HIGHLIGHTS | Appok az emberiség szolgálatában

HIGHLIGHTS | Appok az emberiség szolgálatában

Nap mint nap velünk vannak, biztosítva a hétköznapok zavartalan lefolyását. Az elmúlt tíz év alatt ezerszámra jelentek meg legújabb verzióik, követve a legújabb trendeket, így mára önálló üzletággá, szakmává vált tervezésük. Aktuális válogatásunkban az applikációk kerülnek terítékre.

Az utóbbi tíz évben számos applikáció jelent meg a piacon: sokuk a süllyesztőben végezte, de vannak olyanok is, amelyek használata nélkül életünk akár káoszba is torkollhatna. Az alkalmazások a digitális ipari forradalom zászlóshajói közé tartoznak. A legnagyobb közösségimédia-szolgáltatások is sokáig tekintettek rájuk a desktop-verziók kistestvéreiként, mára azonban ez már egyáltalán nem tűnik olyan egyértelműnek. A letöltés gomb megnyomásáért ma sokkal nagyobb erőfeszítéseket kell tenniük forgalmazóknak, mint egykor, viszont amint a készülékünkön van a program, az már sokkal több információt szolgáltat és több elérést tesz lehetővé, mint egy weboldal. Magyarul: vannak olyan helyzetek, amelyekben hosszú távon megtérülő befektetés egy applikáció fejlesztése.

De miért is olyan komplex folyamat egy applikáció tervezése? Az appokat nagy csapat fejleszti, melyben a grafikustól kezdve a programozón át szociológusig és számos, az emberi működést monitorozó tudományág képviselőjéig sokan dolgoznak azért, hogy az applikáció a társadalom lehető legszélesebb rétegei által jól használható legyen. A sokat hallott UI/UX tervezés éppen ezt hivatott elérni: míg a designerek a User Interface (UI), azaz felhasználói felület tervezésén munkálkodnak, addig a User Experience (UX), vagyis a felhasználói élmény tökéletesítésért pszichológusok, szociológusok és reklámszakemberek gárdája felel.  Ezek a folyamatok kölcsönhatásban vannak egymással, a tervezés sok időt és odafigyelést igényel, ugyankkor a gondos tervezés akár tőzsdére is juttathat egy céget.

Legyen szó közösségi médiáról vagy banki szolgáltatásról,  applikációk nélkül ma már elképzelhetetlen lenne az élet. Az alkalmazások mindennapjaink részévé váltak, a háttérben csöndben kiszolgálva vagy irányítva bennünket. Következzenek a hét fénypontjai Oroszországtól Spanyolországig!

ÉRINTKEZÉSMENTESSÉGET SEGÍTŐ

UI/UX | Smart Pharmacy mobile app | Oroszország
Anasztaszja M
Alekszandr V


EGÉSZSÉGES ÉLETMÓDOT SEGÍTŐ

TUPHIE | Szkopje, Észak-Macedónia
Nikola Arsovszki


HATÉKONYSÁGOT SEGÍTŐ

UTIME – Aplicación móvil | Spanyolország
Ana María Gil
Luz María Andreu Martínez


ÉLETHŰ RÖGZÍTÉST SEGÍTŐ

SYYNCC | Multicam editing app | Odessza, Ukrajna
Alekszandr Pljuto


TUDATOSSÁGOT SEGÍTŐ

DETOX – Gain control over your screen time | Valencia, Spanyolország
Alicia Blasco


továbbiak
Orvostechnikai- és horgászeszköz is nyert idén Magyar Formatervezési Díjat
branding

Orvostechnikai- és horgászeszköz is nyert idén Magyar Formatervezési Díjat

Átadták a Magyar Formatervezési Díjat és a Design Management Díjat, a nyertesek és legjobb pályázók műveit a Néprajzi Múzeumban állítják ki október 7. és 30. között. A Budapest Design Week nyitóeseményén immár hagyomány, hogy kiosztják a magyar designszakma két fontos elismerését, a Magyar Formatervezési Díjat és a Design Management Díjat.
Litván asszonyok és a fenntartható divat – hamar a kedvencünk lett a The Knotty Ones
business

Litván asszonyok és a fenntartható divat – hamar a kedvencünk lett a The Knotty Ones

A The Knotty Ones története olyan, mint egy modern népmese: három egykori kollégiumi szobatárs, Akvilė, Danutė és Sandra elhatározták, hogy szeretnének valamit tenni annak érdekében, hogy szeretett hagyományaikat népszerűsítsék. A márka viszont amellett, hogy a litván kulturális örökséget önti modern formába, nagyon fontos társadalmi üzenetet is hordoz. Annak érdekében, hogy
Ruházati kollekcióval bővül az YKRA
branding

Ruházati kollekcióval bővül az YKRA

Új kollekcióval üdvözli az őszi szezont az YKRA – ezúttal viszont már nemcsak a hátizsákok között válogathatunk, hanem ruhatárunkba is csempészhetünk új darabokat a magyar márkától. Lakatos Balázs, a márka alapítója elmondása szerint a tavaly tíz éves brand régóta dédelgetett álma egy ruhakollekció megvalósítása. A frissen debütált YKRA APPAREL kollekcióról Balázzsal