Felfedezőúton az ízek világában | Viblance

Felfedezőúton az ízek világában | Viblance

Vajon mi tesz tökéletessé egy tál ételt? Bár a titok valójában nem is olyan nagy – csak engedni kell tündökölni az alapanyagok valódi ízét és színeit –, sokan mégis eltévednek az úton. A Viblance szerencsére régóta segít a kíváncsi kalandoroknak felfedezni a teljes értékű növényi ételek nagyszerű világát, a történet pedig nemrég új fordulóponthoz ért.

Minden a két alapító, Babocsai Zsolt és David Vermeersch barátságával kezdődött, valamint annak igényével, hogy megreformálják először saját étkezésüket, majd a nagyközönségét is. A feladat nem volt könnyű, mivel gyakorlatilag újra meg kellett tanulniuk, melyek azok az alapanyagok és ételkészítési módok, amelyek előnyösek számukra. Így találtak rá a teljes értékű növényi étrendre (röviden TÉNÉ), amely a veganizmushoz hasonló elveket követ és számtalan előnnyel bír: a növényi összetevők ugyanis nem pusztán gazdag mikro- és makrotápanyag-profillal rendelkeznek, de semmihez sem fogható ízélményt is adnak. Persze sztereotípiák mindig akadnak, az egészséges táplálkozást időnként félreértik és ízetlen, unalmas ételekre asszociálnak, amelyek nélkülözik a fantáziát, ám ők tudták, hogy helyes útra léptek. Kezdésként jó érzékkel tapintottak rá rögtön az egyik legérzékenyebb pontra: a reggeli kérdésére.

Sokak számára ez a legfontosabb étkezés, mégis évtizedek teltek el úgy, hogy a lakosság jelentős része út közben kapott be egy péksüteményt és nem szánt időt a nyugodt, tápanyagban és ízekben bővelkedő reggelire. A granola volt az első termékfajta, amibe az alapítók teljesen beleszerettek – David belga származásúként nagyon sok reggelizőbárban megfordult, ahol ez az alternatíva nagy népszerűségnek örvendett. Cukrozott gabonapelyheket korábban is lehetett itthon kapni, ám a granola más: zabpehelyből, olajos magvakból, fűszerekből készült ropogós falatokat értünk alatta, juharsziruppal, kókuszvirágnektárral édesítve, olívaolajjal pirítva, bármilyen aroma, ízfokozó vagy színezék nélkül. 2016-ban ilyen még nem volt a piacon, ezért a fiúknak több se kellett, kísérletezni, kóstolni és kóstoltatni kezdtek, majd egy kis budai üzem nyitásával piacokra települtek, hogy megnézzék, van-e igény az ötletre. Volt, így úttörőként elindulhatott a Viblance, amelynek neve a vitality, azaz vitalitás és a balance, azaz egyensúly szavak összefonódásából született, és tükrözi azt az organikus egyensúlyt, amelyet az egészségesebb életre való törekvés biztosít.

A Viblance hamar közönségkedvenc lett, ők pedig bővülő csapattal komoly fejlesztésbe kezdtek. Eleinte minden házon belül történt (a gyártás, a csomagolás, az arculat megtervezése), de ettől lehetett a márka valóban hiteles. Bár limitáltak voltak az erőforrások, semmiben nem ismertek kompromisszumot, főleg nem a termékfejlesztésben – pekándiós granolájuk például száz verzióban létezett, mielőtt elnyerte végleges formáját. Megtalálni a legjobb összetevőket, majd eljuttatni azokat a célközönséghez nem volt zökkenőmentes, de az idő őket igazolta, így új ízekkel, sőt, új ötletekkel is előrukkoltak. A paletta ropogós müzlikkel (a granola könnyedebb verziója superfoodokkal és liofilizált gyümölcsökkel), majd krémes szuperkásákkal bővült, természetesen ugyanúgy mindenmentesen, gazdag összetevőkből.

Bár szerették az átlátszó csomagolást, ami megmutatta az ínycsiklandó belsőt, nemrég úgy érezték, elérkezett az idő arra, hogy a prémium minőség a termék külsejében is visszaköszönjön. Mészáros Szani korábban az Anjunának tervezett arculatot, és mivel Viblance-fiúk jóban vannak az Anjuna csapatával, ők is felkérték Szanit a közös munkára, hiszen látták, hogy képes lesz megvalósítani az elképzeléseiket. Szerették volna, ha életre kelnek a termékek és a dobozok megmutatják azokat a színes karaktereket, amelyeket mindig is elképzeltek. Szani tökéletesen ráérzett arra, hogyan tudja megvalósítani álmukat. Az új csomagolásokon egy mágikus, kincsekkel teli világ sejlik fel, amely hívogat, hogy felfedezzük az élet csodáit. Minden termékhez saját karakter tartozik – ami közös bennük, az a megismerés vágya, a kalandozás öröme és az a belső harmónia, amely akkor születik meg, amikor minden pillanatot a maga teljességében élünk meg.

A Viblance ugyanis nem pusztán egy reggeliző- vagy granolamárka, hanem elhivatott képviselője annak az eszmének, hogy élhetünk jobban, egészségesebben és ebben az ételek segítenek – az új arculat csak az első lépcsőfok, hamarosan új termékekkel is találkozhatunk a boltok polcain, sőt, egy átfogó platformon is dolgoznak, amely a növényi étrend és a megreformált életmód előnyeit járja körbe a lehető legtöbb szemszögből, szakemberek bevonásával.

Viblance | Web | Facebook | Instagram

továbbiak
Így készült a Tangens bútorcsalád | Rotte Kft. x Kele Sára
business

Így készült a Tangens bútorcsalád | Rotte Kft. x Kele Sára

A Rotte Kft. családi vállalkozásként indult 1996-ban, azóta többször is sikerült szintet lépniük: ma már öt gyáregységgel üzemelnek és évi negyvenmillió eurós forgalmat bonyolítanak. A menedzserek, a mérnökök és a gyártó csapat munkájához Kele Sára formatervező is csatlakozott. A Magyar Divat & Design Ügynökség által életre hívott design LAB program keretén
Pingpongasztal a sport, a design és a művészet határán | IMPATIA
design

Pingpongasztal a sport, a design és a művészet határán | IMPATIA

Az IMPATIA Lungolinea kollekciója új szintre emeli a pingpongozás élményét: a designobjektum és a műtárgy határán mozgó üvegasztalokat nem kell többé a pincében rejtegetni! Az exkluzív pingpongasztalokat az Adriano design tervezte, négyféle verzióban elérhetők: az alapmodell Lungolinea Classic mellett az aranyozott Lungolinea Gold, a bőrrel bevont Lungolinea Leather és a
Megelevenedik a Gazdálkodj okosan világa | DAIGE
divat

Megelevenedik a Gazdálkodj okosan világa | DAIGE

A 2013 óta működő hazai divatmárkának, a DAIGE-nek védjegye a kulturális referenciák újraértelmezése és a vintage elemek frissé varázsolása. Legújabb pólójukon a mindenki által ismert retró társasjáték, a Gazdálkodj okosan vizuálja kel életre a márka hangulatára alakítva. Az eredeti játék enteriőrjét a jogtulajdonos Minerva Kiadó hozzájárulásával korszerűsítették: a pingpongasztalt jógaszőnyegre,