fbpx
Nyomj Entert

Porcelánba öntött virágrügyek ékszerkollekciója

Az ukrán Lake Studio alapvetően divatmárkaként indult, az utóbbi szezonokban azonban különállóan értelmezhető, kézműves ékszerkollekciókkal is előrukkoltak a ruháik mellett. A legújabb SEEDS névre keresztelt darabok igazi különlegességek: valódi virágrügyeket öntöttek porcelánba, így nincs két egyforma darab!

A Lake Studio kreatív duója, Anastasia Ryabokon és Olesya Kononova elmondása szerint a brand esztétikája három esszenciális pilléren nyugszik: nőiesség, illetve a természet és a művészet szeretete.


A SEEDS kollekció üzenete az önmagunkkal való törődés gondolata. A tervezők hisznek abban, hogy az átélt érzelmek és események magként csíráznak ki bennünk, és alakítják személyiségünket, ha hagyunk nekik teret a fejlődésre. A kollekció Xenia Busalovával, egy Londonban élő kortárs művésszel együttműködésben készült, aki kézműves porcelán technikákra specializálódott. Az ékszerek alapja valódi boróka és gyűszűvirág rügyek, amiket a kiszárítás után forró porcelánnal vontak be. Ez a folyamat a rügyeket magukat elégeti, a virágok így negatív térként jelennek meg az ékszerekben, üreges, könnyű tárgyakat eredményezve. Ezeket aztán aranyozott ecsetvonásokkal borították be, és nyakláncok, fülbevalók, hajtűk és brossok készültek belőlük.

A kollekció további elemei közé tartoznak a szintén porcelánból készült műgyöngyök és a kézzel készült articsókák. Az articsóka egy ikonikus szimbólum a márka számára, a szív formája miatt a szerelem és a gyümölcsöző kapcsolatok jelképe. A porcelán articsóka ékszerekről készült fotó lett az egyik ruhát díszítő minta alapja is.

Lake Studio | Web | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük