Filmes plakátok | Concepción Studios

Filmes plakátok | Concepción Studios

Néhány hete akadtunk rá a Concepción Studios szuperkúl plakátjaira, és azonnal végigpörgettük a teljes feed-et, annyira állat az egész! Elsőre spanyol gyökereket sejtettünk a márkanév mögött, de kiderült, hogy egy kaliforniai stúdióról van szó, akik nem kisebb nevekkel dolgoztak már együtt, mint Paul McCarthy, Beyoncé vagy Lady Gaga.

A Concepción Studios figyelme legfőképp a film- és zeneiparra koncentrálódik, ehhez kapcsolódóan készítik kreatív anyagaikat – fényképeket és plakátokat leginkább. Legutóbb például a nagy népszerűségnek örvendő – és azóta már Oscar-díjas – Joker filmhez terveztek limitált kiadású plakátot, a film executive producerével, Joseph Garnerrel közösen. Majdhogynem az összes ikonikus filmet átdolgozták plakát formájában: a nagyok közül nem hiányozhat a Ragyogás, a 2001: Űrodüsszeia, a Mechanikus narancs és a Szárnyas fejvadász sem, de a popkultúra new comerei-t is megtaláljuk a repertoárban.

A printek vizuális nyelve egyszerre nagyon modern, letisztult és kicsit retró is – a mid-century modern stílus különösen közel áll a Concepción Studios szívéhez (a miénkhez is, naná), és ez nemcsak a Mad Men filmsorozat ihlette plakátjukra igaz.

A filmes rajongók egész biztosan a szívükhöz kapnak majd, amikor meglátják a plakátokat. Jó hír, hogy rendelni is lehet!

Joker (rend.: Todd Phillips)
A nagy Lebowski (rend.: Joel Coen, Ethan Coen)
Plakátsorozat Coen-filmekhez (balról jobbra): Nem vénnek való vidék, Llewyn Davis világa, A nagy Lebowski
Ragyogás (rend.: Stanley Kubrick)
Szárnyas fejvadász (rend.: Ridley Scott)
Taxisofőr (rend.: Martin Scorsese)
Holdfény Királyság (rend.: Wes Anderson)
Stranger Things (rend.: Matt Duffer, Ross Duffer)
Adaptáció (rend.: Spike Jonze)
Plakátok a Mad Men sorozathoz
LOVE in THE ABSTRACT plakátsorozat (balról jobbra): Egy makulátlan elme örök ragyogása (rend.: Michel Gondry), Elveszett jelentés (rend.: Sophia Coppola), Annie Hall (rend.: Woody Allen)

Concepción Studios | Instagram | Facebook

továbbiak
Ember Sári | Glorious Times
art

Ember Sári | Glorious Times

Geometrikus márvány maszkok, görög szobrok sziluettjeit idéző töredékek. Az eternalitás találkozik az elmúlással, az emlékezés a felejtéssel. Eközben minden a földön hever, mintha nem is egy galériában, hanem egy ásatáson járnánk. Ember Sári [https://embersari.hu] legutóbbi, a prágai Karlin Studios [https://www.facebook.com/karlinstudios/]-ban rendezett Glorious Times
NÉGYSZÖGLET – Devecseri Gábor
art

NÉGYSZÖGLET – Devecseri Gábor

Megbillent a föld, éles szögben húzott tusfeketék rajzolnak határt, a szigorú vonalakon talán egy sál lilája. Ha fölöttem, ha alattam, mint egy sziget az égben. Itt lakom én. Budapest. Forrai Ferenc [http://forraiferenc.hu/] sorozata. 103 éve, 1917. február 27-én született Devecseri Gábor. BUDAI HEGYEK UTCÁIN „Sápadt kezével int s
HYPE | Heti programajánló
news

HYPE | Heti programajánló

Mi magunk sem tudjuk, hogy miért, de ez a hét hemzseg a jobbnál jobb előadássorozatoktól és beszélgetésektől, legyen szó divatról, urbanisztikáról, fesztiválmenedzsmentről, spekulatív designról, vagy éppen fenntartható tervezésről. Azért lazításképp két workshopot is beiktattunk. Mutatjuk a részleteket! Kreatív Bürokrácia: városi (lét)kérdések II. Hétfő este folytatódik a Lumenben [https://www.