Fókuszban a digitalizáció | Zlin Design Week

Fókuszban a digitalizáció | Zlin Design Week

A ZDW Exhibition Design Lab nevet viselő eseménye egy platformra tereli a designszakértőket, a tervezőket, valamint a design- és művészkedvelőket. A február 23-án megrendezendő online konferencián a világ különböző pontjairól érkező alkotóktól tudhatunk meg többet a virtuális kiállítások innovatív módszereiről.

Hogyan lehet a galériák és kulturális intézmények által nyújtott fizikai ingereket digitális élménnyé alakítani? A Zlin Design Week szervezői által kezdeményezett ZDW Exhibition Design Lab eseménye erre a kérdésre keresi a választ: különböző országok szakértői osztják meg az érdeklődőkkel a legfrissebb információkat és tapasztalatokat.

A konferenciára meghívott nyolc előadó a különböző technológiák ismertetése mellett beszél majd az előnyökről, a hátrányokról, illetve a digitális tér, a szemlélő és a tárgy hármasának kapcsolatáról. Az eseményt Anežka Adamíková, a CZECHDESIGN képviselője moderálja, aki a Zlín Filmfesztivállal kapcsolatos tapasztalatait is megosztja majd.

Az online beszélgetés mindenki számára nyitott, de regisztrációhoz kötött. Részvételi szándékotokat ezen a linken tudjátok jelezni. További információkért kövessétek az esemény Facebook-oldalát!

Zlin Design Week | Web | Facebook | Instagram

Forrás: sajtóanyag


Az esemény a Visegrad Fund támogatásában, valamint a pozsonyi Sensorium fesztivál, a KÉK – Kortárs Építészeti Központ, a krakkói Jan Matejki Képzőművészeti Akadémia és a Belgrádi Képzőművészeti Egyetem együttműködésében valósul meg.

továbbiak
Emlékmű egy első világháborús temetőben | Besztercebánya, Szlovákia
east

Emlékmű egy első világháborús temetőben | Besztercebánya, Szlovákia

Kilátó, kápolna, siratófal, sírkő, emléktábla… a Besztercebánya régi, első világháborús temetőjében emelt Majer-emlékmű egyszerre tölti be mindezeket a funkciókat. PACE X HYPEANDHPYER sorozatunkban az emlékezés kortárs terei közül most ezt az épületet mutatjuk be. Besztercebánya Majorfalva nevű városrészében 1915-ben alakítottak ki temetőt az első világháborúban elesett katonák sírhelyéül. A közeli
Jövő a városoknak | gestalten X SPACE10
architecture

Jövő a városoknak | gestalten X SPACE10

A SPACE10 kutatási és formatervezési laboratórium és a gestalten kiadó összefogtak, hogy a világ vezető építészeit, tervezőit, kutatóit, vállalkozóit és várostervezőit egy platformra tereljék: megjelent a The Ideal City című könyv, amely a jövő városára fókuszál. Mutatjuk! Milyen városokban akarunk élni? Mi a fontos számunkra a jó élethez? Milyen a
Kabin fekete faburkolattal | Mjölk architekti
east

Kabin fekete faburkolattal | Mjölk architekti

A cseh erdőkben, a Buková hora hegység közelében épült ez a hangulatos és meghitt kabin, amelyben a legzordabb idő is élvezhetővé válik. A felújított ház kialakítását a Mjölk architekti építész stúdió jegyzi. A nyolcvanas évekbeli, befejezetlen nyaraló eredeti arca a Mjölk architekti építészeinek köszönhetően teljesen átalakult. Az épület teljes egészében