fbpx
Nyomj Entert

Ház és gördeszkapark fúziója

Az argentínai Rosarióban található ház különlegessége, hogy külső szerkezetét egy ívelt gördeszkarámpa teszi teljessé. Macu Bulgubure építész ház és gördeszkapark fúzióját alkotta meg gördeszkázó ügyfele számára, aki egy edzőrámpával szerette volna kiegészíteni otthonát. A ház fából készült vázszerkezete ívelt kifutóvá alakul és tetőként folytatódik, hogy nyáron is védje az épület belső tereit az intenzív napsütéstől. Mutatjuk!

A Macu Bulgubure tervezte lakás a környék éghajlati jellemzőihez igazodik: szerkezete enyhén megemelt fagerendákon áll, amik a térségben gyakran előforduló árvizek ellen védik a házat. Az elektromos energiát napelemek termelik, a vizet a folyó és esővíztároló-rendszer, a meleg vizet pedig egy napkollektoros melegítő tartály biztosítja. A ház fából készült burkolatát egy fekete acélkeret kapcsolja össze annak fő egységével, erős színkontrasztot teremtve a természetes fa felületével. Sötétedés esetén a mennyezetbe rejtett LED-lámpák teszik lehetővé a gördeszkarámpa használatát.

Az építész az enteriőr kialakításában is fát használt, hogy a gördeszkaház belső és külső terei között egységet alkosson. A lakásban egy kis kandallóval és tágas konyhával ellátott nappali kapott helyet; a lakókat egy könnyű falépcső vezeti a felső szintre, ahol az alvóhelyiségek és egy fürdőszoba található. A homlokzatot nagy nyílások egészítik ki, amelyek magával ragadó kilátást biztosítanak a környező tájra.

Fotók: Walter Salcedo

Forrás: designboom

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük