fbpx
Nyomj Entert

HIGHLIGHTS EXTRA | 36 Days of Type

Idén is elstartolt a 36 Days of Type néven ismert online grafikai kihívás, amelyhez ismét rekord számú érdeklődő csatlakozott. A kihívás április 5-én kezdődött, minden nap az ábécé egy újabb karakterének megtervezésével szórakoztatva kreatívok millióit.

Találékonynak, kreatívnak lenni velünk született teljesítmény, ösztön. A 36 Days of Type olyan esemény, amihez nemcsak a betűértők, hanem a világ bármely pontján élő művészek és designerek is csatlakozhattak: olyanok, akik egy alkotás erejéig képesek újraértelmezni egy betű karakterét, új értelmet, mondanivalót adva annak. Ennek köszönhetően 36 napon keresztül ezerféle kontextusból ismerhettük meg a betűket.

Az immáron nyolcadik alkalommal megrendezett kihívás támogatója a legismertebb tervezőprogramok szoftvergyártója, az Adobe volt. Az ötletgazda Nina Sans és Rafa Goicoechea barcelonai grafikusoknak köszönhetően az esemény 2014-es indulását követően mára elképesztő ismertségre tett szert. A versenyzők a napról napra kiadott új feladatokat teljesítve megosztották munkáikat Instagram-oldalukon, a szervezők pedig a #36daysoftype taggel jelölt posztok közül választották ki a legjobbakat.

A HIGHLIGHTS aktuális válogatásában kivételesen nem több, hanem egy projektben, a 36 Days of Type keretében készült munkák közül válogattuk ki kedvenceinket. Jó szórakozást!

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

0

1

2

3

4

5

6

7

8

9

Treintayseis | Web | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük