Halott Pénzt, a Carson Comát és Dzsudlót.

Jegyek és további infók a Sziget weboldalán.

Forrás: sajtóközlemény

továbbiak
„A szoknyáknak ereje van” | Rosie by Rimóczi Zsófia
design

„A szoknyáknak ereje van” | Rosie by Rimóczi Zsófia

Rimóczi Zsófi személyes önismereti útján keresztül jutott el odáig, hogy létrehozza saját márkáját, és megossza másokkal is a nőiesség erejét ruháin keresztül. Ahogyan a Rosie mottója is szól: „Borulj virágba, találj rá önmagadra!” Zsófi várandóssága alatt tanult meg horgolni, aminek két általa írt könyv lett a gyümölcse. Ezekkel szerette volna
Mókába takart design | SZMAT SKŁAD
design

Mókába takart design | SZMAT SKŁAD

Mi a közös a szórakozásban, Mexikóban és a mikrohullámú sütőben? Néhány lengyel lány önfeledt kreativitása! Julia, Kamila és Zaria a Łódźi Képzőművészeti Akadémián találkoztak egymással, ahol összehozta őket a szövetek iránti rajongásuk. 2019-ben egy spontán ötletelés eredményeként, szakmai alázatuk és a jókedvük gyümölcseként meg is született saját brandjük, a Szmat
Sosem látott válságban a katolikus egyház Lengyelországban
strategy

Sosem látott válságban a katolikus egyház Lengyelországban

A XXI. század kétségtelenül új megvilágításba helyezte a vallás témakörét: míg néhány évtizeddel ezelőtt keresztény körökben magától értetődő volt a hagyomány folytatása, addig a mostani fiatalság nagyobb elánnal kérdőjelezi meg a vallásosság, azon belül a kereszténység fontosságát, nem is beszélve az egyházi intézmények morális feddhetetlenségéről. Ez alól Lengyelország sem kivétel: