A minőségi friss halaktól a szépen terített asztalig | Piqniq pakk – 6. rész

A minőségi friss halaktól a szépen terített asztalig | Piqniq pakk – 6. rész

Milyen tálalóeszközt vásároljunk, ha otthon is ízlésesen szeretnénk megteríteni az asztalunkat? Mit kell tennie egy gasztrovállalkozásnak, hogy a fizikai és online térben egyaránt elégedettek legyenek a vendégei? Változtak-e szokásaink a halfogyasztás terén, és ha igen, milyen irányban? Mik az első lépések, ha fenntartható konyhát szeretnénk vezetni a mindennapok során? Íme a friss Piqniq Pakk, amelyből mindez kiderül!

VIDEÓ: Halak az étlapon – Így változtak meg a fogyasztási szokások!

A magyarországi fogyasztói szokások az utóbbi években a halak terén is átalakultak, egyre nagyobb az igény a minőségi, friss alapanyagokra. Bár az elfogyasztott mennyiségeket tekintve jelentős növekedés nincs, de egyre keresettebbek a korábban nem használt különlegesebb halászati termékek. A megváltozott kereslethez alkalmazkodnia kell a kereskedelemnek és a vendéglátásnak is.

Palotás Péter, a Budaörsi Halpiac tulajdonosa mondja el gondolatait a jelenlegi halas terendekről és irányokról.

VIDEÓ: Hangulatteremtés asztaldekorral – tálalási tippek Filep Katától

Filep Kata tíz éve foglalkozik food és prop stylinggal. Munkájának fontos része, hogy az ételeket a lehető legszebben jelenítse meg, illetve hangulatot teremtsen különböző eszközökkel és kellékekkel. Kata tippeket ad az otthoni tálalóeszközök kiválasztására, és arra, hogy a funkcionalitás mellett milyen további szempontokat érdemes figyelembe venni az asztaldekor esetében.

A videót regisztráció és bejelentkezés után tudod megnézni.
Legyél Te is Piqniq Pro!
– ingyenes regisztráció után, csak tagok részére elérhető videós tartalmak
– Piqniq Patron: pályázz különböző ingyenes, szakmai felajánlásokra, programokra!

PATRON: Hogyan használd a digitális és fizikai felületeket a gasztrovállalkozásodban? – Workshop a Fruccolával a jövő „phygital” vendégélményéről

Többé nem különíthető el az online és az offline tér egymástól, folyamatosan jelen vagyunk a digitális térben. A Fruccola mindig is trendteremtő vállalkozás volt a gasztronómiai piacon, fejlesztéseiket a jövő kihívásaira válaszolva tervezik. Így jöhettek létre a Fruccola Bird melegétel automatái és a hozzájuk kapcsolódó saját fejlesztésű applikáció is.

Melyek a jövő digitális kihívásai a gasztrovállalkozások számára? Hogyan lehet jól összehangolni az online és az offline vendéglátást? Saás Petra és Tausz Péter, a Fruccola tulajdonosai 90 perces workshopon avatnak be 20 fő érdeklődőt, hogy mire érdemes fókuszálni az elkövetkező években a gasztronómiában.

HOW-TO: A fenntartható konyha alapelvei Böröcz Zsófival

Ne csak a tökéletes terméket vedd le a polcról! Böröcz Zsófi tippeket ad arra, hogy hogyan tehetünk minél többet azért, hogy otthoni konyhánk a lehető legfenntarthatóbb legyen. Minél több lépést tudunk beépíteni a hétköznapi működésünkbe, annál jobb, ugyanakkor fontos, hogy ne veszítsük el a lelkesedésünket és a motivációnkat pár hiba után.

Fotók: Piqniq Budapest
Videó: Piqniq Budapest – Sepsi Gergő

Piqniq Budapest | Web | Facebook | Instagram

Rendszeresen jelentkező sorozatunkban a Piqniq Budapest friss tartalmaiból szemezgetünk: nézd meg az új videót, hallgass bele az izgalmas podcast beszélgetésekbe, ismerd meg a Piqniq Patronokat, és mélyítsd el tudásod az aktuális how-to tartalmakon keresztül!

továbbiak
Egy kiállítás az információdömping ünnepléséről
east

Egy kiállítás az információdömping ünnepléséről

A Q Contemporaryban nyílt Birds of Cool címet viselő kiállítás alaptézise, hogy a digitalitás és virtualitás mára megkerülhetetlen részévé vált a kultúrafogyasztásnak és az alkotásnak. Ennek fényében a kiállító fiatal művészek egy kollektív kísérletet tesznek arra, hogy tényként fogadják el a jelenséget, elvetve a disztópikus és nosztalgikus megközelítéseket. Helyette az
Lehengerlő, mégis megosztó – modern kápolnák a régióból | TOP 5
poland

Lehengerlő, mégis megosztó – modern kápolnák a régióból | TOP 5

A kortárs szakrális építészet számos kérdést vet fel, ugyanakkor sorra jelennek meg a minimalista templomok és kápolnák. Abban viszont talán mindannyian egyetérthetünk, hogy az újragondolt szakrális építményekben van valami egészen pezsdítő – most a legmodernebb régiós kápolnákat hoztuk el nektek. Mária Magdolna kápolna | Zollfeld, Ausztria A Sacher.Locicero.Architects által tervezett
Lemondott a Velencei Biennálé orosz pavilonja
art

Lemondott a Velencei Biennálé orosz pavilonja

A Orosz Föderáció pavilonjának kurátora és művészei önként lemondtak tisztségükről, ezzel visszalépve az 59. Velencei Biennálén való szerepléstől. A Biennále szolidaritását fejezi ki ezért a gesztusért, és kiáll azon motivációk mellett, amelyek ehhez a döntéshez vezettek. A Biennále továbbra is a népek művészeti és kulturális találkozóhelye marad, és elítéli mindazokat,