Ház a tó mellett: természetbe ágyazott álomotthon

Ház a tó mellett: természetbe ágyazott álomotthon

Mindig érdemes szem előtt tartani, hogy nem szabad öncélúan kisajátítani a minket körülvevő környezet adottságait, hiszen csupán kölcsön kaptuk élethelyünket a természettől. Szerencsére egyre több kreatív, innovatív kezdeményezés születik annak érdekében, hogy az otthonaink fenntarthatóak és környezettudatosak legyenek. A lengyel bello.studio csapata tökéletes példát mutat arra, hogyan lehetséges tisztelettel szimbiózist teremteni a természettel.


Az iroda által tervezett kilencven négyzetméteres ház egy tó mellett helyezkedik el. Koncepcióját az a gondolat vezérelte, hogy egy összefüggő életteret hozzanak létre a házat körülölelő természettel.

A bello.studio tervezői kiemelt figyelmet fordítottak arra, hogy megértsék a beruházók elvárásait, igényeit és közösen vegyenek részt a tervezési folyamatokban. Nagy hangsúlyt fektettek a kiváló minőségű természetes anyagok használatára, amelyek szinte beleolvadnak a környezetbe, így harmóniába kerülnek a tájjal.

„A tervezési folyamat többszöri helyszíni terepfelméréssel kezdődött, hogy ráérezzünk a környezetre, és választ találjunk arra a kérdésre, hogy milyen funkciót kell szolgálnia a különböző tereknek” – mondták el a tervezők.

A hálószobában kialakított fürdőszoba különlegessége egy szabadon álló fürdőkád, ahonnan a hatalmas üvegfelületen keresztül lenyűgöző kilátás nyílik a tóra.

A természetes kőből készült konyhaszigetnek elsődleges funkciója mellett integráló szerepe van, hiszen az otthonban gyakran megfordulnak családtagok, vendégek.

Annak érdekében, hogy a háznak egyedi jelleget adjanak, Iwona Bilska rzeszówi festőművészt kérték fel a közreműködésre. Az egész belső térhez hasonlóan a festmények is visszafogott színűek, amelyek nem vonják el a figyelmet az igazi főszereplőről, a tóról.  

bello.studio | Web | Instagram

Forrás: Label-magazine

Fotók: Patryk Polewany

továbbiak
A valóság képei és a fantázia alkotásai | Régiós kiállításkörkép: 2023 tavasz
lifestyle

A valóság képei és a fantázia alkotásai | Régiós kiállításkörkép: 2023 tavasz

Lett csendéletek, úttörő lengyel szobrászat és cseh sajtófotók – mutatjuk, melyik kiállításokat érdemes megnézni idén tavasszal, amelyek közép-kelet-európai alkotók munkáit mutatják be a régióban, illetve azon túl. Re-encounter: The Art Collection of Yakov Rubinstein A Varsóban született Jakov Rubinstein (1900–1983) az egyik legkorábbi szovjet műgyűjtő volt. Bár a gyűjteményének a
Hollywoodi hírességekkel, az ukrán háború elemzésével és régiós filmekkel zajlott a 2023-as Berlinale
lifestyle

Hollywoodi hírességekkel, az ukrán háború elemzésével és régiós filmekkel zajlott a 2023-as Berlinale

Kristen Stewart, Steven Spielberg, Bono és még Zelenszkij is tiszteletét tette a 2023-as Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon, ahol Sean Penn háborús dokumentumfilmje mellett több régiós alkotás is debütált. Bár a Berlinale kissé kevésbé glamúros, mint mediterrán testvérei, Cannes és Velence, Hollywoodtól való függetlensége okán szakmai presztízse talán a legnagyobb az európai
Az egyszerűség ünnepe | Hétköznapok.
lifestyle

Az egyszerűség ünnepe | Hétköznapok.

Természetesség, fenntarthatóság, tanulás és tanítás. Ha ezeket nemcsak címszavakként, hanem egy értékrend leírásaként használjuk, ott elindulhat valami igazán lényegi. A legnagyszerűbb dolgok ugyanis egyáltalán nem zajosak, sokkal inkább halkan szólnak, mégis fontosak. Így történik ez Sajben Csabánál is, aki Budafok egy kis szegletében  egy igazán otthonos helyet teremtett csapatával. Ez