HIGHLIGHTS | Kicsi a bors, de erős - ezért imádjuk az animációkat

HIGHLIGHTS | Kicsi a bors, de erős - ezért imádjuk az animációkat

Abban talán megegyezhetünk, hogy a legtöbben imádjuk az animációs filmeket. Ha egy cég rászánja az időt és a pénzt egy ilyen alkotásra, akkor nemcsak a minőséget tartja szem előtt, hanem a célközönség minél jobb elérésében is érdekelt. Ezek a tömör, de annál tartalmasabb és fordulatokban gazdag kisfilmek nem csupán kicsiket, hanem felnőtteket is megragadnak.

Mostani projektválogatásunkban ismét az animációs filmek vannak terítéken. Annak járunk utána, hogy miért olyan népszerűek ezek a kisfilmek, és hogy miért nagyobb befektetés egy ilyen alkotás, mint egy hagyományos film. Első kérdésünk megfejtésére a magyar wikipedia első mondata világít rá:

Az animáció olyan filmkészítési technika, amely élettelen tárgyak, rajzok vagy ábrák „kockázásával” olyan illúziót kelt a nézőben, mintha az egymástól kis mértékben eltérő képkockák sorozatából összeálló történésben a szereplők megelevenednének vagy élnének.

A megfejtés az ILLÚZIÓ. Ugyanis itt nem a történet a felelős a befogadó figyelmének megragadásáért, hanem sokkal inkább az élettelen élettel való megtöltése az, ami újra és újra lenyűgözi a nézőket. Aktuális válogatásunkban rövid animációkat mutatunk be. Azt gondolhatnánk, hogy ezek a siettetett fogyasztói társadalom torzszülöttei és velük szemben az egész estés filmek az igaziak, de be kell látnunk, hogy a korai animációk készítése és a ma is ismert nagy gyártók -mint a MGM, Disney, Paramount és a Warner Bros- első alkotásai is kisfilmek voltak, melyeket a filmszínházak esti műsorai előtt vetítettek le. Ennek legfőbb oka, hogy még a mai modern technológiák mellett is elképesztő precizitást és időt igényel egy-egy animációs film elkészítése. A kezdeti storyboard, karakterrajz tervezési fázisától a végeredményig eljutni hónapok kemény munkája.

Ezért is olyan különleges és értékes, amikor egy cég fáradtságot nem kímélve mélyen a zsebébe nyúl és felkér egy stúdiót az alkotásra. Lássuk ezeket most Lengyelországtól Svédországig.


Brevio | Varsó, Lengyelország
Ilona Poliszczuk
Mac Wojcik
sigh jones


BCBSNC — Today We | Vancouver, Kanada
Eric Pautz
Sitji Chou
Conor WhelanBill 156 | Melbourne, Ausztrália
Glenn Thomas


Surge | Prága, Csehország / Szentpétervár, Oroszország
Dmitry Stolz
Vladimir Marchukov
Oleg Kulinich
Yaroslav Kuryanovich
Slava Romanov


IKEA Kitchen Planning | Stockholm, Svédország
Jonas Mosesson
Brikk Animation & Film


továbbiak
A hét kedvenc enteriőrjei_78
architecture

A hét kedvenc enteriőrjei_78

Hétről hétre megosztjuk a legszebb, leginspirálóbb, legkúlabb enteriőröket, melyekre az elmúlt napokban bukkantunk. A szombati kávé mellé tökéletes szemcukorkák következnek, amelyekből a saját lakásunkhoz is ihletet meríthetünk. Erre a hétre olyan enteriőröket válogattunk össze, amelyek segítenek lendületet adni az őszkezdéshez: színes művészlak Londonból, jókedvű munkahely Barcelonából, és további izgalmak lejjebb!
Porcelánba öntött virágrügyek ékszerkollekciója
design

Porcelánba öntött virágrügyek ékszerkollekciója

Az ukrán Lake Studio alapvetően divatmárkaként indult, az utóbbi szezonokban azonban különállóan értelmezhető, kézműves ékszerkollekciókkal is előrukkoltak a ruháik mellett. A legújabb SEEDS névre keresztelt darabok igazi különlegességek: valódi virágrügyeket öntöttek porcelánba, így nincs két egyforma darab! A Lake Studio kreatív duója, Anastasia Ryabokon és Olesya Kononova elmondása szerint a
Büfé #9 – Szeletes és táblás csokoládék
egyéb

Büfé #9 – Szeletes és táblás csokoládék

Van, hogy útközben, kirándulás alatt vagy uzsonnára esszük, van, hogy ajándékba kapjuk, máskor oda se figyelve dobjuk a bevásárlókosárba. Nyáron megolvad, télen túldermed, mégsem tudunk ellenállni neki – ez bizony a szeletes és táblás csokoládék időtlen, kedvenc világa. Csokoládé. Mindenkinek más az első emléke róla. Mindenki más fajtát szeret. Éjszakába nyúlóan