HIGHLIGHTS | Ilyen fesztiválokra mennénk idén is

HIGHLIGHTS | Ilyen fesztiválokra mennénk idén is

Az utóbbi évtizedekben a fiatalok többsége fesztiválokon töltötte a nyarát. Míg tavaly sokan kényszerültünk rá arra, hogy a fesztiválokat elfelejtve más szórakozási formákat válasszunk, idén ismét sok rendezvény nyitja meg kapuit. Aktuális projektválogatásunkban kedvenc fesztiválarculatainkat mutatjuk be. Jó szórakozást!

Nem tudjuk elégszer hangsúlyozni, hogy ma már egyetlen szervezet, szerveződés sem tudja kellőképpen propagálni magát igényes arculat nélkül. Így van ez a fesztiválok esetében is. Egy fesztiválarculat nemcsak kinézetében kell, hogy feltűnő és hívogató legyen, hanem funkcionalitásában is meg kell állnia a helyét.

Mivel hasonló rendezvényeken a látogatók nem feltétlenül vannak beszámítható állapotban, egy elhibázott grafikai felület akár végzetes következményekkel is járhat. Egy rendezvény arculata a látogatóirányítás és a vizuális kommunikáció új szintjét hozhatja el. Ahány fesztivál, annyiféle felület és tér áll rendelkezésre a tervezett vizuális szabályrendszer számára. Mindegyik egytől egyig izgalmas kihívás grafikusainknak.

Most különböző fesztiválarculatokból hozunk ízelítőt Norvégiától az Egyesült Királyságig: tarts velünk!

CODA Oslo International Dance Festival | Oslo, Norvégia
Tank Design
Oda Wahl


Blanc! N.12 | Barcelona, Spanyolország
Pràctica
Gimmewings Studio


Degusto | Montevideo, Uruguay
Atolón de Mororoa
Andrés Amodio
Diego Prestes


Grafist22 – Istanbul Graphic Design Week | Isztambul, Törökország
Volkan Ölmez
Fol .


Kino-Eye Film Festival 2020 | Dundee, Egyesült Királyság
Kyle Lamond


továbbiak
Orvostechnikai- és horgászeszköz is nyert idén Magyar Formatervezési Díjat
branding

Orvostechnikai- és horgászeszköz is nyert idén Magyar Formatervezési Díjat

Átadták a Magyar Formatervezési Díjat és a Design Management Díjat, a nyertesek és legjobb pályázók műveit a Néprajzi Múzeumban állítják ki október 7. és 30. között. A Budapest Design Week nyitóeseményén immár hagyomány, hogy kiosztják a magyar designszakma két fontos elismerését, a Magyar Formatervezési Díjat és a Design Management Díjat.
Litván asszonyok és a fenntartható divat – hamar a kedvencünk lett a The Knotty Ones
business

Litván asszonyok és a fenntartható divat – hamar a kedvencünk lett a The Knotty Ones

A The Knotty Ones története olyan, mint egy modern népmese: három egykori kollégiumi szobatárs, Akvilė, Danutė és Sandra elhatározták, hogy szeretnének valamit tenni annak érdekében, hogy szeretett hagyományaikat népszerűsítsék. A márka viszont amellett, hogy a litván kulturális örökséget önti modern formába, nagyon fontos társadalmi üzenetet is hordoz. Annak érdekében, hogy
Ruházati kollekcióval bővül az YKRA
branding

Ruházati kollekcióval bővül az YKRA

Új kollekcióval üdvözli az őszi szezont az YKRA – ezúttal viszont már nemcsak a hátizsákok között válogathatunk, hanem ruhatárunkba is csempészhetünk új darabokat a magyar márkától. Lakatos Balázs, a márka alapítója elmondása szerint a tavaly tíz éves brand régóta dédelgetett álma egy ruhakollekció megvalósítása. A frissen debütált YKRA APPAREL kollekcióról Balázzsal