Future Film Festival arculatterv | Moravszki Kata & Szerényi Tamás

Future Film Festival arculatterv | Moravszki Kata & Szerényi Tamás

A jelenről a jövőn keresztül – a Future Film Festival Budapest mottója lebegett Moravszki Kata szeme előtt, amikor a filmfesztivál számára látványos és figyelemfelkeltő arculatot tervezett.

Future Film Festival munkacímen indítana scifi-filmfesztivált a Filmtekercs Egyesület. Koncepciójuk lényege, hogy kizárólag a jövőről vagy a jövőn keresztül a jelenünkről mesélő filmeket mutassanak be az eseményen.

A tervezés során Moravszki Kata grafikus számára a változás volt a legfontosabb hívószó. Változások sorozatával kell szembesülnünk életünkben, amelyek napról napra új kihívások elé állítanak – a jövőt így írjuk.

A brief szerint a filmfesztivál főként a társadalmi változásokra koncentráló, úgynevezett „soft” sci-fik bemutatására vállalkozik. Kata a tervezés során a soft sci-fi sajátosságaiként az idő haladására, a pozitív és negatív emberi érzésekre és az univerzumra asszociált, ezekből inspirálódott a logó tervezésekor. Az élénk színek, a holdtöltét idéző, az idő múlására utaló szimbólum és a kiválasztott betűtípusok használatával együttesen utópisztikus világot teremtett.

A munka a KRU Young Cannes Lions 2020-as magyar előválogató versenyére készült, amit Moravszki Kata és a projekten vele együtt dolgozó Szerényi Tamás megnyertek, így ők mehetnek jövőre a Cannes-i nemzetközi megmérettetésre.

Jelenleg a fesztivál megrendezésének időpontja bizonytalan, konkrét indulási dátumról egyelőre nem tudni.

Moravszki Kata | Web | Instagram | Behance

Szerényi Tamás | Facebook

továbbiak
Szebb jövőt ígér a Volkswagen új kampánya
branding

Szebb jövőt ígér a Volkswagen új kampánya

Neonszínekre hangolt, filmszerű képkockákkal operál új kampányában a Volkswagen. A német autógyártó figyelemfelkeltő és látványos hirdetéseivel a jövő IT-specialistáit keresi. Hol van már a jó öreg Volkswagen Bogár, a híres „népautó”? A német autógyár legelső autómodellje 1938-ban gurult ki az utakra, s vált megkerülhetetlen négykerekűvé előbb a német, majd az
Tipós plakátok Bulgáriából | radktt
digitális

Tipós plakátok Bulgáriából | radktt

Radoslav Panev fekete humorral átitatott karakteres printjeire néhány héttel ezelőtt figyeltünk fel. A bolgár grafikus Instagram-oldala január eleje óta naponta más-más plakáttal frissül, amelyek között mi is megtaláltuk a kedvenceinket. Mélyen egyet tudunk érteni Radoslav Panev bolgár tervezőgrafikus kijelentésével, miszerint a nyomtatott plakát nem halt ki teljesen, legfeljebb csak átalakult.
Valóság új megvilágításban | Sebestyén László
art

Valóság új megvilágításban | Sebestyén László

Három hónap telt el idő nélkül. Szinte kizárólag a napszakoknak megfelelően alakuló, menedéket nyújtó lakásodban ábrázolódó árnyékok adtak kapaszkodót abban, mikor mit kellene épp csinálnod. Csak az itt, csak a most. A látótér faltól falig szűkült – te, a tárgyaid sokszögletében. Új fókuszok egy végletekig leegyszerűsített élet mélységélességében. Ahogy a kis