fbpx
Nyomj Entert

Fenntarthatóság és mesevilág fonódik össze a Hans Christian Andersen tiszteletére épült múzeumban

A Kengo Kuma japán építész tervezte Hans Christian Andersen-ház megnyitotta kapuit a dániai Odense városban. A dán költőnek és meseírónak szentelt új kulturális tér a faépítészet és a fenntarthatóság eszközeivel a természet és a mesék felfedezésére hívja a látogatókat.

A múzeum koncepciója Andersen A Tűzszerszám című meséjéből merít ihletet, amelyben egy odvas fa egy földalatti világot tár fel. Így a mintegy 5600 négyzetméteren elterülő épület kialakítása is különböző szintekre oszlik, amelyek legnagyobb része a föld alatt helyezkedik el: célja egy „varázslatos gyermekuniverzum” létrehozása. Kengo Kuma elegáns, természet ihlette tervét a MASU Planning tájépítészei által megálmodott buja kertek egészítik ki. Ugyanakkor a múzeum enteriőrjében a legmodernebb technológiák keltik életre Andersen jellegzetes univerzumát.


Forrás: Wallpaper

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük