fbpx
Nyomj Entert

Lengyel grafikusok reflektorfényben | VeryGraphic: Polish Designers of the 20th Century

A VeryGraphic: Polish Designers of the 20th Century című könyvet a Culture.pl adta ki, szerkesztéséért pedig Jacek Mrowcyk volt a felelős. A kiadvány összefoglalja és bemutatja Lengyelország legizgalmasabb kortárs tervezőgrafikusait, pontosabban a 64 művészt 448 oldalon és 57 fejezeten át 30 szerző ismerteti.

A könyv angolul jelent meg, hogy az egész világ számára bemutatható legyen a lengyel grafikusok hatalmas és sokszínű öröksége, mert bár az történelmileg gazdag, a lengyel grafikai tervezés külföldön továbbra is kevéssé ismert, de jóval többet rejt magában nemzetközileg elismert plakátművészetüknél. 


A szerkesztő a tartalmat három fő fejezetre tagolta, köztük kiemelve a háborús időszakot és a Szolidaritás mozgalom születését, melyek a legdinamikusabb és legproduktívabb időszakoknak bizonyultak a bemutatott művészek esetében. 

A könyv bebizonyítja, hogy a lengyel design sokkalta színesebb és összetettebb, mint hogy egyszerűen poszterek áradataként gondoljunk rá, és hogy magazin- és címlapdesign, illetve tipográfia terén is jeleskednek Lengyelország ikonikus művészei.

Forrás: Culture.pl

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük