Ferryman’s kávé: nem csak ízélmény

Ferryman’s kávé: nem csak ízélmény

Csészében evező révész, bögrében fürdőző hal vagy leforrázott kakas modern, mégis retró hangulatban. Íme a Ferrymans újhullámos kávé, aminek vizuális világát Molnár Péter arculatterve és Labrosse Dániel illusztrációi teszik még karakteresebbé.


Molnár Péter eredetileg rajztanárként kezdte pályafutását, és nagyjából tizenöt éve merült el a tervezőgrafika világában. Ez idő alatt sok változatos projekten volt lehetősége dolgozni: a bitcointól a tetoválóművészeken át a teljes fürdő- és szállodaarculatokig, de termékcsomagolások, nyugat-európai éttermek, szórakozóhelyek és zero waste projektek is szerepelnek a portfóliójában. Tervezői magatartását az erős hangulatok és a játék keresése jellemzi. „Ortodox módon erősen koncepcióhívő vagyok. Munkámban mindig nagy szerepe van akár látható, akár láthatatlan formában a zenének és a ritmusnak, valamint sokszor a szabadkézzel írt betűknek” – jegyezte meg.

0:00
/

Mint elmesélte, az érdekes megbízásokat kedveli, leginkább az olyanokat, amikben van valamilyen hozzáadott érték. „Ezekben érzem a potenciált és a kihívást, valamint azt, hogy én vagyok az, aki ezt kibonthatja” – emelte ki. Majd hozzátette, hogy talán az italcsomagolás-tervezés a gyengéje.

Péter számára a Ferryman’s kávék arculata is egy különleges projekt, ugyanis elmondása szerint „a specialty kávék világában megszokott, letisztult minimál designhoz képest nagyon eltérő lehetőségeket enged a témának”. A Ferryman’s ugyanis a budapesti Szimpla Kert helyszínén, egy kis kávézóként indult még néhány évvel ezelőtt, ahol idén nyáron már saját pörkölésű kávét is kínálnak. Így a márka arculatának és a kávék csomagolásának vizuális megjelenését a Szimpla jól ismert bohém világa inspirálta.

A tervező munkájának további kiindulópontjait Labrosse Dániel jellegzetes karakterei adták. „Dani figurái voltak az első elemek, amik elkészültek, és erősen meghatározták azt a végtelenné tágítható univerzumot, amely mentén elindulhattunk. Ezek az illusztrációk voltak a szavak, amelyeket mondatba, koncepcióba foglaltam. Tulajdonképpen szinte minden elemet eköré építettünk: a kézzel írt logót, a tipográfiai elemeket, az arculati kiegészítőket” – magyarázta. Így a retró hangulatvilágot idéző márkaarculat fő motívumát egy csészében, a tengeren átevező révész jeleníti meg, ami további figurákkal válik teljessé. „Az illusztrációk nagyon jól rezonálnak a különböző pörkölésű kávékkal: a bögrében fürdőző hal a világos, a polipkezű figura a leggyakrabban fogyasztott közepes, illetve a leforrázott kakas az erős pörköléssel” – részletezte Péter.

Dani bohém karaktereit ráadásul erős, jól kommunikálható tipó és jellegzetes színpaletta keretezi. Az arculati elemek palettáját elsősorban a praktikusság határozta meg. „A szezonális kínálathoz kiegészítő rajzok és táblák, valamint olyan badge-ek is készültek, amelyek akár az illusztrációk nélkül is képesek a Ferryman’s hangulatának átadására” – egészítette ki Péter.

0:00
/

„Egy jó arculat stílustól függetlenül  önmagában is élményt ad. Egy kávéarculattól szerintem különösen elvárható, hogy azonosítható hangulata legyen, továbbá azokat az értékeket kommunikálja, amiért szerethetjük azt. Egy jó specialty kávé arculata mindig közel áll a vendéghez” – zárta gondolatait.

A tervező jelenleg a Ferryman’s csapatával közösen a márka online felületein, illetve különböző animációkon is dolgozik. Addig is fedezzétek fel a Ferrymans szezonális kínálatát a Szimpla Kert helyszínén!


Molnár Péter | Facebook | Instagram | Behance
Dániel Labrosse | Instagram

továbbiak
Egy barátságos otthon a természet ölelésében | Casa De Mi Luna
lifestyle

Egy barátságos otthon a természet ölelésében | Casa De Mi Luna

A Martin Zizka által tervezett épület otthonos menedékként szolgál a nyüzsgő város forgatagával szemben, és modernsége ellenére tökéletesen simul bele a táj látképébe. A cseh Český Kras természetvédelmi területén található Casa De Mi Luna a helyi örökséget és a legfrissebb kortárs építészeti és belsőépítészeti trendeket egyszerre foglalja magába. Ez nem
Prágai Napló | A cseh főváros Iwan Baan fotóművész szemén keresztül
design

Prágai Napló | A cseh főváros Iwan Baan fotóművész szemén keresztül

Egy évvel ezelőtt Iwan Baan fotóművész egy héten keresztül nyakába vette Prága városát, hogy elkészítse fotósorozatát, amely most egy kiállítás keretében járható be. Iwan Baan, holland fotóművész elsősorban építészeti témákról készít fotókat, de a tőle megszokott módon az épületeket nem környezetükben mutatja meg és nem mint elszigetelt élettelen tárgyakat. Előző
Tányéron sűrűsödő történelem – OPIUM
lifestyle

Tányéron sűrűsödő történelem – OPIUM

Aki egyszer járt Ázsiában, az tudja, hogy ahhoz, hogy kicsit értse a kontinensen lévő országok kultúráját, még nagyon sokszor vissza kell térnie. Nem elég a történelemkönyveket bújni, a valódi dinamika felfedezéséhez újabb és újabb országokba érdemes ellátogatni, megismerni a helyieket, bepillantani otthonaikba és meghallgatni a történeteiket. És főleg megkóstolni az